Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Život (2017) 

Do kina jsem šel s jasnou otázkou, kterou si pokládá snad každý: Bude to nový vetřelec? Začal bych tím, co se mi líbilo. Rychlý spád děje, herecké výkony, a pak především nová potvora, kterou je opravdu těžké zabít. Na druhou stranu ale filmu zcela chybělo tajemno, které na Vetřelci tolik obdivuji. Přeci jen velká loď s děsivými interiéry je lepší než stísněná vesmírná stanice bez tajemných zákoutí. Pokud by Life byl jen dalším sci-fi filmem, byl bych spokojený, ale není. Měl to být remake klasiky a tvůrci odvedli dobrou práci. Na 5* to ale nestačí.

plakát

Lék na život (2016) 

Pokud bych se zaměřil pouze na atmosféru, tak musím uznat, že se tvůrcům povedla na jedničku. Skvěle vybrané prostředí a tajemné ladění celého filmu tomu krásně nahrává. Ale... Celý dojem mi zkazil ten hrozivě sladký pohádkový konec a vůbec celá poslední část filmu, která je poněkud výstřední. Všechno, co se ve filmu děje, by šlo krásně vysvětlit racionálně, ale tvůrci radši sáhli po nesmyslném konci. Přes to se přenést nedokážu, takže: ani neurazilo, ani nenadchlo = 3.

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Zpočátku jsem se trochu ztrácel ve jménech a malinko se nudil, ale jak se příběh rozplétal, začalo to být opravdu zajímavé. Brilantní konec! Přesně takové filmy mám rád.

plakát

Vraždy na dožínky (2009) (TV film) 

U této komedie jsem se opravdu pobavil. Film je plný jídla a šílených souvislostí.

plakát

Skyfall (2012) 

Bezesporu nejlepší bondovka, kterou jsem kdy viděl. Nechyběly akční scény a samozřejmě ženy. Vizuálně se mi líbila úvodní část, kdy Bond honí padoucha. Ale líbila se mi i scéna v proskleném mrakodrapu. Samotný konec filmu byl nostalgický a hlavně překvapující.

plakát

Matrix (1999) 

Co když to co prožíváme je vlastně pouze simulace. Na této myšlence je založen film Matrix, který určitě patří k základům filmového života. Propojení obou světů a zajímavá pointa filmu mě zcela vtáhla do děje. Velmi povedené sci-fi!

plakát

Avengers (2012) 

Zfilmované komiksy od Marvelu mě vždycky uchvacovaly. Tento, který spojuje všechny hrdiny dohromady, mě opravdu bavil. Každý z hrdinů naplnil film tím svým - humorem, akčností a trochou mýtičnosti. Zajímavé jsou scény, kdy si hrdinové úplně nerozumí a rozhodnou se si to mezi sebou rozdat. Nakonec se ale spojí a zničí nepřítele. Film je skvělý po grafické i herecké straně.

plakát

Pokání (2007) 

Co všechno může způsobit jedno křivé obvinění. Film mě zaujal hlavně myšlenkou, která ukazuje jak může jedna lež změnit život několika lidí a jak se člověk, který něco takové způsobil, cítí. Líbilo se mi překvapivé rozřešení na konci filmu. Napodruhé mám dojem z filmu ještě lepší - 4*-5*.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Strhující podívaná ve které jde opravdu o každou sekundu. Film mě zaujal hlavně unikátní myšlenkou, která ještě nebyla zpracována. Představme si svět, ve kterém peníze ztratily hodnotu a vše se točí okolo času. Krásný kontrast bohatých lidí, kteří žijí věčně a chudých, kteří každý den umírají. Určitě jedno z nejlepších sci-fi, které jsem kdy viděl.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Velmi povedená podívaná po grafické (3D efekty) i příběhové stránce. Jediné co se mi nelíbilo, byl konec. Po pravdě trochu mě zklamal, ale to ať posoudí každý sám. Jinak byl Robert Downey Jr. jako vždy vtipný a to můj názor na tento film vyrovnalo. Úžasná scéna, jak hlavní hrdina táhne svůj oblek sněhem a povídá si s ním, byla opravdu vtipná. Co ještě dodat? Snad jen doufat, že bude ještě další díl.