Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Horor

Recenze (521)

plakát

Aby nepřišly nazmar (1956) 

Poměrně dlouhá ukázka je k vidění v dokumentu Úsměvy Hany Vítové.

plakát

Agent (1973) (TV film) odpad!

Klasická normalizační propagandistická špionážka. Ve zvuku je dostupná na stránkách eSbírky: https://www.esbirky.cz/predmet/3487636

plakát

Anatomie skandálu (2022) (seriál) 

Sad story o tom, jak kvalitní vládu, která prosazuje správné věci pro občany, shodí minulost pár nabubřelých kreténů z Oxfordu a jedna - vlastně dvě zhrzené ženy. Českému divákovi to musí připadat obzvláště povědomé.

plakát

Andělská tvář (2001) 

V podstatě by to byl skvělý žánrový film, kdyby měl jiného scénáristu, jiného režiséra, jinou hudbu a aspoň částečně jiné obsazení..

plakát

Andělský smích (1995) (TV film) 

Televizní zpracování rozhlasové hry Daniely Fischerové, která v příběhu hlavní postavy vzdělané, tělesně postižené mladé ženy, které věznění jejího otce znemožnilo jakoukoli činnost, ukazuje zrůdnost systému a zároveň fascinuje diváka (a posluchače, v případě rozhlasové verze) prudkými zvraty nikoli snad v ději, ale ve vnímání postav; autorka neposkytuje v podstatě možnost udělat si nad postavami jasný soud.. Vynikající dílo české dramatiky, bohužel velmi opomíjené. O rozhlasové verzi více zde: http://mluveny.panacek.com/rozhlasove-hry/53-andelsky-smich-1994.html

plakát

Angličan (1999) 

Tohle nemá ani dobrou atmosféru, ani zajímavý děj a až na hlavního představitele ani zajímavé herce. Ztráta času.

plakát

Anna (1987) 

Ve vedlejší roli profesora herectví Stefan Schnabel.

plakát

Antigona (2008) (divadelní záznam) 

Účinkují Eva Novotná, Erika Stárková, Zdeněk Dvořák, Dana Pešková, Václav Vašák, Jaroslav Kuneš, Jaroslav Dufek, Ondřej Novák, Martin Sláma, Ján Mikuš. - Po herecké stránce naprosto vynikající inscenace - lze vyzvednout především Zdeňka Dvořáka, Jaroslava Dufka a Jaroslava Kuneše (společná scéna Teireisia, Kreonta a Náčelníka chóru byla nepopsatelná, závěrečná scéna úchvatná). Čičvák sám opravdu exhiboval, často na úkor vyznění hereckých výkonů (co měly například se svými postavami, režisérem takto zhyzděnými, dělat herečky Eva Novotná a Erika Stárková, ví jen bůh a režisér), ale některé jeho nápady (např. zazdění Antigony vraty od garáže) nebyly vůbec marné.

plakát

Aplaus (2012) (TV film) 

Další kousek do přebohaté sbírky ženských psychotických charakterů České televize aneb Když vám manžel hned na fleku neoznámí, že muž, kterého jste srazila autem, zemřel, protože vás má rád a nechce vás dostat na kolena, je to vyvrhel a je nutno ho okamžitě začít urážet a mazat ze života. Švehlík i Málková hrají dobře - jenže ono není v podstatě co. Bod za směšnotragickou postavu vdovy Vondrákové; jen škoda, že ji nehrála nějaká herečka, ale Jaroslava Obermaierová. Další bod za skvělou Jitku Smutnou v postavě matky.

plakát

Archivní mozaika (2009) (pořad) 

V záznamech dále Martin Růžek, Karel Höger, Jan Libíček, Vladimír Ráž, Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Leoš Suchařípa a další. - Vynikající střihový pořad, ukazující v hodinovém kaleidoskopu málo či vůbec nevídané materiály z TV archívu. Jen houšť!