Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 602)

plakát

Studená ryba (2010) 

To byl asi omyl:-) "Filmová výzva od misterz 2019"

plakát

Pororoca (2017) 

Kdybych se chtěla podívat na nějaký akční film, tak tenhle by to rozhodně nebyl. Poslední dobou mám štěstí na pomalu plynoucí filmy a tenhle je expomalý. Myslím, že ho šlo trochu ukrátit, nicméně je faktem, že jsem neměla ani chvilku pocit, že jsou ty záběry vysloveně zbytečné. Každý pohled a pohyb měl svůj význam a já byla zvědavá celou dobu, kam se to bude ubírat dál. Bogdan, který tady hrál Tudora si zaslouží metál jak přesvědčivě svojí roli zahrál. A Iulia tam měla chvilku, kdy jí ruply nervy a to bylo taky na metál. Co dělala s těma rukama bylo naprosto věrohodný. Ještě si to nechám uležet a možná půjdu do plných. Pro trpělivého diváka je to film, který ráda doporučím, akčňáci ruce pryč. I když i oni mají své chvilky.....

plakát

Salvo (2013) 

Italové jsou známí tím, že tu pusu nezastaví a Francie je jim v závěsu. Tak tohle rozhodně není ten případ. Titulkář se musel nudit. Sem tam věta, ale co se týká jiných zvuků, tak ty byly zesíleny, což byl dobrý tah pro vytvoření atmosféry. Sama jsem dlouho neviděla takhle zpracovanou kriminálku hodně dlouho. Je to přesně ten typ, co se bude a nebo naopak nebude líbit. Ostatně je to vidět i z hodnocení. Sara alá Rita hrála na jedničku s hvězdičkou a i když bych měla nějaké připomínky, tak dnes mlčím. Bylo vidět, že Antonio s Fabiem jsou dokonale sehraný pár pro takové typy filmů. Takže dnes je to za čtyřku.

plakát

Mimo zákon (1986) 

Poprvé dávám Jimovi trojku, ale já se do toho příběhu nedokázala ponořit a nedokázala. Nemohu říct, že bych snahu neměla, ale jakmile si jdu udělat kafe a podobně a na tu chvilku to nevypnu, tak je zle. Proti hereckým výkonům bych žádnou výtku neměla, ale je možné, že příběh samotný mě nezaujal natolik, abych ho plněji docenila a ocenila. Doufám, že příště budu jásat ….

plakát

Já a Ty a všichni ostatní (2005) 

Já na tom byla tak trochu jako Malarkey i když Miranda mně byla sympatická už jen tím, že co si uvařila, to si také snědla. Byl to takový koktejl s mnoha chutnými momenty, ale některé se z mého pohledu pozřít nedaly. Miranda má nesporně velký talent, který možná ještě nevyplul úplně na povrch v celé své kráse, ale je docela možné, že mám zrovna špatný den, já nevím.

plakát

Rozkošný příběh (1936) 

Myslím, že jsem ten film viděla snad už po třetí, možná i vícekrát a vůbec se za to nestydím jako někteří, pouze je hodnotím až po novém zhlédnutí, pokud to není třeba Kristián, kterého znám nazpaměť. To byly filmy, kde nešlo vysloveně o ponurou atmosféru, kameru, scénář, střih a podobně. To byly hladící filmy ve dnech, kdy nám bylo smutno, ale klidně i podtrhovalo dobrou náladu dne. Jednoduché, úsměvné s Oldou Novým, Ferbaskou a Mandlovou A toho prádla, co jsem u takových filmů vyžehlila...………."Filmová výzva od Padme_Anakin 2019"

plakát

Občan X (1995) (TV film) 

Kdyby tam nehráli notoricky americké tváře, tak jdu si i na pět. Ale přece jen "Sovětský Svaz a Donald Sutherland"? Mě to zkrátka rušilo. Nicméně to trochu zastřel fakt vznikajícího přátelského pouta mezi Burakovem a generálem. Vyšetřovat v té době takovou masovou vraždu nešlo bez komplikací, protože v SSSR se přece nic takového nemůže stát to jen v USA. Chvílemi to nabíralo až komediální pel mezi Burakovem a takzvanou komisí. Určitě to stojí za zhlédnutí.

plakát

Come Live with Me (1941) 

Noir romantika jako Brno, ne jak Prágl. Tak roztomilému páru snad nejde ani fandit a že to skončí právě takhle, to se zaručeně nedá uhodnout:) Relax jak víno.

plakát

Den opričníka (2016) (divadelní záznam) 

Po Hastrmanovi jsem se chtěla trochu víc zaměřit na postavu Karla Dobrého. To jsem ale netušila, že tady se něj mohu zaměřit komplet. Téměř polovinu zahrál svoji roli na nahý. Ale o to tu přece jen nešlo. To jsou přesně ty hry, kde potřebuji být naživo v divadle, znát dokonale předlohu od Sorokina, protože takhle to bylo alespoň pro mě dost náročné pojmout a už vůbec hodnotit. Snad se mi podaří tenhle těžko stravitelný kus ještě jednou zhlédnout...…..takhle hodnotím pouze excelentní výkon Karla Drobného...….po všech stránkách.