Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (78)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

O něco méně nudné než původní díl. Jen tedy ve světle dnešní produkce to není na rozdíl od prvního dílu ničím vyčnívající.

plakát

Blade Runner (1982) 

Nudnější film jsem dlouho neviděl. Po vizuální stránce je to na rok 1982 fakt dobré, ale asi to nedokážu plně ocenit.

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Čekal jsem, že tam zdokumentujou třeba i to, jak Dr. Dre mlátil svoje ženský a tak. Ale jako největší zmrd je tam vykreslenej kapitalistickej běloch, co se snažil vymlátit prachy z černochů, kteří se v hudbě chlubili kriminálnickým životem svojí komunity. N.W.A mohli za naprostou degeneraci černošské hudby. Když se podívám na jazz ve 20. letech, Jamese Browna v 60. letech, disco v 70. letech nebo černej pop v 80. letech, oslava kriminálního života a prezentace odporu vůči právu jako něčeho naprosto skvělýho je poměrně smutná ukázka regrese černošské hudby.

plakát

Černé zrcadlo - Lovná zvěř (2013) (epizoda) 

Chápu tu message, ale je to dost triviální. Podle zdejších komentářů mi to přijde šíleně přeceněné.

plakát

Nagano 1998 - hokejový turnaj století (1998) odpad!

Nagano. Moment, kdy si i ten nejpřitroublejší pazmrd z hospody, co nenávidí cigány, přistěhovalce, buzeranty a všechno možný, mohl připadat nadřazeně, protože je Čech. Kult kolem sportovních úspěchů vypatlanců, kterým však hospodstí pračuráci, kteří to v přímém přenosu sledují, nikdy nebudou sahat ani po kotníky, umožňuje vyžití takovým vymrdancům, jako jsou čeští vlastenci.

plakát

Motorband: Restart (2017) 

Nejde mi do hlavy, proč se točil dokument zrovna o této kapele. V té době žánr formovaly jiné. Ať už jde o Arakain s jejich legendárním Thrash the Trash, Vitacit s Křížkem či později Dodem a LP Vzhůru přes oceán, nebo o Citron s jedním z nejzásadnějších českých alb Radegast. Skupina Motorband je známá leda tak kvůli tomu, že v ní působil Kamil Střihavka, který stejně slávy dosáhl až v pozdější éře – jakožto zpěvák skupiny BSP, nebo později jako přední muzikálový herec. A mezi rockery taky kvůli tomu, že to byla domovská skupina Tomáše Krulicha, jednoho z hlavních skladatelů Kabátů. Nejzásadnější počin od Motorband je jejich LP Made in Germany, které však má jeden z nejhorších zvuků, co můžeme na českých nahrávkách slyšet. Jako celek je toto LP neposlouchatelné a Motorband z té nejzásadnější éry světu nedali nic jiného, než pár singlů z Rockmapy – alespoň Petr Janda v Propasti uměl dělat rozumný zvuk. Třeba tento dokument Motorbandu pomůže se zviditelnit. Ale na co jim to bude v této době, to netuším. EDIT: Tak Máča na demonstracích po boku české extrémní pravice a společná tour s Ortelem tomu dodala korunu. Tleskám...

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Film zacílený především na intelektuály, kteří se rádi zasmějou nad blbostí bílých heterosexuálních hrdých Čechů. Některé z jeho částí skutečně působily tak, jako by bylo cílem hlavního hrdinu především zesměšnit v tom, v čem se doposud nedokázal zesměšnit sám. To, že tady jsou lidé, frustrovaní svým životem, kteří ujíždějí na bílá síla nesmyslech, je smutné. Na Slovensku to platí dvojnásob, bohužel. Ale i v jiných koutech světa. Hollywoodské filmy do toho taky často jebou a je obtížné narazit na film, který by jebal do podobných extrémů z druhé strany, což mě mrzí. Tento film zůstává jako výpověď o pár dnech v životě frustrovaného bílého heterosexuálního muže, kterej je nasranej na všechny, a ve skutečnosti je nasranej sám na sebe. Do takových lidí je velice snadné se strefovat. Jsem však rád, že něco takového vzniklo u nás.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Film zajímavej, jen to shodily ty pasáže, které vykreslovaly bankéře jako úplně největší mrdky, co by měly sedět. Ale dalo se na to dobře dívat.