Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Válečný

Recenze (12)

plakát

Hlasy nevinnosti (2004) 

Geniální filmové řemeslo. Válečný epos podaný v tom nejtvrdším a nezkresleném podání. Je to životní příběh malého chlapce uprostřed běsnící války, kde se bolestivé okamžiky jeho života střetávají s těmi nejjemnějšími niancemi lásky a dětskosti. Dlouho mě žádný film takto nezaujal. Mylím si že po shlédnutí tohoto filmu by si měl každý z nás položit otázku : Jaký je můj žebříček hodnot ?

plakát

Normal (2009) 

"Česká verze filmu Mlčení Jehňátek" Dokonalá hudba a kamera, to celé umocněné životním výkonem Milana Kńažka, Výborná výprava i scéna. Na české poměryvelmi kvalitní film.

plakát

Mikola - tenkrát na Koločavě (2011) 

Vynikající originální film, který byl vyroben pro Mezinárodní filmový festival Mental power Prague 2011, kde získal jednu z hlavních cen cenu České televize. Patronem filmu a vypravěčem je známý český herec pan Miroslav Donutil. Měl jsem tu čest spolupracovat na filmu jako fotograf a musím upřímně říci, že mě překvapili hendicapovaní herci s mentálním postižením, svými výbornými hereckými výkony, mnohdy srovnatelné s profesionálními herci. Celkovou atmosféru scenérie filmu dotváří podkarpatské prostředí vesničky Koločava a přesně cílená místa, kde se skutečně příběh Mikly Šuhaje loupežníka odehrával ( četnická stanice, hřbitov aj. ). Film je také zajímavý tím že byl natočen v originálním čtyřjazyčném zvuku a to v češtině, slovenštině, polštině a ukrajinštině. Velký podíl na celkové výsledku patří bezesporu režisérovi Jiřímu Svobodovi, scénáristce Simoně Tomanové a hlavnímu kameramanovi Marku Čihaři, jenž je žákem známého režizéra F.A.Brabce. Na filmu nejvíce oceňuji silnou vůli všech zúčastněných herců posunout bezprostřední herecké umění mimo jeho hranice a vytvořit tím nezapomenutelně originální film.

plakát

Maska (1994) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Absolutní výkon zde podává Jim Carrey. Zároveň neuvěřitelně dokonalé animace a efekty vzhledem že se píše rok vzniku filmu 1994. Myslím si že z pohledu možností techniky a animace zcela nadčasové. Vždy mě tento film výborně pobaví a myslím si že i odbourává věkové hranice diváků.

plakát

Černá labuť (2010) 

Vynikající herecký výkon Natalie Portman, ale jinak se mi zdál děj od začátku do konce ve stejném tempu a napětí. Některé dějové úseky do sebe prapodivně zapadají. Velmi dobrá je také kamera a samotná choreografie baletních scén. Jinak si myslím že v kategorii snahy psychothrilleru je to průměr..

plakát

Cesta do hlubin země Prométhea (2010) (TV film) odpad!

Přesto že se snažím hodnotit velice objektivně a na každém filmu se snažím najít alespoň něco zajímavého, tak tady jsem nic takového bohužel nenašel. Tento film byl jednoznačně nejhorší co jsem kdy viděl. Snad jen pokus o nějáký děj tam občas byl, ale jinak po stránce kostýmů, režie, hereckých výkonů a výběru herců pro jednotlivé role naprostá katastrofa.

plakát

Pravá blondýnka (2001) 

Zábavná a strastiplná cesta Elle Woodsové, která je v první části filmu svým partnerem považována za hloupou blondýnu. Ve druhé části filmu nás předvědčí o opaku a úspěšně zakončí studium práv na Harvardu. Film je protkán spoustou vtipných scének a myslím si, že tvůrci dosáhli svého – pobavit diváka.

plakát

Život je krásný (1997) 

Film je hlubokou sondou do dětské duše. Film vypráví příběh židovského otce a syna, kteří jsou během druhé světové války posláni do koncentračního tábora. Aby otec svého syna uchránil před hrůzami války a prostředí ve kterém se nacházejí vybuduje v něm pocit, že se jedná pouze o hru. Tento film na mě velmi zapůsobil svojí lidskostí ve zdánlivě neřešitelné situaci.

plakát

V peřině (2011) 

Po dějové i hudební stránce mě tento film poněkud zklamal. Ale ať se nám to líbí a nebo ne tak po stránce scény, výpravy a vizuálních efektů posunul tento film hranice české kinematografie o krok kupředu.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Tento film přináší pohled na tvrdou realitu a problémy rasové nesnášenlivosti dnešní doby a také nás vybízí k zamyšlení jak čelit tomuto zlu. Samotný děj nás zavádí do prostředí mladých neonacistů kteří se snaží bojovat proti nežádoucím přistěhovalcům. Edward Norton zde podává jeden ze svých nejlepších výkonů. Oba palce nahoru.