Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (69)

plakát

Životní zkoušky J. Roberta Oppenheimera (2008) 

Velmi umě zvládnutý dokument. Herecké obsazení( David Strathairn) zde slouží spíš jako lákadlo, než něco coby skutečně vyniklo. Na soudu, který je prolínán skutečně velmi komplexním pohledem, na Oppenheimerův život, mne spíše zaujal pokurátor. Téma rozšiřuje za hranice Oppenheimerovi osoby v druhé půlce, kdy se stává sondou do života jaderné bomby, pohledu vědců na ni a ukázku počátku Studené války.

plakát

Biblické rány (2009) (seriál) 

Po shlédnutí tohoto dokumentu jsem dlouho vyčkával než jsem se rozhodl napsat tento komentář. Dokument(zvláště závěr, nicméně celkově byl nadprůměrný)mě svým obsahem natolik fascinoval, že jsem musel chvíli počkat než toto nadšení opadne, abych zhodnotil i ostatní prvky dokumentu. A i ty jsou na vysoké úrovni.

plakát

Viktoriánská farma (2009) (seriál) 

Velmi povedený a celkem originální dokument. Dobře zvolení lidé, kteří dokáží o daném tématu vést s někým rozhovor(v podstatě forma výkladu o dané problematice, jež je v mnoha dokumentech, mnohdy vysoké kvality, na velmi nízké úrovni, aniž by vás to nutilo přepnout.

plakát

Následky (2010) (seriál) 

Výborný, kvalitně propracovaný dokument. Velmi mne potěšilyzáběry, představující jakl lidi na planetě po dané katastrofě. Mnohdy překonají záběry z leckterého katastrofického filmu. Jediné co mi vadí je, že v úvahách často opomíjejí Evropu.

plakát

Nejpodivnější planety (2009) (TV film) 

Snad jediný dokument, který se vážně a podrobně zabývá planetami mimo naší sluneční soustavu. Většina nám řekne něco o horkých Jupiterech a nejslavnějším z nich Belerophonu, ale tím to končí. Ačkoliv jsem "vemírných" dokument viděl mnoho, tento mne fascinoval. Jde dokonce tak daleko, že hovoří i o cizích měsících. Kvalita efektů je sice slabší a komentářby mohl být propracovanější, avšak splňuje to hlavní-učí nás.

plakát

Podivíni medicíny (2006) (seriál) 

Perfektní dokument. Omedicíně je dokumentů málo, takže viniknout není příliš těžké, avšak tento dokument by to zvládl vždy. I lidé kteří dokumenty běžně sledují se dozví mnoho informací, nicméně je přístupný i příležitostným divákům. Popisuje dosud málo poznanou stránku lékařských objevů.

plakát

Ruská divočina (2009) (seriál) 

Dechberoucí dokument, zabývající se místy kam dokumentaristýé(či jiní lidé)v kročí málokdy, s přehledem překoná nabubřelé počiny BBC které natočí známé záběry, s trochu lepším obrazem(přičemž kvalita obrazu Ruské divočiny se jim v pohodě vyrovná), nechají to namluvit D. Attenborowem, udělají velkou reklamu a myslí si jak je jejich dílo vydařené.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Zajímavost: 1.)CHYBA-V jedné z episod páté série série Sheldon říká: "Amy zná můj koalí úsměv do ZOO spolu chodíme celkem často", což je nesmysl, neboť nejbližší ZOO, kde jsou k vidění koaly je vzdálená, přes 200km. 2.)V episodě S0513 odchází Leonard na rande s Penny a Sheldon, Wolowitz a Rajesh hrají osadníky z katanu, které již mají rozehrané. Sheldon potřebuje dřevo. To získá krátce před návratem Leonarda. Vzhledem k délce hry je toto nesmysl, neboť je nepravděbodobné, že by hru ještě hráli, natož, aby byl Sheldon pořád na stejném bodě. 3.)Sheldonův typ osobnosti dle MBTI je nejspíš ISTJ. Odůvodnění: Introverze je zřejmá, například v jedné episoděse spřátelí s vývojářem her a když to oznámí ostatním(Leonard, Peny..), tak řekne, že nyní musí ukončit přátelství s jedním z nich, neboť pět by bylo moc. O temperamentu SJ, svědčí jeho posedlost dodržovat tradice a strach ze změn. T-zde rovněž není potřeba dlouho přemýšlet, popis ISFJ, by na Sheldna neseděl, Sheldon není příliš empatický apod.

plakát

Vesmír jak jej známe (2009) (seriál) 

Snad nejlepší "vesmírný" dokument vůbec. Ačkoliv do každého dílu nacpou plno informací, přesto se nezdá přeplácaný.

plakát

Cestování na okraj vesmíru (2008) (TV film) 

Úchvatné vizuální zpracování, spolu s příjemnou hudbou. Co víc dodat?Někdo by mohl říci, že se jedná spíš o přehlídku efektů než klasický dokument a dle mého názoru by měl i pravdu, ale to byl nejspíš i záměr, který se jim povedl.