Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Western
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (582)

plakát

La casa dalle finestre che ridono (1976) 

Začátek ještě za titulků sliboval vskutku úžasný zážitek. Možná proto kleslo mé hodnocení tak nízko, když se zážitek nedostavil. Především je to příliš dlouhé, tady by stačila klidně hoďka a čtvrt, přišlo mi, že je tam příliš prázdných míst. Ten pohled na smějící se okna mě taky příliš nedostal. Ty sestry bych chtěl poznat osobně, ale s koncem hlavního hrdiny jsem se prostě nesžil. Rána do břicha sice hned nezabije, ale projet s ní dvakrát město a ještě dojet do kostela?

plakát

Teletubbies (1997) (seriál) 

Seriál, který řeší problematiku homosexuality mezi hvězdami pořadů pro děti, zaslouží ocenění. A těch podprahových sdělení...ts...ts. (Thor steinar, kdyby vás to zajímalo). Jinak koukejte se do toho sluníčka alespoň pět minut v kuse (nejlépe ještě na véháesce) a změkně vám tak 60% mozku!

plakát

Deník Dity P. (2013) (pořad) odpad!

Tohle je podívaná pro tak silné žaludky, že ani já to nevydržel dokoukat do konce...

plakát

Smolný den pro Skopce (1971) 

Příběh mi tentokrát příliš nesedl, je to spíš detektivka, jejíž vyústění mi přišlo celkem střídmé (jiný by na mém místě možná zvracel). Bazzoni si ani příliš nehraje s barvama, i když vizuál i tak patří k nejsilnější stránce filmu. Jedná se o celkově nadprůměrné giallo s typickou ikonografií jako panenky, dětské hračky nebo lehké krásky.

plakát

Feeders 2: Slay Bells (1998) 

Takhle se mají točit béčka! Amatérismus působí fakt hřejivě, když zpoza rohu vykouknout dvě mimozemské hlavy s pekelně špičatými zuby:-)

plakát

Beznadějní (1966) 

Maďarskou novou vlnu nemám moc zkouknutou, občasné výpady do těchto vod ale většinou potěší. Tady mi kupříkladu oproti Vláčilovi chyběla ta dusivá a beznadějná atmosféra, možná to chtělo i nějaký nenápadný hudební podkres (kromě vhodných austriáčků). Jak už napsali jiní, o promyšlenosti mučení a výslechů je to výborná sonda. Ovšem jak říkám, chyběly mi nějaké emoce a zoufalství mučených, třeba ta švihaná holka, nemohl tvůrce ukázat její obličej?! Čtvrtou hvězdičku dávám za závěr.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Jeden z vrcholů tuzemské kinematografie. Nejspíš asi nejlepší historický film z dob středověku, i když nezachycuje, jak píše Robert Rosenstone, žádnou skutečnou historikou osobnost. Není jediné slabší chvilky, bahno středověku nahrazuje na první pohled odlidštěná šedoba, kde hrůza je hrůzou a strach strachem.

plakát

Zombi 3 (1988) 

Je to sice fakticky odpad nad odpady, ale zase neuvěřitelná prdel. Pro Itálii v této době je typické, že slovo “autocenzura” se ztratilo v překladu. Scénář tohohle “klenotu” je stokrát vražednější než jakýkolik virus. “Take it easy! Take it easy...push, push, hader, harder”:-D

plakát

Ďáblova past (1961) 

Dílo , z nějž čiší tajuplná, děsivá, úzkostná a dusivá atmosféra od první do poslední minuty. Ta proměna z dobrosrdečného pastýře ve fanatického štváče se mi nezdá ideologická, ale v podstatě naprosto logická. Setkal se prostě s věcmi, se kterými se neuměl, nemohl a nesměl smířit.