Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Životopisný

Recenze (140)

plakát

Pod kůží (2013) 

Fascinující, uhrančivý, hypnotický. Vizuálně hudebně emocionální požitek. Prosím nezapojovat během sledování oblast rozumového a kritického myšlení. A už vůbec nečíst oficiální text distributora!

plakát

Adrienna Pálová (2010) 

Piroska je žena z masa a kostí. Jako jedna z nás. Ať si to chceme či nechceme přiznat. Stejně jako všichni její pacienti, stejně jako všichni ostatní účastníci tohoto filmu. Film s minimem prostředků a akce dává nahlédnout do hlubin člověka nesoucího odevzdaně svůj úděl. Ať ze své vůle nebo proto, že jinak nemůže.

plakát

Spolehni se (2010) 

Komorní komedie zachycující obyčejný život členů divadelní společnosti a nejbližšího okolí malého divadla v jakémsi městě. Je jedno, ve kterém. Klidně by se to mohlo odehrávat u nás v ČR. Jen si nejsem jistá, zda by to naši filmaři zvládli. Škoda, že už se u nás nic takového netočí. Jednoduchost je totiž pokročilá lekce.

plakát

Nevěstinec (2011) 

Konec starých časů po francouzsku. Film s jedinečnou atmosférou doby přelomu 19. a 20. století a intimního prostředí bordelu vyšší kategorie. Velmi poetické, intenzivní, interesantní. Ano, nakonec je mi naprosto jasné, k jak humánnější společnosti jsme se dopracovali.

plakát

Dva životy (2012) 

Ano, už dávno bylo řečeno: „... hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, prav pravdu, drž pravdu, braň pravdu až do smrti.“ Tak co se pořád divíme? Zajímavý příspěvek k tématu.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Dala bych tento film do protikladu k těm, které jsem v poslední době ohodnotila maximem (Devátý den, Černá kniha). Je totiž tak zjednodušující, hollywoodský, opravdu jako pohádka. Nehodnotím podle množství prolitých slz. V této zvláštní kategorii patří u mě někam mezi Volání divočiny a Goro, bílý pes. Tohle téma si takové zpracování nezaslouží.

plakát

Černá kniha (2006) 

Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. Starší pokrevní bratr Hanebných panchartů. Luxusní. Jako Douglas to napsat nedovedu a naprosto s ním souhlasím.

plakát

Devátý den (2004) 

Film jako mnoho z tohoto období, ale je něčím jiný. Vidíme perzekuci katolických kněží, zavřených v koncentračním lágru. Vidíme propuštění jednoho z nich z politických a diplomatických důvodů. Vidíme konfrontaci rozdílných úhlů pohledu na víru. Vidíme pokoru těch nejmenších a povýšení těch druhých, mocných. Mrazivá odhodlanost jít až za hranici smrti pro víru. Bohužel na straně Boha i toho druhého.

plakát

Aberdeen (2000) 

Kaisa je mladá krásná samostatná a úspěšná žena žijící v Británii. Její otec Thomas žije sám kdesi v Norsku. Na matčinu prosbu odjíždí Kaisa za svým otcem, aby ho přivedla do Aberdeenu. Můžeme se jen dohadovat, jaká je matčina motivace. Zda to dělá kvůli Thomasovi, zda chce smířit otce s dcerou nebo jen kvůli sobě. Takhle začíná drsné severské road movie. Takové, jaké jsem ještě neviděla. Jak jinak. Je tak hrozné, smutné, nechutné, absurdní, komické, romantické, jak jen je možné si představit. A to vše dohromady. Stáří filmu vůbec neuškodilo. Herecké výkony jsou excelentní. Atmosféra výborná, pomalá a přitom dramatická a akční, dokreslená úžasnou hudou. Film, u kterého jsem opakovaně cítila, že mi tvůrci nějak vzali kousek z mého života a dali ho tam. Skvělý zážitek.