Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Jako rodák z Lipové-lázní (Jeseník) tento film zbožňuji. Pamatuji si, jak kolem našeho domu jezdil filmový štáb. Při každém vyslovení „Bílý potok“ mi sice automaticky naskočilo slovní spojení „Lipová-lázně, horní zastávka“, ale pak jsem usoudila, že je to jen malý detail. Konec konců pro tento film se stal předlohou komiks. Film má úžasně zpracovanou kompozici barev při animaci – černá a bílá – jedním slovem „nádherné“. Ty lesy Jeseníků – jsou divoké, drsné, temné, krásné, noční scénky si pohrávají se světlem a stínem. Také se stále můžu nabažit krásně zpracovanými detaily hlavního nádraží v Praze. V roli Aloise Nebela si ani nikoho jiného nedokážu představit než Miroslava Krobota. Kdo jiný by mohl hrát takého introvertního samotáře? Prolínání 2 časových linií (Sudety, 1989) je zdařile a realisticky zpracováno, ale stále se ale nemůžu smířit se samotným dějem filmu a jeho zápletkou. Kdyby tahle struktura filmu byla propracovaná jak animace, byl by to dokonalý film, můj top film.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Jeden z gastro pořadů, který si cením. Zdeněk Pohlreich tu funguje jako kulinářský doktor české kuchyně, který rozdává recepty, nápady a rady restauracím. Diváka pobaví spoustou originálních hlášek a metafor. Je sice mnohdy sprostější, ale ani se mu nedivím. Já bych se chovala stejně, protože se mi mnohdy zvedá kufr z toho, co vidím. Jídlo by mělo být přinejmenším chutné, ať se jedná od několikahvězdičkový podnik, nebo obyčejnou knajpu.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

"I met a girl and she's a game-changer". Velké překvapení na romantickou komedii. Každý, kdo se chystá na tento žánr kouknout, je na začátku filmu skeptický, protože většina slaďáků z Ameriky je jeden velký kýč. Stále v nich vídáme pohublé umělé krasavice a herce, kteří lépe vypadají, než hrají. Řekla bych, že je to mix úspěšných filmů Hitche a Love Actually, ale velmi povedený. Film hodnotím *****: 1. z toho důvodu, že doplnil mou nej pětku tohoto žánru, 2. super hlášky, scény, hudba 3. uvědomění si toho, že "There's one true love for everything..", 4. skvělé a hlavně sympatické obsazení (Steve Carell, sexy Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone,..), 5. nejlepší romantická/drama/komedie letošního roku. Jen škoda závěru, ale to by nebyl rukopis filmů z USA ... Ráda se k němu budu vracet :o)

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Velice naučný seriál o lidském těle nejen pro malé diváky. Výborně propracovaný, dokonale vykreslen charakter postaviček. Úžasná didaktická pomůcka pro rodiče i učitele těch nejmenších. Jako malá holka jsem se těšila na každý díl, aniž bych tušila, že se něco naučím. Možná mě to motivovalo při výběru nynější profese?!

plakát

Černobílý svět (2011) 

Nádherný zážitek. Nejlepší film, co jsem letos viděla...

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Jeden z mála kousků, u kterého oceňuji český dabing víc než originál! František Filipovský celému filmu dává korunu! Louis De Funes je v každém svém filmu úžasný, komický a trochu blázen. Dle mého názoru je to nejlepší díl četnické série. Cestou na dovolenou do St. Tropez nám pouštěli právě tento film. O to víc, jsem se na Francii těšila a taky na to, až se vyfotím u četnické stanice. Krásný zážitek!

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Zábavný příběh 30leté trhlé ženské, které tikají biologické hodiny. Pokouší se shodit přebytečná kila, získat dobrou práci, mimořádně špatně řeční na veřejnosti, touží po pravé lásce. Jak typické pro nás ženy - přitahují nás chlapi typu Hugh Grant, ale stejně si nakonec vybereme „slušňáka“ typu Colin Firth. To je role na míru ušitá pro Renée Zelweger - působí obyčejně, jako normální ženská, ano, není sice nejkrásnější herečka, ale ve skutečnosti si jí člověk zamiluje. Stejně tak jako Bridget. Dnešní trendy spíše dávají příležitost vychrtlým krasavicím typu Angelina Jolie, spousta lidí chce vypadat krásně. Není to ale povrchní? Mám ji ráda takovou, jaká je. ... A o tom to je.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Konečně opravdu vtipná a zábavná komedie s luxusníma hláškama. Český dabing perfektní (pro ty, co tolik neholdují němčině). Ani na vteřinu jsem se nenudila. ("Máš už kluka? Tak bacha, ať nedopadneš jako ségra" .. "Nežer buřte, chceš umřít jako panna??" ). Vsadím se, že kdyby učitelé v reálu mohli říkat, co si myslí, tak vychom se hodně divili. PS: Výbuchy smíchu zaručeny.

plakát

Holka z města (2009) 

Příjemná americká romantická komedie. Vždy skvěle oděná kariéristka Lucy (Renée Zelweger) se ocitne proti své vůli snad v tom největším zapadákově New Ulm. Pozitiva filmu: úsměvné situace, mnohdy kýčovité obyvatelky „nového města“. Někdy to, co nám ze začátku mnohdy připadá divné, je ve skutečnosti kouzelné a milé. Lucy si uvědomí lidskost a pospolitost obyvatel tohoto zapadákova, což dřív nezažila a zamiluje toto nové místo. Negativa: škoda, že lze hned od začátku odhadnout, jak to dopadne. Mám ráda romantické filmy. Mám chuť na tapiokový pudink.

plakát

Hrdý Budžes (2003) (divadelní záznam) 

Neskutečná no-óbl "one woman show" Báry Hrzánové. Tuto inscenaci jsem ze záznamu viděla několikrát. Letos jsem ji měla možnost zhlédnout v divadle live. Zatím můj nejlepší zážitek z divadla vůbec! Když jsem se před začátkem představení porozhlédla okolo sebe, usoudila jsem, že si Budžes zamilovali lidi všech věkových kategorií. Já se o této době dozvídala jen v odborných článcích a knihách, také od rodičů. Od první chvíle, co se Bára objeví na jevišti, se publikum vysloveně řehtalo, burácelo smíchy a já s ním. Bára si atmosféru užívala, mnohdy bavila více, než znám ze samotného televizního záznamu. Příběh Helenky Součkové je z dob normalizace. Diváka zaujme osobitým dětským pohledem na svět, na tehdejší dobu, svou „ukecaností“, skvěle vybarvenými zážitky. Doslova hláška za hláškou. "Trochu jsem jedla sníh - ten můžu!" Snad jsem na tomto báječném představení nebyla naposledy!