Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Joker (2019) 

Hustý! Smekám! Pocity u titulků - to chci vidět znovu!!! Co z toho všeho byla fikce? Co realita? A ta hudba! Wow. Děsivě skvělé. Část mého já Jokera lituje, druhá část ho nenávidí. A to je hodně zajímavej pocit, co si z kina odnáším. To, že Joaquin Phoenix je top herec - to vím už dávno (např. Walk The Line). A Joker je z něj milionovej. Má v sobě neskutečné charisma, jako nikdo v této roli předtím. Jeden z topů letošního roku.

plakát

Last Christmas (2019) 

Na vánoční komedie jsme od doby Bridget Jones a Love Actually zvyklí. Jenže tohle je zase úplně jiný příběh. Romantický vánoční Londýn má něco do sebe v kombinaci s roztomile rozpustilou Emilií Clark (Kate), která má všechno na háku i po operaci srdce. V první polovině oddychová atmosféra, nic náročného. Najednou Kate potká tajemného mladíka. A příběh dostává nový vývoj. Trochu rychlej zvrat v závěru, ale dojemnej. Plus film je prošpikován spoustou brexitových vtípků... bez zvratu v závětu ***, ale Emma Thompson, I gave you my Xmass heart. ****

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Awww, parádní dvojka Damon - Bale. Ovšem Christian Bale je naprosto top. Jeden z nejlepších filmů letošního roku. Parádní hudba, zvuk, napětí, kamera a herecké obsazení. Příběh o přátelství a zapálenosti, špetka brilatního humoru, pár forďáckých hajzlíků, na konec pár slz. A taky pocit - to chci rozhodně vidět znovu, ač nejsem fanda motosportu. Tleskám.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Film hoden premiéry v TV k datu 27.12., maximálně 26.12., když přimhouřím jedno oko, jako vánoční békovina. Neurazí, nenadchne.

plakát

Vlastníci (2019) 

Ze začátku komedie, u které se smál celý kinosál. Pak ale nastupuje drama. V některých momentech dost zbytečně vyhrocené. Dobrá hudba a scéna v závěru a trochu otevřený konec. Ten mám ráda. Dává prostor k dalším úvahám a otázkám. To jsme opravdu národ takových tupců? Na nízkorozpočtový film, docela slušně natočené. Postavy snad všech kategorií, které na schůzích SVJ mohou být. Až je mi z toho v závěru trochu divně. A to je dobře. Chtěla bych vidět film znova? Ne. Jednou stačilo.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Konečně opravdu vtipná a zábavná komedie s luxusníma hláškama. Český dabing perfektní (pro ty, co tolik neholdují němčině). Ani na vteřinu jsem se nenudila. ("Máš už kluka? Tak bacha, ať nedopadneš jako ségra" .. "Nežer buřte, chceš umřít jako panna??" ). Vsadím se, že kdyby učitelé v reálu mohli říkat, co si myslí, tak vychom se hodně divili. PS: Výbuchy smíchu zaručeny.

plakát

Ray (2004) 

Naposledy jsem viděla životopisný film Walk the Line (o Johnny Cashovi - taky parádní, doporučuji). Ale tohle je taky pecka film! Swing, electroswing, jazz atd. to je moje parketa. Ray Charles má čestné místo v mém playlistu, tak byla jasná volba rozšířit si obzory. Ale i diváka nepolíbeného hudbou tohoto brýlatého štramáka koncepce filmu rychle vtáhne do dění. Oceňuji zdařile udělané flashbacky, plné emocí, herecký výkon hlavní postavy. – I Got a Woman!

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

„Pojď, kouknem se na nějakej animák“, říká přítel. Jo, to my rádi. Film dobře ohodnocen, komentáře si moc nečteme, ať si uděláme svůj obrázek. Začátek - ukápla nejedna slza, doslova jsem ani skoro nedutala a nedýchala. Přítel: „to ale není vůbec veselé. A už vůbec ne pro děti.“ :-D Ano, je to pravda, tento animovaný film je velmi specifický, „ze života“, spíš pro zralejšího diváka. Líbil se mi, moc. Vše k tomu umocňuje soundtrack. Jako dítě bych ocenila vtipné a roztomilé scénky. A poučení pro mě? Když si člověk jde za svým snem a cílem, občas se mu do cesty připlete někdo, díky komu pochopí – zas tak moc to nežer, někdy tě i jiný výsledek může obohatit.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Tohle je prostě bomba film! Drisse (Omar Sy) je bezprostření týpek, který se náhodně dostane do profese opatrovníka velmi bohatého tetraplegika, aniž by vlastně chtěl. Film bych mohla vidět vícekrát a stejně se mi neokouká pro jeho humor, způsob navázání nevšedního přátelství mezi oběma hlavními aktéry, kdy se od sebe navzájem něco přiučí. Nejlepší scéna je jak Drisse zjiští, že Phillipe nemá díky svému postižení cit pro termické podněty :-D .

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Nejlépe natočená Austenovka, klasika. Navíc Keira Knightley působí roztomile a Matthew Mac Fayden je prostě fešák. Nepřehlédnutelná byla i výborná Judi Dench. Dobové kostýmy a hudba vtáhnou do děje 18. století.