Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (126)

plakát

Empire of the Apes (2013) 

Tak už mám za sebou čtvrtý film od trash mistra Polonii. Land Shark pořád zůstává tím nejlepším, co jsem od něj viděl, ale pořád mě to nepřestává bavit. Sice je to strašně trapná amatérská hovadina, jenže i na ty mám občas náladu, když potřebuju vypnout. Prostě taková nizkonákladová variace na planetu opic, co natočí parta kamarádů ze srandy po víkendech. Nic víc, nic míň. Vesmírné lodě ala Ed Wood pobavily, jinak celkově dost slabota.

plakát

The FBI Story (1959) 

Služba vlasti zavála Chipa Hardestyho do všech koutů světa, prostřednictvím jeho vyprávění i diváka a my tak sledujeme rozmach FBI v průběhu let a zároveň osudy jeho rodiny. Obě linie se dobře doplňují a celkově je to hezky a poctivě natočené. Nechybí napětí, akce a taky dost pomáhá částečně epizodické dělení (hodně mě bavil hon na komouše a vyobrazení indiána jako ropnýho barona celkem překvapilo), protože pocitová délka je daleko kratší než ta opravdová a já se po dvou a půl hodinách skoro divil, že už je konec. No a taky je fakt, že Jamese Stewarta já mám dost v oblibě, takže i kdyby mi předčítal manuál k toustovači, byl bych nejspíš spokojenej. Ale tenhle film má co nabídnout, tak by se snad mohl líbit i ostatním.

plakát

Süpermen dönüyor (1979) 

Škoda, že jsem se k filmu dostal až teď - vidět ho před pár lety, kdy jsem nadšeně sjížděl jeden turkishtrash za druhým asi bych si to tehdy užil víc. Takhle už mě tady nemá moc co překvapit. Zadní projekce při létání jsou hrozivě špatné, vystupování hlavního hrdiny totálně toporné a nejvíc to vynikne při bitkách, úvodní pohled do vesmíru obstarají vánoční ozdobičky... I přesto mi přišlo, že je to trochu líp natočené, než další podobné kousky. Na druhou stranu je tam ale strašně málo vyloženě zábavných momentů, na to jak je film krátký. Příště chci víc vlaků a gilotin!

plakát

Morte è di moda, La (1989) 

Je holt znát, že režisér Gaburro kromě tady toho žlutého kousku je známý spíše svými komediemi. Odlehčující linka s komisařem - nadšeným rybářem mi totiž přišla z celého filmu zvládnutá nejlépe, to ostatní zase tak přesvědčivé nebylo. Na to jak je to pěkně a zručně natočené, tak ten film prostě nabídne strašně málo. Když už zasadili děj do prostředí modelingu tak se to dalo využít víc a lépe, hudba slabá a na giallo celkově málo atmosférické. Ale líbila se mi hlavní herečka a pozdně osmdesátkový styl mě bavil.

plakát

Corona Zombies (2020) odpad!

Snesu hodně, ale všechno má svoje meze. Tohle není nic víc než obyčejnej parazit. Slepenec ze sotva 10-ti minut nově natočenýho materiálu (jedna herečka v interiérech) a dvou existujících filmů, předabovaných a setříhaných tak, že to kupodivu nějak drží po hromadě a vzniklo tohle podivný cosi. Ale snažit se vydávat to za komedii a ještě mít tu odvahu se pod to v klidu podepsat, to bych na rozdíl od zůčastněných rozhodně neměl zapotřebí.

plakát

Chci jen syna (1981) 

Některým chlapům v krizi středního věku hrábne a pořídí si nový fáro nebo milenku, ale náš Buddy ne, ten chce dítě. Bez vztahu, bez ženský, tak prostě se svým kamarádem právníkem vypíšou výběrový řízení na náhradní matku. Údajně to má být komedie, ale koukat hoďku a půl na tohle nebo do prázdný zdi je zábavný asi tak stejně. A to jsem si původně myslel že by to mohlo být zajímavý, protože hlavní hereckou dvojku mám celkem rád a zahráli to v pohodě. Burt je bourák a tady jsem ho teď vlastně poprvý slyšel bez dabingu. Jenže to je všechno houby platný, když je film natočenej tak nějak mdle a bez nápadu, že mě osudy těch postav nakonec vůbec nezajímaly. Jediný co se mi opravdu líbilo, byly panoramata New Yorku.

plakát

Pavouci (2000) 

Kámo, tak tohle je ale celkem dobrej film i přes solidní umístění ve sračkoidním žebříčku. Už samotná doba vzniku je výhodou. Bejt to točený dneska, tak je to celý utopený v digi bordelu s bandou pitomejch postav. Tady ne. Je to poctivý, svižný monster movie s dostatečnou dávkou krve a slizu a fakt hodně velkejma pavoukama. A sympatický obsazení (na béčko) k tomu, takže prostě fandíte, aby to těm osminohým parchantům pořádně nandali.

plakát

Repligator (1996) 

Nepovedené armádní experimenty s teleportací mění vojáky na vojandy a nakonec v ještěry... Zase jeden z těch filmů, co na papíře vypadají celkem slibně a ve skutečnosti je to taková kravina, že by se jeden zcvoknul. Ne že bych byl zklamanej, já kravinu čekal, ale i trash může bejt zábavnej. Tohle moc neni. Stylem bych to přirovnal ke kouskům Jima Wynorskiho z té doby, jenom trochu nudnější a pitomější. Nejvíc mě nakonec bavilo přehrávání některých herců a výskyt polonahých vojaček je naštěstí dostatečnej, abych udržel pozornost až do konce. Ale šlo to líp.

plakát

Klaunádo (2019) 

Kombinaci hororu, tornáda a klaunů jsem prostě nemohl odolat a doufal v zábavnou kravinu. Ale nestálo to za nic. Klauni jsou tady něco mezi chirurgem amatérem a řezníkem, no prostě jatka, takže mi bylo místy dost šoufl. Jinak nic co by stálo za řeč - slabota herecky i dějově. Taky to nemuselo být tak dlouhé. Ale zas je pravda, že tu nebylo nic vyloženě otravného, jak bych u odpadkovýho filmu čekal (debilní klišé situace, nelogické chování) a postavám jsem mohl celkem v klidu fandit. Nakonec jsem vlastně i takovouhle příšernost zkouknul rád, člověk si pak aspoň víc váží těch dobrých filmů.

plakát

Girls Guns and Blood (2019) 

Jo, ono by se snadno řeklo amatérskej odpad, takovýhle filmy se odsuzujou hrozně lehko. Ale když máte trochu nakoukáno, víte co od filmu s takovým názvem a obsazením přibližně čekat, tak byste se mohli bavit aspoň trochu. Já osobně bych uvítal víc akce, míň silikonu a taky kdyby vyprávění neskákalo po časový ose jak šílený. Takovej Andy Sidaris by to svýho času natočil ve větším a stylovější, ale tohle taky ujde.