Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Vražda

Vražda (2007)

Opravdu skvělá kombinace kvalitní inteligentní detektivky a vnímavého filmu. Počítá se tu s emocemi pozůstalých a s různými morálními aspekty, které obyčejně v kriminálních filmech zanikají či chybí vůbec. Navíc tu není žádné hloupé a prázdné tlachání a hlavní hrdinové nejsou založeni na tom, že mají velké kozy či napuchlé bicáky (či jiné svaly). Lund je sympatická od první chvíle (asi tomu pomohl vtip s nafukovacím panákem:) Dala bych i 6 hvězd kdybych mohla. Ale chtěla bych zdůraznit, že hlavní díl na tomto úžasném projektu má spisovatel, tvůrce příběhu, který se velmi často v rámci filmů upozaďuje, nebývá zmíněn ani u informací filmu apod. - Søren Sveistrup, Birger Larsen. Ke konci mě trochu štvalo, jak jí všichni bránili ve vyšetřování, i když evidentně jen ona věděla co dělá. Ostatní hráli jen tupé panáky. To bylo trochu přehnané. Uvidím, zda budu mít odvahu podívat se na americkou verzi, ale už teď předpokládám, jak bude vypadat. A s negativními předsudky se špatně užívá podívaná:) A s Twin Peaks to nemá společný opravdu nic... PS: na titulky.com jsou titulky k 1.dílu:)

Show Rickyho Gervaise

Show Rickyho Gervaise (2010)

Dlouho mě nic nepobavilo tím správným způsobem jako tenhle pokecový počin. Nemůžu si pomoct, ale připomíná mi to bandičku, která se sejde u jointa a užívá si své výplody fantazie (hlavně ten Rickyho smích:)))). V postavách se promítají jejich osobnostní rysy (jak je znám odjinud) a to je na tom všem kouzelné a dodává na přirozenosti. Karlův pohled na svět mě uklidnil, že asi nejsem jediná, kdo je divný:) Jeho představy jsou opravdu geniální, neovlivněné masou, konzumem apod. ale zároveň neuvěřitelně vtipné. A kombinace s animovaným obrazem jim umožnila zobrazit i ty nejúchylnější představy:)) Kluci, jste nejlepší!!

Hotýlek

Hotýlek (1975)

Jedna z nejlepších komedií, jakou jsem kdy viděla. Samozřejmě tahounem je John Cleese, který tu vytváří neuvěřitelné fyzicko-psychické kreace. Scénář je vynikající. Je to jeden z mála seriálů, u kterého se opravdu nahlas směji. Všechny díly jsou výborné a žádnému nemám vůbec co vytknout. Je to symfonie vtipů a hereckých výkonů. Je to jeden z mála seriálů (Jistě pane ministře/premiére, Office - VB, Red Dwarf, Všichni starostovi muži), na které se dokážu dívat pořád dokola. A zdůrazňuji, že to mám doma v originálu. Český dabing jsem neslyšela a jsem tomu ráda...

Idiot na cestách

Idiot na cestách (2010)

Tento velmi originální počin nelze hodnotit jen po shlédnutí jednoho dílu. Stejně jako se vyvíjel můj vztah k Rickymu a Karlovi. Tato dvojka obohacená ještě o Stephena boří mnoho filmových tabu a rozhodně nedělá ostudu geniálnímu britskému humoru. Za chvílemi buranským Karlovým chováním se však skrývá velmi jemný cit pro prožití situace a naservírování divákovi události, při kterých by mu vyskočil adrenalin na bod varu. Interkulturní situace a konflikty Karl řeší s citem pro věc, ale údernými poznámkami. Je velmi příjemné vidět na obrazovce člověka "normálního" typu, žádný výtvor posiloven a maskérů, který se nebojí jít i do nejtrapnějších situací. A velkou chválu pěji na výběr situací, do kterých je hlavní hrdina přiváděn, díky kterým vidíme místa zeměkoule z netradičního pohledu.