Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

Televizní písničky a songy (2005) (pořad) 

Za "Televizní písničky a songy Michala Horáčka" dávám pět. Horáčkovy texty jsou neuvěřitelně silné a drží si dlouhodobě vysokou úroveň. Levandulová, Štěstí, Šaškové počmáraní, Rozeznávám, Stáří, Benefice Černých koní, Bude mi lehká zem, Baroko - to jen namátkou. Ani se nechce věřit, že to vše napsal jeden člověk. S Petrem Hapkou tvoří kongeniální dvojici. / Až uvidím další pokračování cyklu, tak hodnocení případně doladím.

plakát

Polygamie (2009) 

Maďaři jsou kabrňáci. Pod názvem Polygamie se jim povedlo vyrobit zcela asexuální film.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Přiznám se, že mne filmy podobného zaměření trochu míjejí. Čili děj pro mne není tak důležitý (a zvlášť pokud je to dvojka, trojka či kolikátka), spíš jestli je na co se dívat. Zde celkem ano, vzhledem k výskytu Gwyneth a Scarlett. A s nimi celkem úspěšně soupeřila i scéna ze závodního okruhu v Monte Carlu.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Nějak nechápu, proč musí být teď každá druhá pohádka zaplevelená imbecilními pitvořícími se čerty. Když už to musí být a bez pekla to nejde, tak ať tam jsou, ale ať se probůh nepitvoří. Bohužel mi zkazili dojem z jinak moc hezké pohádky s dobrým hereckým obsazením a "sexy" princeznou.

plakát

13. komnata - 13. komnata Pavla Bělobrádka (2014) (epizoda) 

"Že je zdraví nejdůležitější, to je jedna z největších pověr. Nejdůležitější jsou mezilidské vztahy." Pavel Bělobrádek jen potvrzuje mé přesvědčení, že lidé s vážnějším zdravotním hendikepem často mívají lépe srovnaný žebříček hodnot... A ještě něco. Obvykle se takových komentářů zdržuji, ale tentokrát si to neodpustím: fakt mi hlava nebere, jak tomuto dílu může někdo dát "odpad!" (pokud to tedy ti výtečníci vůbec viděli).

plakát

Country estráda (2001) (pořad) 

Mládkovo obludárium je tak strašný až je to vlastně docela dobrý. A tak, jak jsem si to začal uvědomovat, postupně přidávám hvězdičky, z jedné jsem už na třech (a kdoví co bude dál). A potom ještě ta Lenka Plačková. Pořád nevím, co se mi na ní líbí, ale prostě se mi líbí. Tak někdy koukám vyloženě kvůli ní. Asi možná, že mám rád brejlatý. A ona je má teda pořádný.

plakát

Věčný romantik režisér Jiří Hanibal (2009) (TV film) 

Pan režisér - a spisovatel - Jiří Hanibal je mi velice sympatický. A má krásnou chalupu, zvlášť ten interiér vypadá úplně úžasně.

plakát

Krvavé léto v New Yorku (1999) 

Spike Lee opět nezklamal. Jeho newyorské filmy jsou pěkně hutné. Jinakost, ať už je to zde pankáč Adrian Brody nebo kdokoliv jiný kdo se vymyká obecným "normám", holt vždy bude dráždit malé zakomplexované dušičky.Těm obvykle slovo Tolerance nic neříká, bohužel. Jinak moc se mi líbila milá a hezká Mira Sorvino a závěrečné novinové titulky.

plakát

Sedm statečných (1960) 

Ten film se mi zdá pořád lepší a lepší s každým dalším shlédnutím. Užívám si každé gesto těch libovejch pistolníků, ale i Mexičanů. Výborné jsou pasáže, kdy jen mlčí a dívají se. Pokud už promluví, mají co říct a neutrácí slova zbytečně. Tedy samozřejmě až na Horsta Buchholtze, ale ten to má v roli.

plakát

Láska na druhý pohled (1981) 

Sympatická ústřední dvojice, ale to je tak asi všechno. Nebýt milé Ilony Svobodové a zde sympatického Jana Čenského, dal bych o hvězdu méně.