Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Podfukáři (2013) 

Jeden z nejlepších filmů, který jsem v poslední době viděl a nebylo k tomu třeba hektolitry krve, desítek mrtvých a hlavně milion vystřelených kulek. Hezká podívaná, napínavé a hlavně zábavné, 5 hvězdiček bez debat, nic jiného si ani tento film nezaslouží.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Tenhle film chce rozhodně vidět v originále s titulky. Dle mého nejlepší film o konci Hitlera jaký kdy byl natočen a to ze 2 důvodů. Ve většině filmů je Hitler vždy zobrazován jak nějaký dement nebo vzteklá kreatura, a dále natočit tak věrohodně pád Berlína po tolika letech určitě nebyla také žádná legrace.To záměrné střídání bezcitnosti a vlídnosti Hitlera a jiných nacistů režísér zvládnul excelentně, což určitě byl i záměr filmu a to na tomto filmu děsí nejvíce. Plusem filmu je i ten fakt, že filmu nejsou pompézní a narcistické pasáže hrdinství hollywoodského typu. Navíc film se nezaměřuje pouze na samotného Hitlera, což by asi i byla po nějaké době nuda, ale rozvíjí příběhy i jiných obránců města a normálních lidí. Film si zaslouží rozhodně 5 hvězdiček.

plakát

Ninja Faktor (1997) (pořad) 

Řekl bych národní japonská soutěž, pro kterou mnozí obětovali povolání, osobní život a soukromí. Rybář Makoto Nagano, hasič Takeda, prodavač bot Bumpei, pan Chobotnice a spousta další známých či neznámých osobností se snaží překonat tuto dráhu a vždy, když tuto soutěž vidím, říkám si, něco podobného by to chtělo i u nás, co nadchne a zaujme po sportovní stránce širokou veřejnost na dlouhá léta. V Japonsku je účast v této soutěži Sasuke 2 x za rok přímo prestižní záležitostí.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Filmová nenápadná lahůdka ztracená ve videopůjčovnách, kterou rozhodně stojí za to vidět či ochutnat. Ve filmu je několik skvělých hlášek a gagů, které diváka srdečně rozesmějí a pobaví a navíc Amy Smart je kouzelná.

plakát

Počátek (2010) 

Filmová lahůdka, která Leonardovi DiCapriovi sedla na tělo stejně jako Prokletý ostrov. Nolan pracoval na scénáři 9 let a film získal 4 oscary z 8 nominací, což hovoří za vše. Mimochodem role prý byla nabídnuta i Bradu Pittovi a Willu Smithovi.

plakát

Zaklínač (2002) (seriál) 

Seriál není vyjímečný scénářem, režií nebo ztvárněním potvor, to vůbec ne. Je to ale pocitová záležitost, hudební pozadí je skvélé, a prominu i to stálé opakování. Spíše mě nadchlo ztvárnění Sapkowského předlohy a i hlavní postavy Geralta a Marigolda, které díky charismatickému Michalu Zebrowski a komickému ale srdečnému Zbigniewu Zamachowski, jsou pojmem, jenž kolují např v nickách všude na internetu. Nízkorozpočtovost je bohužel v tomto seriálu znát, ale i za to málo se Polákům vydařil projekt, za který se stydět nemusí.

plakát

Red (2010) 

Tahle akční honička s komediálními dialogy je super. Úvodem žádná zbytečná seznamovačka, film má našlápnuto přímo na věc. Akční scény jsou vymyšleny s nápaditostí a ladností. Bruce je zase tam, kde mu to padne a s plejádou dalších skvělých herců a vtipným scénářem patří tenhle film rozhodně k těm nejlepším.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Mezi řadou sovětských válečných filmů je to vyjímečný film. Není zde znázorněna okázalost bojové techniky a lidí, v čem si sovětský válečný film liboval, ale právě naopak. Film rovněž není ukázkou přehnaného hrdinství sovětských vojáků či partyzánů a tuposti německých útočníků, jak bývá u mnohých filmů zvykem, to vůbec ne. Režisér se soustředil na příběh chlapce, který z dětské hry na vojáčky byl vržen přímo do centra nacistického běsnění. Možná bych malinko upustil od toho neustálého bahnění a máčení se v čemkoliv, který provází první polovinu filmu. Na druhou stranu herecký výkon a projev hlavního hrdiny Fljory by zasloužil i ocenění v podobě sovětského Oscara, kdyby tehdy nějaký byl.

plakát

...a jitra jsou zde tichá (1972) 

Film, který zcela vybočuje z řady sovětských filmů, kde sovětský voják rozstřílený na kusy stačí ještě zničit opevněný bunkr nebo německý tygr. Místy poetický,smutný děj, jenž neklade důraz na hromady mrtvol, kde jedna strana jsou tupci a druzí bohové. O to tu vůbec nejde a to dělá film nadprůměrným. Zároveň herci podali skvělé výkony.

plakát

Desáté království (2000) (seriál) 

Perfektní fantazie. Je sice vidět, že rozpočet na film nebyl uchvacující a dle toho vypadají i trikové záběry, ale scénář, režie a výkony herců jsou vynikající. Zvláště představitel "vlka" Scott Cohen byl excelentní, doufám si tvrdit "Oscara" hodný a plně by si jej zasloužil. A hlavně filmová fantazie, jak by se to dalo nazvat, nebyla vůbec přes svoji délku nudnou ale vcelku napínavou s takovou tou pohádkovou uhlazeností bez zbytečných sálodlouhých monologů, protivné hudby,ale naopak, což o mnohých jiných peckách zde vysoce hodnotících se nedá hovořiti.