Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Pomsta je sladká věc a v tomto případě asi jediná spravedlnost.

plakát

Počátek (2010) 

Filmová lahůdka, která Leonardovi DiCapriovi sedla na tělo stejně jako Prokletý ostrov. Nolan pracoval na scénáři 9 let a film získal 4 oscary z 8 nominací, což hovoří za vše. Mimochodem role prý byla nabídnuta i Bradu Pittovi a Willu Smithovi.

plakát

Red (2010) 

Tahle akční honička s komediálními dialogy je super. Úvodem žádná zbytečná seznamovačka, film má našlápnuto přímo na věc. Akční scény jsou vymyšleny s nápaditostí a ladností. Bruce je zase tam, kde mu to padne a s plejádou dalších skvělých herců a vtipným scénářem patří tenhle film rozhodně k těm nejlepším.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Film se mi vůbec nelíbil, není to moje krevní skupina.Vydržel jsem půl hodiny a pak už jsem tu zvrhlou parodii na nasilí nemusel.

plakát

Harry Brown (2009) 

Bezvýchodná drsná realita , která zcela jistě někde existuje v mnoha podobách, převedená na filmové plátno s koncentrovaným násilím a akčním napětím, odplatou a konečným sebeuspokojením. Mementem filmu je právě ona neschopnost současné společnosti bránit se podobným excesům, jenž doba přináší. Film samotný vzbudil spíše kladné ohlasy u kritiků a po celém světě vydělal cca 10 milionů EUR. Nemalou měrou k úspěchu přispěl i stárnoucí hlavní hrdina Michael Caine.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

To se nedalo dokoukat, v podstatě nuda o ničem. Já bych ten film nazval "Nuda jako Bůh". Hereckým výkonům v podstatě není co vytknout, ale scénář katastrofa. Asi ta 70ka na krku u Marii Poledňákové je značně vidět. Když měla dvakráte méně, pecky jako Jak dostat tatínka do polepšovny a další se s tímhle nudným filmem vůbec nedá srovnávat.

plakát

Smrt z hlubin (2009) (TV film) 

Takový stupidní scénář mohl napsat jen dement vypuštěný právě z blázince. Film se dá charakterizovat jednou větou - když nepomohly rozvodové soudy, pomohli ropné viry zbavit manželku rozvedeného manžela a vrátit ztracenou dceru mamince do náručí.

plakát

Star Trek (2009) 

Efektní, vesmírné, překombinované. Místo jednoho Spocka máme 2, což ani tak nevadí, ale ta časoprostorová kontinuita je až natolik divoká, že vlastně ani není co řešit. Proč dělat něco jednoduše, když to jde složitě, toť asi hlavní krédo filmu.

plakát

Zakletý v čase (2009) 

Dojemný a krásný příběh pro citlivé duše. Malinko rozvláčný hlavně v úvodu, ale je to jen připrava k tomu, aby se divák vcítil do poslední púlhodinky tohoto smutného závěru. Film jsem si pustil hlavně kvůli cestování časem, ale je to jeden z mála filmů, kde časoprostorový paradox nemá cenu řešit. O to v tomhle filmu vůbec nejde. Romantický klavír jen podtrhává atmosféru romantické lásky a životního štěstí změněného v neštěstí.

plakát

Vikingové II (2008) 

Původně jsem chtěl dát 3 hvězdičky i přes ty nelogičnosti v první půli filmu. Závěr filmu je však režijně a scénaristicky veden takovým způsobem, že předpokládá jen samé hlupáky v hledišti. A přitom ten námět má takový potenciál, že v rukou mistra se z filmu dalo vytěžit mnohem, mnohem více.