Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (235)

plakát

Chudáčci (2023) 

Vwlmi, velmi podobný dojem jako Písně z druhého patra. Přesně mě do vkusu, miluju každou scénu. Takhle si představuju film jako umělecké dílo a zároveň zábavu.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Kdyby takhle někdo natočil seriál o zajímavějším tématu, tak to bude asi nejlepší seriál všech dob. Geniální práce se scénářem, který z naprostých nesmyslů a banalit dělá napínavou podívanou, herci dokážou nechat diváka vcítit do pocitů a problémů skuppny lidí, do nichž je vcítění se oříšek, k tomu ty kostýmy, podmanivá hudba. Katedrála filmařiny.

plakát

Barbie (2023) 

Podobné geniální, originální a drzé jako Verhoevenova Hvězdná pěchota

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Všechny recenze tak kritizovaly příběh a postavy, že jsem byl nakonec příběhem a postavami spíš příjemně překvapený. Vizuálně nádherné a nové.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Líbí po všech stránkách. Brutalita jako v japonském filmu, erotika jako v evropském, napětí, uvěřitelní herci, intriky, zvraty, zajímavé lokace, dobře dávkované chladné vyznění a ideologická rovina nezklouzla do karikatury. Nejlepší filmový zážitek za několik měsíců.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Konečně skvělý díl. Tuna emocí. Mělo to koule. Až se mi na to nechtělo koukat, jak to bylo krutý. Nečekal jsem to a dostalo mě to. Skrze tu Aryu člověk prožíval to, co obyvatelé města (tak jsem se cítil a tak to i říkali d&d ve videu). Tyy prostřihy mezi Cleganebowl a Aryou? Nádhera. Vojáků bylo dohromady pár z původních tisíců a balisty předtím fungovaly kvůli momentu překvapení, kdy do nich Dany nesmyslně narushovala s vyčerpanou armádou i draky, před čímž ji Sansa varovala. Takže oproti 8x3 netrpěla ani hlava. Jamie ustál 2 probodení a na Aryu čekal kůň, to je toho.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Téma tak nějak zadarmo hraje na emoce, ale užíval jsem si každou scénu a smál jsem se nahlas každých pět minut.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Dospělejší a morálně kontroverznější. Rebelové už jsou natvrdo vykresleni jako teroristé, což je ještě zdůrazněno výběrem východně působících herců a zasazením úvodních scén do města, které nápadně připomíná Afghánistán nebo Irák. Překvapivě hodně solidní akce, odsýpající děj, krásné lokace, rozumně pojatý scénář.

plakát

Muž, který zachránil svět (2014) 

Velmi dobře zpracovaná látka. O mnoho lepší dojem, než podobný film o Vasiliji Archipovovi (Karibská krize). Nápad, že svět zachránil nerudný zlý děděk. Pasáž s Costnerem a analogie se vztahy v rodině. A zejména ta hraná část z minulosti. Film vyvolává přesně ty pocity, co si člověk se záchranou světa spojuje. A narozdíl od amerických blockbusterů se tady nejedná o fikci.