Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 603)

plakát

Aaltra (2004) 

Tak už i za ten konec jsem musela přihodit jednu hvězdu. Opravdu netradičně pojatá road movie o dvou vozíčkářích a co všechno se může přihodit na cestě za odškodněním. Úsměvné s hořkou příchutí a nebo naopak. Téměř jsem žasla nad tím, co oba režiséři a současně i hlavní protagonisté vkomponavali do tohoto snímku, to by jeden nevěřil. Ale kdo ví, všechno je možné. A právě svou odlišností od jiných filmů s podobně handicapovanými lidmi jsem zvedla i hodnocení. Takže jen jednu malou radu, než se začnete dívat, buďte stále ve střehu.

plakát

Aballay, muž beze strachu (2010) 

Krásný pohled na exteriéry, zkrátka na večer je to relaxační filmek. Jen mně ten snímek připadal spíš jako western. Dívčina stála za ne jedno mužské mrknutí oka. Ještě bych to trochu víc prohňoucala, ten film měl na víc, ale to bude asi tím, že si psychologické snímky si představuji trochu jinak.

plakát

Abrir puertas y ventanas (2011) 

Když to suma sumárum shrnu, tak je to snímek pro velmi, velmi trpělivého diváka, kterým jsem zřejmě dnes nedokázala být, ale možná mu dám ještě šanci.....

plakát

Accused (2010) (seriál) 

Něco, co by mělo rozběhnout moje buňky na plné oprátky. Sice některé situace nejsou pro ženské plémě, ale i tak. Co bych dělala skutečně v reálu a ne jen v momentálním rozpoložení na gauči. Ono od telky se to zdá zcela jasný, co bych udělala bez zaváhání, ale opravdu i ve skutečném životě................................? Zatím jsem na čtyřce 1. série a je to jasně na plnou palbu. Dvojka se mnou citelně zacloumala a tam jsem hodně přemýšlela, co já..............? Na tento seriál nedám dopustit, protože není prázdný, ale doslova donutí diváka přemýšlet nad mnohými zkraty, které pak vedou k jednání, kterého by nebyli za normálních okolností schopny. Je to sice vážné téma, ale Seana Beana jsem si vychutnala vizuálně, ale po té lidské stránce jsem ho litovala. Takoví lidé to mají asi nesmírně těžké, pokud jsou alespoň trochu citliví a uvědomují si svou odlišnost a s tím ruku v ruce chování veřejnosti kolem sebe. Takže doporučuji, mně už spadla poslední klapka, je to škoda a ještě bych přidala termín, že je to psychologické.

plakát

A co teď? (2011) 

Je vidět, že Nadine Labaki je svět žen velmi blízký jak jsem měla možnost zaregistrovat už v jejím prvním celovečerním filmu Sukkar banat. Vždyť ženština je ve své podstatě jednoduchý jazyk, jen je škoda, že většina mužů se ho odmítá naučit a tak v jedné vsi v Libanonu nastane situace, která donutí ženy použít jiné prostředky pro dosažení svého záměru. I když pozadím tohoto filmu jsou tragické události, tak Nadine velmi citlivě, dojemně a hlavně vtipně s jistým nadhledem rozehrává příběh o velkém odhodlání žen předejít jakýmkoliv konfliktům a násilí. Je to krásný film s jasnou nosnou myšlenkou o nesmyslnosti náboženské nesnášenlivosti a já si myslím, že je to jeden z filmů, který stojí určitě za zhlédnutí.

plakát

Adamova jablka (2005) odpad!

Dánských filmů jsem viděla už docela dost a většinou jsem byla nadšená, ale tohle bylo zatím moje největší zklamání v letošním roce. Možná jsem se až příliš těšila na tak vysoko hodnocený film navíc v čele s mým oblíbeným Madsem. Velmi netradiční černá komedie protkávaná hlavně hrubostí, krutostí a násilím opravdu není zrovna moje parketa. Takže od momentu sestřeléné kočky a havranů, zkopaného faráře a bandou prapodivných magorů jsem byla neskutečně zklamaná. Za mě osobně je to jasný odpad.

plakát

Adele - Rolling in the Deep (2010) (hudební videoklip) 

U geniální Adele je nutné poslouchat, co vlastně zpívá a pak je to naprostá pecka. Ten, kdo jí píše text je borec!

plakát

À Deriva (2009) 

Škoda, že takové snímky jsou upozadněné, ale díky titulkům od velmi ochotné IceQueen bude možnost tuhle záležitost napravit. Ach těch ...náct, kdy dívka již není holčičkou, ale ještě není ani ženou v pravém slova smyslu. Sama prožívá krizi vzhledem ke svému věku, neví co sama se sebou, natož co s ní musely na dušičce dělat problémy jejích rodičů. A poznání v tomhle případě moc bolí. Je těžké přijmout z jejího hlediska nepochopitelné rozhodnutí svých rodičů, ale jak se s tím popasovala se už musíte podívat sami, to už by byl spoiler jako hrom. A Vincent je výborný jako ostatně vždy.

plakát

Admirál (2015) 

Že bych se dívala na filmy tématicky zaměřené na námořní bitvy to nemohu říct, ale tohle byl dokonalý film po všech stránkách. Chválím úžasný vizuál, herecké výkony bez výtky a já byla po dlouhé době fascinovaná snad úplně vším......včetně všech bitev a samozřejmě, že jsem o tomto muži a této historické události v dějinách Holandska nevěděla ani ťuk.

plakát

A dost! (2013) 

I kdyby jsem tady našla pár těch kdyby, tak já je ani nehledala, protože jsem byla moc příjemně překvapená z tak milého, úsměvného a inteligentního filmu s kterým mně bylo celou dobu moc fajn. Takových pohlazení na duši jen ať proudí houšť, protože to možná potřebujeme víc než si sami uvědomujeme. Lidský a sympatický nejen jako Albert v Enough Said, ale i jako člověk, James Gandolfini musí vidět tam někde odkudsi z filmového nebe, že mě svým posledním filmem nesmírně potěšil. Díky........