Reklama

Reklama

Keoma

  • Itálie Keoma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny western som ešte v živote nevidel. Je dosť možné že zaritým špageťákom vadili prechody a snové výjavy Franca Nera ktoré sa priamom slede lámali s realitou a človek nevedel či to Keoma sníva alebo nie. Mňa to však nesmierne bavilo keďže to bolo celé zabalené do originálneho spaghetti westernu zo všetkým čo k tomu patrí. Colti, drsný chlapi, pekelné pohľady neustále pribúdajúce mŕtvoly, vynikajúce pohľady kamery atď. Soundtrack bol tiež zaujímavý.. bol taký nepokojný, záhadný. Za takú najlepšiu scénku považujem určite tú "štvor centovú". Tam sa s tým režisér pohral úplne do dokonalosti. štýl a namyslenosť nechýbali úplne nikde... Slow motion vraždy mi tam však vadili nie že by to bolo vyslovene zlé ale nehodilo sa to tam... Tento film stojí 4 centi... Prečo tak málo ,..... To je cena 4 hviezdičiek ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Keoma je western, který má hutnou, místy až apokalyptickou atmosféru, v níž dominuje uhrančivý až démonický Franco Nero alias Keoma - drsný míšenec, jenž jde s pěstmi, kolty, nožem a puškou vstříc spravedlnosti. Ačkoliv se zpočátku jeví jako neohrožený hrdina, můžeme ke konci snímku sledovat, že i on chybuje a mnohdy se štěstím vyvázne jisté smrti. Vynikající hudba dokonale dokresluje jednotlivé scény. Toto je snad první ryze italský western, jenž mě bavil dějem, herci, hudbou a zpracováním scén včetně všech přestřelek a rvaček. Potěšila mě i role Woodyho Stroodea, kterého všichni známe z úvodu kultovního giganta mezi westerny. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Keoma: „Musím zistiť, kto som. Aby som dal svojim najjednoduchším činom dôvod. Viem, že to, že som na tomto svete, má nejaký význam, ale bojím sa, že keď zistím, aký, bude už neskoro. Zatiaľ som tulák. Stále cestujem. Aj keď zem spí, stále cestujem... naháňam tiene.“ Nechýbalo veľa a tento western u mňa skončí medzi odpadom. Kde sa toto natáčalo, napríklad? Vyzeralo to ako údolia pod Dolomitmi... Modrooký Franco Nero ako miešanec mi do roly nepasoval, príbeh je bez príbehu a chýba mu hlbšie posolstvo. Prekážali aj spomalené zábery po každom výstrele, keď telá lietali vzduchom. Gangstri sú gangstri a ochrancovia práv sú úplne pozitívni. Cítiť prevahu štýlu nad obsahom. Sú tam však postrehnuteľné isté alegórie – pani Smrť sa túla ulicami a „ukrižovanie“ Keomu je tiež postrehnuteľný prvok. Divne pôsobí podfarbenie príbehu hudbou – kvílivý ženský hlas alebo naopak hlboký mužský tón môžu divákovo ucho skôr dráždiť ako potešiť. Dosť som sa snažila vcítiť do doby vzniku filmu, ale pocit, ktorý vo mne zostal, bol veľmi mdlý. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Keoma, tak tento western zcela jistě nepatří k načančaným a uhlazeným westernům amerického typu, ale nezařadil bych ho ani mezi klasické spaghetti westerny přeplněné parodií. Je to drsný western šmrnclý mysterióznem, v jehož průběhu cítíte pach ušpiněných pistolníků a na stolek u televize vám od kopyt koní usedá prach. Chvílemi vnímáte Keomu jako neohroženého a neprůstřelného obhájce práva, chvílemi ho vidíte na samém dně. Děj filmu je naplněn mnoha zvraty a není tedy až tak snadné odhadnout výsledek děje. Tohle je velmi slušný western. Bohužel český, příliš hlasově uhlazený a nevýrazný dabing všech hlavních rolí (Pavel Soukup, Jan Pohan, Daniel Rous, Michal Pešek atd.), silně odporuje a zaostává za drsností tváří a děje. Odpůrci CZ dabingu, nechť raději přepnou na původní jazykovou verzi. No, .... a já? Půjdu raději utřít ten prach ze stolku. :-) ()

erl 

všechny recenze uživatele

Právě jsem přehodnotil svůj osobní žebříček nejlepších Westernů:-)) Geniální dílo ve všech směrech! V druhé půlce 70tých let Western značně opadnul ale to nezabránilo režisérovy Castellarimu natočit jedno z nejlepších Spaghetti. A ta hudba bratří Angelisů ! Nepopsatelné! Jsem naprosto konsternován a Franco je opět u toho.... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama