Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (98)

plakát

Phoebe v říši divů (2008) 

Neuvěřitelně nádherně natočený film. Silné drama, které ale bohužel osloví, jen citlivého diváka a nebo někoho, kdo se s něčím podobným setkal. Nazývat Phoebe rozmazlenou, popřípadě celý film fantasmagorický může jenom někdo, kdo neví nic o umění a o psychických poruchách. Naprosto dokonalé!

plakát

Rodinný víkend (2013) 

Z dálky to vypadá jako naprosto nereálná a šílená blbost, ale je to tak do extrémů vyhnané a Olesya Rulin je v roli tak dokonalá, že to pobaví určitě každého. Doporučuji až budete mít špatnou náladu.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Trošku slabší než první díl, v některých místech je trošku cítit zbytečné natahování, aby něco zbylo i pro díl třetí. Celkově ale naprosto perfektní, skvělí herci, kostýmy, prostředí, efekty... =)

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Pohádky patří dětem, neměli bychom jim ale do rukou dávat i scénáře... Tak to z mého pohledu chvílemi vypadalo. Když pominu, že princ vypadal na 40 a neuměl hrát, tak ta postava byla od začátku do konce na zabití, nechápu jak by se do takového člověka mohl někdo zamilovat. Ačkoli se měl každou noc měnit v draka, tak jakmile se vydal na cestu s princeznou, přes noc se neměnil. Další trhlina ve scénáři, který asi nikdo nečetl víc než jednou, princ měl být jako drak chladný a bez srdce - to je ale zvláštní že jako drak odnesl princeznu z nádvoří a neroztrhal ji tak jako tu zvěř, jejíž kosti princezna vedle něho našla. Jinak to bylo naprosto předvídatelné, nezajímavé, nevtipné a velice, velice hloupé. Gratuluji všem, včetně sebe, kteří to zvládli do konce. (Kde si princ uvědomil, že princeznu miluje a ze zlé čarodějnice se stala milující matka).

plakát

Pozemšťan (2007) 

Film založený na diskuzi o pravdě, kterou učitel uvede jako důvod proč musí opustit město. Ačkoli je děj vyplněn pouze otázkami a odpověďmi, komentáři a teoriemi, ani na minutu se nenudíte. Nutí vás to myslet, uvažovat, zpochybňovat... Neuvěřitelný příběh, který vás nadchne a zanechá ve vás hlubokou myšlenku.

plakát

Pěna dní (2013) 

Ačkoli mě nikdy existencialismus ani surrealismus neoslovili, tento film do sebe něco má. I přes můj odpor ke způsobu natáčení a celkovému podání filmu musím ocenit zápletku a výkony hlavních postav. Koneckonců i efekty postupného zmenšování prostoru a prolínání děje s psaním na strojích dokreslují celkovou atmosféru a poslání díla. Celkově velmi depresivní příběh s tragickým koncem a občas trochu zbytečné scény, něco by se klidně dalo vyškrtat.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Krásná animovaná oddechovka, o chlup lepší než první díl. Příjemní hrdinové a průhledná zápletka. Nic nepřekvapí, nic nezklame.

plakát

Příšerky s.r.o. (2001) 

Příšerky s.r.o. jsou typická dětská pohádka, vymykající se snad jen tím, že příšerky jsou ty hodné a lidi ti zlí. Milý příběh na dobrou noc.

plakát

Dávám tomu rok (2013) 

Trochu těžkopádnější komedie s ne moc přesvědčivými hlavními charaktery a poněkud divnými vtípky. Zápletku téměř postrádá, rozuzlení je jasné už od 10. minuty filmu. Docela zklamání a to i na americkou romantickou komedii, od které se zázraky očekávat nedají.

plakát

Insomnie (2002) 

Detektivky nejsou mým žánrem, ale tahle potěšila. Úžasná věc. Skvělý scénář, super výkony hlavních hrdinů a strhující atmosféra, která nenechá diváka oddechnout ani na chvilku, ale vtáhne ho do děje. Psychologie postav, vnitřní dramata a propracovaný scénář vás nenechají chladnými.