Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Masakr. Nimoy se po docela nuzné trojce vykoupil Star Trekem IV: Zachraňte Willyho, když poslal všechny postavy do osmdesátých let, aby odtud přivezly dvě velryby (ne, neptejte se...). Výsledkem je excelentní úkazka toho, že je posádka Treku banda s úžasným smyslem pro humor, protože si tenhle výlet nacpaný gagy a hláškami až po strop dělá srandu úplně ze všeho. Chekov pátrající po "nuklijr vepns", McCoy trpící v tehdejší nemocnici (Dialýza? Bože, tohle je středověk!), Spock nadávající v autobuse... jen škoda slabšího rozjezdu a konce, které z toho při lepším vychytání mohly udělat nejlepší Star Trek vůbec. Inteligence totiž příběhu nechyběla ani přes všechny tyhle úlety. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Výsledný scénář byl napsán pod časovým tlakem. Nicholas Meyer napsal část scénáře, odehrávající se v roce 1986, a David Bennett napsal začátek a konec filmu, který se odvíjí v budoucnu. Obě části byly po dodatečném přepracování hotovy po dvanácti dnech. (WolfR)
  • Ve scéně, kde Čechov (Walter Koenig) hledá vojenskou základnu jaderných ponorek, byla pro větší autenticitu použita skrytá kamera. Zmatení policistů je tedy skutečné. (WolfR)
  • Leonard Nimoy byl angažován jako režisér tohoto pokračování velmi brzy, a to dokonce ještě dříve, než se třetí díl dostal do kin. Vedení společnosti Paramount bylo spokojeno s jeho režisérskou prací na na filmu Star Trek III: Hledání Spocka, takže dostal pro své představy a návrhy k snímku zcela volnou ruku. (WolfR)

Reklama

Reklama