Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Nákaza (2011) 

Skvěl režírované, skvěle zahrané, Jude Law mě iritoval, ale byla to jeho role. Realisticky natočené, nerealisticky ukončené.

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Připadá mi to stupidní a hloupé. Není to můj šálek zábavy. Kdybych to samé předváděl na jevišti já s jinými neznámými osobami, určitě by se tomu nikdo nesmál a zřejmě by nás i dav vypískal.

plakát

Rodinné zájmy (2011) 

Film na jedno shlédnutí, nic víc nic míň. K legendám staré školy jako Lino Ventura, Alain Delon, či J.P.Belmondo to má hodně daleko. Divně to začíná, prapodivně pokračuje a předtuchově rychle končí.

plakát

Správci osudu (2011) 

Film ničím nenadchne, teda nenadchne až na Matta Damona. Jako kandidátovi na senátora mu to šiklo a byl "in". Škoda, že nekandiduje na prezidenta, možná by byl stejně dobrým prezidentem jako je dobrým hercem. Jako partnerku Mattovi alias Davidovi bych si dovedl představit i vhodnější kandidátku, ale asi má George Nolfi jiný vkus než já. Co mě ale už vůbec nenadchlo, bylo téma samotné. Nevím, jaká je předloha od Philip K. Dicka, nečetl jsem ji, ale to už mně Matrix připadá originálnější než myšlenka osůbek, kteří hlídají osudy nás všech a zasahují všude tam, kde se jim zamane, tak to fakt ne, tudy cesta pro mne nevede.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Na film jsem se těšil, téma miluji. O to větší zklamání. Snad 3/4 filmu se odehrává v noci v nějakém šeru či přímo ve tmě, takže jsem viděl jen pobíhat nějaké stíny a záblesky něčeho a ta zbývající 1/4, která probíhala ve dne snad ani nebyl den ale spíše kulisa zahalená mrakoplentou. A ten závěr - Titáni. Čím více jich ti naši Olympští bohové zkosili, tak tím stejně jich zase přišlo, nepochopil jsem, kde se stále brali (zákon zachování hmoty či počtu asi v tomto případě nefungoval). A mimochodem, jako Titáni mně vůbec nepřipadli, spíš jako špinavé opice oděné do hadrů, které sem tam poskakovali na meče a řetěz Dia či ostatních.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

No že by to byla nějaká bombovka, to se říci rozhodně nedá. Rozpočet 40 melounů dolarů odpovídal kvalitě fimu. Film dějově, scénáristicky, dekoracemi i zpracováním řadím ke kvalitnímu Béčku. Ze začátku tam určité napětí a tajemno, kam se film bude ubírat, i je, ale poté děj sklouzne k neustálému pobíhání sem tam a zápletka nějak vyšumí do ztracena.

plakát

Zabiják Joe (2011) 

Tenhle film je nářez, zápletka a rozuzlení uchvacující, postavy a herecké výkony rovněž. Jediné, co bych filmu vytkl je zbytečná brutalita,sadistické násilí a sexualita, pro které dostal v USA rating od 17 let a VB rating od 18 let a Friedkinovi bylo doporučeno vystřihat některé scény, což Friedkin odmítl.. Film nakonec i přes příznivé hodnocení kritiků nebyl žádným kasovním trhákem a vydělal celkem asi necelých 4 miliony dolarů. Úchvatné je, že byl natočen za 10 milionů dolarů.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Na Planetu opic jsem měl averzi poté, co se vyklubalo několik pokračování kultovního filmu. Chyba lávky, tahle pecka stojí za to. Wyatt nezabřehl do tradičního klíše hodní lidé - zlé opice či naopak. Tady o to nejde. Caesar je hodný svého jména a jde cílevědomě za svým. Ne přes mrtvoly za každou cenu, ale cílevědomě a houževnatě - ke svobodě nejen pro sebe, k čemuž mu dopomohl již zmíněný lék.

plakát

Černá smrt (2010) 

Zaujme hlavně výborně vytvořené prostředí středověku a postav. Scenérie neměli chybu a film po příjezdu biskupovi ekipy začíná mít nádech tajemna a dobrodružného očekávání co bude dál. Na duši mrazí a vy čekáte, s čím na nás dějová linie přijde. Bohužel, po první půli fim postupně graduje níž a níž, až mně připadalo, že scénář začal tvořit nějaký náboženský fanatik. Jak jinak si představit, že náklonnost hlavních postav jde najednou do kopru a vy máte pocit, že postavy z vesnice jsou kladnější než ty hlavní. Nějak jsem začal fandit té vesnici a chtěl zničit ty ostatní, takže někde bylo něco špatně. Divák potřebuje ve filmu někomu věřit nebo mít svého kladného hrdinu, ale tady nakonec kladný je záporný ve jménu Boha či na druhé straně pohanství. Navíc mně tam hned naskočily dvě nelogičnosti - Christopher Smith asi zapomněl, že ve středověku byl silnou zbraní luk, spíše nezapomněl, ale pro vývoj děje se mu tady luk absolutně nehodil a za druhé - vesnice si žila v pohodičce, žádné zbraně jen nějaké dřevěné vidle a přitom hned nedaleko naši partičku přepadla tlupa halamů. Že by vesnici nikdo nenapadl a nevyhubil ?

plakát

Krach (2010) 

Čekal jsem sofistikovanější děj, ale scénář je tak jednoduchý až je hloupý, Hlavní hrdina nakonec hraje úplného dementa, což filmu spíše škodí než nahrává. Jediné, co je na tom filmu zajímavé je téma.