Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Gravitace (2013) 

Námět a vizualizace skvělá, scénář slabý, režie a herecký výkon Sandry slabota. Škoda, že George ve filmu nepobyl déle. Nepochopil jsem vůbec, proč se George musel od Sandry odpoutat, že by jej táhla nějaká černá díra od ní, aby jej vcucla... možná, nebo spíše tou černou dírou byl režisér Cuaron, který si to přál

plakát

Hanna (2011) 

Zcela rozporuplný film. Režisér nám na začátku ukáže neohroženou likvidátorku Nikitu alias Hannu, která se během filmu vyvíjí v ustrašenou bambulku, jenž nepřemůže ani jednoho nácka, aby se nakonec přetransformovala v lítostivou holčinu, jenž nechce nikomu ublížit a to ani hlavní vražedkyni, která ji pobila vše blízké. Nějaké to bylo absurdní, jak by řekl Kefalín.

plakát

Enderova hra (2013) 

Jak tady napsal jeden přispěvatel - nečíst knihu, tak to vidím jako blbost. Já knihu nečetl a jako blbinu to vidím, první půlka nuda a jen nuda. Vyobrazení v podstatě dítěte jako jediného pravého bojovníka, to mně nepřipadá super nápad, stačí si připomenout africké děti s kalašnikovem v ruce schopné všeho bez zábran. Jestli to nám měl film říci, tak to ani nemusím. Snad jen závěr měl nějakou hlubší myšlenku.

plakát

Královský omyl (1968) 

Perfektně zahrané, skvělé prostředí a kostýmy, středověk se vším všudy, a přitom nenáročné na výpravu. Jinak ale hodinová nuda. Jedno místo, stálé dialogy místo děje až tolik trvale nezaujme.

plakát

Sinister (2012) 

Precizní horor, který si vystačí i s málem. Stačila jedna maska alias pan Boogy, který si adoptuje pár dětí a horor je na světě. Podstatné je, že to plní svůj účel strachu či obav u diváka. Snad jen maličkost, pro kterou strhávám 2 hvězdy a to, že režísér Derrickson z diváka dělá obyčejného tupce. Hlavní hrdina si ven vezme baterku, ale doma zásadně pronásleduje duchy potmě, přeci by ho nenapadlo tuknout na vypínač a rozvítit si, to bychom chtěli asi moc. A pardon, jednou vypadla elektřina, možná proto, aby to nebylo až tak moc okaté.

plakát

Vzestup (1977) 

Dobře natočený psychologický snímek, v tomto směru nemá chybu, avšak pokud to mám porovnat se špičkou v tomto žánru Jdi a dívej se, tak víc než 3 body dát nelze.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Famke Janssen byla šik, Jeníček a Mařenka byli až moc neprůstřelní a čarodejnice až moc průstřelné. Teda průstřelné samozřejmě jen z pohledu našich hrdinů, vesničané jak jinak neměli šanci. Ale jinak pěkná podívaná na jedno zhlédnutí

plakát

Volání divočiny (1997) (TV film) 

Zpracování slavné knihy mně nepřišlo až nějak bombastické. Neslané nemastné, žádné emoce, jen strohý děj natočený z pohledu Bucka. London kladl důraz na zvýraznění individualit hlavních postav, což v tomto filmu není moc vidět.

plakát

Plivu na váš hrob 2 (2013) 

Místy nechutné a sadistické, Jemma Dallender je okouzlující svým půvabem a když ji Ivan fotil v těch černých šatečkách, leckteré modelky by jí ten půvab mohli závidět. A jak již jsem napsal u 1. dílu, pomsta je sladká věc a v tomto případě asi jediná spravedlnost.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Rozporuplný film, charismatická nebo sympatická tam není žádná postava. Hlavní hrdina je drsoň všech drsoňů, ale že by se mu dalo fandit, to ani náhodou. Úvodní akce mě zcela zmátla, kontejner plný zlata si ležel v hale jen tak lážo plážo, nezabezpečený, vlastně jeden týpek tam chodil jako hlídač, no a následná akce jednotky Sweeney mně přišla zcela absurdní. Zločinci to pálí od boku a naše slavná jednotka nastoupila s baseballovými pálkami na ně. Nejdřív jsem si myslel, že je to nějaká cvičná akce, ale ono to fakt bylo myšleno vše vážně. Pak přijel nějaký vrchní týpek a vyčinil jim, že byli moc ostří. Tak to fakt nevím, jak to režisér myslel, asi měli místo basebollek nastoupit s plácačkami na mouchy. Musím ale uznat, že akce uprostřed flmu a závěrečná honička měla říz a spád.