Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (17)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexter Morgan. Podivín, psychopat. Z absolutně nesympatického a až odpudivého hlavního hrdiny se během první série stává v mých očích člověk. Z toho vraždícího pacienta je najednou docela milá postavička, které už ke konci série fandím, aby se mu povedla další vražda a aby mu vycházel soukromý život :) Prostě si mě získal. Po první sérii 4*. - - - - - Tonight's the night. And it's going to happen again. And again. Has to happen... - - - - -

plakát

Králova řeč (2010) 

Herecké obsazení je pro mě značně netradiční a inovativní - jak Helena Bonham Carter, tak Colin Firth se tu objevují v rolích, které jsou pro ně minimálně nezvyklé. Helena Bonham Carter se pro mě v poslední době stala symbolem typicky temné, negativní až zlé postavy, jako je Mrs. Lovett ze Sweeneyho Todda, Bellatrix Lestrange z Harryho Pottera nebo Červená královna z Alenky. Colin Firth je pro mě zase postava spíše z komediálních, romantikou šmrnclých děl, postava typicky plná humoru a sarkasmu, jako Mark Darcy z Bridget Jones, Harry z Mamma Mia! nebo Geoffrey Thwaites ze St. Trinians. Oba dva se tady ukazují úplně v jiném světle, ačkoliv několik humorných momentů se ve filmu také nesporně najde. Zhostili se svého úkolu bravurně a když k tomu přidáte výkon Geoffreyho Rushe, je The King's Speech dozajista filmem, který by vaší pozornosti neměl uniknout.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Flipped byl poměrně příjemný příběh o vzniku jedné mladé lásky. Mile mě překvapilo podání příběhu očima obou stran, kde se krásně ukázalo, jak mohou dva mladí lidé vidět stejnou věc úplně odlišně. Zatímco Juli vypadá, že má v životě téměř jasno a je vykreslena jako na svůj věk poměrně silná, charakterní osobnost, Bryce musí během filmu do toho stavu teprve dospět a postupně si uvědomit svoje chyby a i nedokonalosti své rodiny. Navíc se mi moc líbí název filmu: slovo flipped, ve kterém je samozřejmě ukryt význam toho, že se něco rychle přetočí, resp. přetáčí a těch zvratů mezi láskou a nenávistí je ve filmu hned několik a o nich samých to vlastně je, o tom, jak se mění pocity dvou zamilovaných, takže podle mě je název naprosto výstižný a skvěle k filmu sedí.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Při dramatických momentech se vám hudba jako pila zařezává až do morku kostí. Závěrečnou půlhodinu napětí jsem strávila bezděky s otevřenou pusou.

plakát

Igor (2008) 

Krásně vykreslené prostředí, kde je přímo přikázáno být zlý, a kde cokoliv dobrého je nenormální. Jaký to asi musí být šok pro chudáka začínajícího vědce Igora, který vytvoří dítka milující a neustále si prozpěvující "příšeru". Zajímavý příběh, řada vtipných scén a navíc ta nádherná hudba u mě filmu vysloužily 4 hvězdičky.

plakát

Oko bere (2008) 

Vegas, Baby...aneb jak obrat kasino, propadnout tomu a následné tak i sami sebe.

plakát

Star Trek IV: Cesta domů (1986) 

Skvělý film a tentokrát nepřílíš z vesmíru. Kirk a Spock na Zemi v osmdesátých letech dvacátého století, to byla vyjímečná podívaná.

plakát

Fantastický mazel (2008) 

Možná za to může anglický dabing, protože hlasy byly jakoby vyrvané odjinud a k obrazu a jednotlivým charakterům namátkou přilepené, možná za to může podivný překlad do češtiny v titulcích, které si vyprávěly úplně jinou pohádku než hlasy znějící z reproduktorů, a tak možná viním film zcela neoprávněně, ale nezanechal na mě téměř žádnou pozitivní stopu. Celé to bylo úděsně toporné, jako by se scénář někomu rozsypal a ten, když ho skládal zpátky, zapomněl vrátit ty písmenka, která to celé ženou vpřed.

plakát

Sejmi je všechny (2007) 

Ani v poslední době oblíbený Clive Owen ani odkaz na chroupala mrkví Bugse Bunnyho nějak nepomohl tomu, aby Shoot 'Em Up bylo něco jiného, než pouho pouhá rádoby vtipná vyvražďovačka bez jakkoliv zajímavého děje. A to asi není zrovna můj šálek kávy.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Mezi komiksové fanoušky nepatřím, ani Spider-Man se mi do ruky nedostal, a jako originálu neznalý divák musím říct, že se mi první dva díly filmového zpracování líbily. Chytlavý příběh, pěkně naservírovaný, spousta napětí. Zajímavým prvkem byly změny Peterovy psychiky, stále si není jist, kým chce a kým má být. I hlavní záporák byl tak akorát - pořád v něm ještě nakonec zbylo dostatek lidskosti. Celkově prostě pěkné pokoukání.