Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Hodnocení pouze prvních dvou sérií. Na radu všech známých a kolegů se do dalších sérií ani nepouštím. Zápletka propracovaná, napínavý děj, zakončení perfektní. Jsem rád, že to skončilo tak "mile". Nejlepší postava - rozhodně Berlín. Nejlepší scéna - večerní zpěv Profesora a Berlína. Soundtrack v čele s Bella Ciao - vynikající.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Pět hvězd je mé jistojistě neobjektivní hodnocení. A zařazení filmu mezi mé TOP 10 rozhodně také.Na snímek jsem koukal v období malé deprese, nudy, stavu "single", žádnými plány na dovolenou, s pocitem nepopsaného deníku (ač mladého věku) a celkově s životním názorem - kam teď? Po shlédnutí filmu jakoby se mi otevřely vrata do mozku a řekl si, tak himbajzšůviks udělej něco bláznivého a někam vypadni! A o pár týdnů jsem s kamarády stopoval s batohem na zádech po Srbsku a užíval si každý den nové dobrodružství. Těžce se mi vracelo do práce a reality života, ale z těch pár zážitků, co jsem prožil, tak čerpám energii dodnes. Určitě to nebyl jeden z posledních road tripů a těším se na další. Prostě filmová inspirace, radost, skvělá hudba, milý humor, příroda atd atd. Prostě film ve správnou dobu na správném místě. Díky za něj, díky za inspiraci, díky za odvahu!

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Film pro mě byla taková přerušovaná soulož. Jeden večer jsem se rozdíval, pak jsem se musel na chvíli vydýchat, poté jsem "nadšením" usnul a na druhý den jsem to dodělal. Už dlouho jsem se na konci tak ošklivě neksichtil. Čekal jsem pár minut u titulků, poslouchal moji oblíbenou znělku a doufal, ať není na konci nějaká kravina ve smyslu - to ještě není konec. A ejhle, ona tam vážně byla. Nerad kritizuji filmy a oceňuji jakoukoliv snahu o dobrý film, zvlášť o pokračování této legendy. Tohle ale bylo vážně zklamání. Své dvě hvězdy dávám za Arnieho, i když už to též není ono a za název filmu Terminátor. Jelikož z Arnieho je v tomto filmu pouze ikona, tak se od něj na každé scéně zřejmě očekává hláška či vtip. Bohužel mě vtipkující Terminátor moc nesedí. Tři největší průsery ve filmu - příběh (cože?jak?proč?), digitální šílenství (ale to je nešvár všech těchto filmů) a Jai Courtney. Ne že by poslední zmíněný průser hrál špatně, ale proč hernajz všichni klaďasové dneska musí být osvalení a nadopováni steroidy, že by z nich i kovový Arnie měl strach? Úžasná postava Kylea Reese, kterého ztvárnil Michael Biehn v prvním Terminátorovi byl přesně to dítě po "Judgment Day". Od narození trpělo hladem,nemocemi a strachem a pokud přežilo, vyrostl z něj spíše šlachovitý chlápek, s rozcuchanými vlasy, cukajícími se koutky, podivným chováním a různými traumaty. Chápu, že vzali modela, kterého si mohou náctileté holky vystřihnout z Brávíčka, ale vážně by se lidé z Kástingu mohli zamyslet. Flegmatický Herkules by ze zničeného světa vážně nevzešel. Pokud to s pokračováním myslí vážně, tak se asi budu muset v hlavě odprostit od názvu filmu a nic od něj nečekat. Třeba mě příjemně překvapí.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

No, tak nad hodnocením jsem uvažoval celkem dlouho...Ale perfektní poslední minuty filmu, které jsem si pustil hned dvakrát, mě přesvědčily, abych tomu těch pět hvězd dal. Bez dlouhého okecávání - film o Frankovi, který má ve věcech ohledně stavu společnosti pravdu a snaží se s pistolí v ruce (popřípadě AK 47) očistit Ameriku od povrchnosti a hlouposti. První půlhodinka byla naprostý nářez. Až se skoro bojím říct, že názorově mi Frank hovořil přímo z duše (týká se to i toho uřvaného dítěte). Roxy byla těžká rebelka a líbilo se mi její nadšení pro "věc". Bravurní zpomalené scény podložené hudbou (trochu mi to připomínalo film Repo men) a jak jsem se zmiňoval, závěr byl podle mého gusta. Prostě to takhle skončit muselo. Opravdu bych nevěřil, že tento snímek natočil můj oblíbený Zed z Policejní akademie. "Díky, že jste během filmu nemluvila. Díky, že jste vypnula svůj telefon."

plakát

Slzy slunce (2003) 

Mě se to líbilo. Kruté (někdy až moc) a dá se říct i reálné vyobrazení africké genocidy. Takových konfliktů je celá Afrika. Samozřejmě nesmí chybět klasické americké klišé typu - my své lidi neopouštíme, vždy táhneme za jeden provaz, Amerika nás všechny zachrání a sedm amerických speciálních jednotek zastaví celý elitní nigerijský pluk. Díky těmto důvodům bych film ohodnotil kolem 60 %. Poslední "nechutně" dobře natočená prostřílená půlhodinka mě ovšem zasáhla více než celý film a své hodnocení jsem musel výrazně zvýšit. Vynikající souhra herců - chvíli jsem si myslel, že se skutečně jedná o vojáky (ústup, miny, krycí palba atd.). Po celkovém dojmu mě ani nevadily ty dialogy a přemýšlení Willise, co udělal v životě dobře a co ne. Za mě velká spokojenost ! A dodatek - Myslím, že kdyby mě o podobnou záchrannou akci žádala Monica Bellucci tak bych asi jednal stejně jako náš poručík Bruce.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Jedním slovem genialita. Všechna čest režii, scénaristům a samozřejmě hercům. Myšlenka, že celý seriál bude držet jeden nabručený, večně opilý,hrubiánský a životem znuděný Ir je úplně praštěná. Nemyslel jsem si, že mě tohle zrovna chytne. Ale chytlo a rovnou za srdce. Naprosto dokonalý humor, tři rozdílné charaktery postav a střelené nápady se staly hitem. Kdo nezná Black Books jakoby neznal britský humor. Jeden z mých TOP seriálů na který mohu kouknout kdykoliv a vždy se u toho budu od srdce smát. Po tomto seriálu jsem záměrně začal upřednostňovat filmy, kde hraje Dylan Moran. Nejoblíbenější epizoda - The Grapes of Wrath - díl o vypití drahého vína se řadí k vrcholu toho, co se k nám může přes ten úzký Anglický kanál dostat. Nejoblíbenější scéna - rozhodně vyplňování daní a následné posezení s věřícími. "Přesáhly vaše výdaje za první polovinu roku váš odhad za čtvrtletí?"

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Těžko se mi k tomuto filmu přistupovalo, když jsem věděl, že hlavní roli hraje Justin Timberlake. Jeho styl herectví a malé kudrlinky mi nikdy nepřirostly k srdci. Po tomto filmu jsem na něj ale musel změnit názor. Fantasticky zahraná dobrodružná cesta dvou zamilovaných hrdliček ve stylu Bonnie a Clyde. Teď zde ale nejde o peníze, nýbrž o čas. Myšlenka skvělá, zpracování dobré a výkony hlavních herců velice přesvědčivé. Byl jsem rád, že závěr dopadl jak dopadl - myšlen tím závěrečný běh dvou hlavních hrdinů. Více dramatičnosti bych tam nepřidával, protože film byl pro mě sám o sobě dost depresivní. Jen pořád přemýšlím, jestli by se celý systém rozpadl kvůli tomu, že někdo ukradl jeden disk s milionem let. Právě proto mě film velice zaujal a (i když je mi to proti srsti) začal jsem si pohrávat s myšlenkou, jestli by nebylo rozumné natočit druhý díl.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

K tomuto kultovnímu seriálu se toho nedá moc napsat. Jak zde bylo zmíněno několikrát - buď ho milujete nebo nenávidíte. Je to otřepaná fráze, ale holt je to tak. Pro mě je to skvost mezi seriály. A jakožto velký fanoušek anglického humoru a anglického sitcomu (britcomu) je tento seriál pro mě TOP 1 mezi seriály. Poprvé jsem se s Červeným trpaslíkem a jeho posádkou setkal na začátku střední školy, kdy mě do toho vysloveně "nutila" kamarádka se slovy, že tohle by mohl být seriál pro mě a nosila mi každý den Cd s jednotlivými sériemi. Po prvních třech dílech jsem věděl, že měla pravdu. Všech 52 dílů jsem shlédl během tří týdnů a poté ještě několikrát. Někdy si dodnes pouštím jako večerníček před spaním jednotlivé díly. Perfektní herci, hlášky, příběhy. Rozhodně doporučuji všem. A pokud máte trochu výdrž a náhodou se Vám tento seriál od prvních minut nebude líbit, tak rozhodně vydržte a počkejte si na 2-3 sérii, kde se tento humor rozjede naplno a nepustí vás (ověřeno od některých známých). Nejoblíbenější epizoda - Všechny skvělé, ale moje osobní srdcovka Pistolníci z Apokalypsy. Nejoblíbenější postava - Arnold Jidáš Rimmer. Nejoblíbenější hláška - "Jsi užitečný jako automat na kondomy ve Vatikánu! " Díky všem režisérům a hercům za tento seriál

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Pro mě velice příjemné překvapení. Ano, je to sice předvídatelný film a bohužel jsem před každým zápasem věděl, který robot vyhraje, ale v tomto směru mi to zrovna moc nevadilo. Jackman jako ne moc vydařený tatík byl dokonalý a jeho syn Goyo se také celkem dal. Trochu mi sice vadil jeho věčně uřvaný a upištěný hlas, ale v rámci akce a vzrušení při adrenalinovém zápase se to dalo pochopit. Jediné, co bych filmu nejvíce vytkl byly nesmyslné opravářské schopnosti již zmíněného jedenáctiletého synka. Tohle opravdu nemusím a vadilo mi to i například u Hvězdných válek (Anakin a závody). Jinak akce, efekty a roboti perfektní. Samozřejmě nesměl chybět i vyhrocený konec se zpomalenými záběry na boxujícího Jackmana a poté objímací scénka se synkem, při které jedno oko nezůstane suché, ale nevadí. 4 hvězdy si to rozhodně zaslouží

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Nádherný film s vězeňskou tématikou. Tohle můžu. Nespravedlivě odsouzený Andy se ocitá ve vězení, kde jak víme – všichni jsou „nevinní“. Setkáváme se zde s klasickými prvky vězeňských filmů jako jsou - brutalita dozorců, násilí, sexuální touhy spoluvězňů a nábožensky založený šéf, podle kterého musí každý vězeň přelouskat minimálně desetkrát Bibli. Přesto jsou tyto prvky pouze doplňkem a film na nich nestaví. Hlavní tématem je zde touha po svobodě, odpuštění, přátelství a zamyšlení nad sebou samým. Pro mě osobně podal nejlepší herecký výkon Morgan Freeman, který se mi tímto filmem nesmazatelně vryl do paměti. Hlavnímu hrdinovi Andymu ( Tim Robbins) jsem dlouho přicházel na chuť, ale jeho závěrečný útěk mě odrovnal a ve stupnici obliby se vyšplhal na první příčku vedle zmiňovaného Freemana. Vykoupení z věznice Shawshank je jistě jeden z nejlépe natočených filmů, ale asi bych jej nestavil na první místo v žebříčku nejlepších filmů na CSFD (a v žádném případě ne před Forresta Gumpa). Nejsilnější scény jsou bezesporu 1. siesta a popíjení piva na střeše 2.setkání na pláži a favoritem samozřejmě zůstává scéna 3. Andy se zamyká v kanceláři a v rozhlase pouští vážnou hudbu (tuším, že Mozarta). Emoční lavina ! - Je to o útěku z vězení. - Tak to bysme měli dát pod naučnou, že jo?