Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Romantický

Oblíbené filmy (10)

Drive

Drive (2011)

Moje první (a rozhodně ne poslední) setkání s Goslingem nemohlo dopadnout lépe. Skvěle ztvárněná postava málomluvného řidiče, filmové tempo tak akorát (konečně film, ve kterém automobilová honička nezabere čtvrt hodiny) a dialogy - na první pohled možná trochu zvláštní, pak si ale člověk, už přehlcený tou hromadou "telenovelistického patosu", v dnešních filmech prakticky běžného, uvědomí, že takhle nějak by to vlastně probíhalo i ve skutečnosti. Co se týče hudby, nemusím asi říkat vůbec nic, na soundtracku už jsem nějakou dobu silně závislá.

Osvícení

Osvícení (1980)

Kubrickův mistrovský kousek, do počtu postav a kulis možná minimalistický, o to silnější však v účinku. Brilantně vybrané prostředí, excelentní představitel hlavní role (Jack Nicholson) a v neposlední řadě také hudební podkreslení, ze kterého člověku doslova (ano opravdu doslova) naskakuje husí kůže. Filmová lahůdka.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Film Láska nebeská je živoucím důkazem toho, že romantická komedie nemusí nutně znamenat dvě hodiny se Sandrou Bullock a hromadou klišé. Chvílemi pobaví, chvílemi vtlačí slzu do oka, v každém případě ale plyne příjemně od začátku až do konce. Pro mě osobně každoroční vánoční povinnost.