Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Maggie (2015) 

Nelze ani říct, že by to měl být horor. Nakažení mají sice představovat zombíky, ale podstatou filmu je spíše psychologická sonda o tom, jak deprimující je, když vám zbývá pár dní života a bezmoc někoho, komu umírá jeho dcera.

plakát

Ex Machina (2014) 

Film naznačuje možné aspekty umělé inteligence, jejího sebeuvědomování a vztahy lidí k těmto výtvorům. Snaží se nám naznačit, že v budoucnu budou lidé, kteří UI budou brát jako věc a jiní jako živého tvora.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Slai, ať se snažím, jak se snažím, 2 hvězdičky za plejádu hvězd si zasloužíš, jinak je to fakt o ničem

plakát

Godzilla (2014) 

2 hvězdičky za efekty, to si film určitě zaslouží, jinak je to fakt o ničem. Dvě příšerky, které se chtějí čumáčkovat. Třetí, která je chce zlikvidovat. Poručík, který je zcela nepostradatelný. A nakonec USA Army, která to do nich sype hlava nehlava.

plakát

Noe (2014) 

Film mě mile překvapil, čekal jsem nudu, ale právě naopak. Scenérie biblická, herci neměli chybu i děj měl spád. Bohužel, jak se to svižně rozjelo, Noeova rozpolcenost v poslední třetině filmu to však zcela zkazila, protože hlavní hrdina se během filmu měnil ne v zrovna chápající postavu : první třetina filmu - Noe chytrý, odhodlaný, spravedlivý, druhá třetina filmu - Noe fanatický, nekompromisní, poslední třetina filmu - Noe magor, happyend - Noe vyléčený, Noe opět dobrotivý taťka, děda a manžel.

plakát

Síla života (2014) 

Smutný příběh o nešťastných lidech z doby osídlování Divokého Západu.

plakát

Smrt v labyrintu (2014) 

Film je dobře natočen, herecké výkony jsou excelující, ale po celý film jsem čekal, že ke konci bude nějaká nečekaná pointa. Film k tomu nějak nabádal, ale čekal jsem marně, pointa žádná se nedostavila, což mně zklamalo, protože jinak je děj zcela prostý až malicherný.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Krevní oddechovka pro masy, specifická vizualizace odrážející zrod původu. Je to typ filmu, u kterýho se mi chce fandit záporňákům, protože vím, že budou nakonec rozsekáni na hadry. Řekové jsou ze železa a nic je nezastaví a Peršani jsou chodící párátka, které by porazil snad i Medvídek Pů. No a aby to nebylo až moc okaté, tak tu máme zlého ošklivého Xerxese a zlou pěknou Artemes. Ale na druhou stranu chápu, že v komiksovém ladění film ani jinak vyrobit nelze.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Šance na kvalitní zpracování mylníků naší nedávné historie se rozplívá v nekvalitním a subjektivním zpracování historických faktů. Je to osobní pojetí režíséra Sedláčka, které asi vychází z fantazie momentálního rozpoložení. V první díle je T.G.Masaryk představen jako osoba řízena vyšší mocí. Někdy mně spíše připadal jako Hitler, který také neustále zdůrazňoval tu svoji prozřetelnost. V druhém díle zase celý film trpí monologem E.Beneše, které vyznívá spíše jako blábol o degradaci této osobnosti a z armádních generálů dělá idioty, co si nevidí dál než na špičku nosu. I výběr hlavních protagonistů není zdaleka přesvědčivý, kouzelníka Žita vůbec nemusím, ten tam představoval spíše tupého ranaře, který by se tak zmohl na četaře a ne na plukovníka. Ještě, že nám byl ukázán zcela nahý Beneš, bez toho by seriál určitě ztratil na opodstatněnosti.

plakát

České století - Kulka pro Heydricha (1941) (2013) (epizoda) 

Jak mně neseděl Beneš v předchozím díle, je divný i v tomto. Je to způsobené prapodivným pojetím Sedláčka nebo Kosatíka a možná i hlavního představitele Martina Fingera. Z uvedeného mně vyplívá, že Sedláček nebo Kosatík je proti Benešovi výrazně zaujatý a dává to také v seriálu najevo. Nejsem jeho zastáncem, ale takhle se Beneš určitě nechoval. Moravec se tady rovněž chová jako velitel skautů a ne jako ředitel zpravodajské služby