Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Válečný

Recenze (9)

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) 

Za mne poměrně slabé, čekal jsem víc. Zvlášť mne zklamala Polívková (kterou mám jinak rád), která hraje kriminalistku značně nepřesvědčivě. Opět problém všech českých kriminálek, kdy do role běžného kriminalisty dají důchodce, který by v reálu už 20 let houpal nohama a užíval rentu. Vojtovi zas nejde tak nějak věřit ta genialita. Snažil jsem se na to vše dívat s nadsázkou a vědomím toho, že je to komediální seriál, ale nejde to. Opravdu ne. I když kamera je dobrá.

plakát

Poslouchej (2019) 

Za mne překvapivě dobré. Ani bych neřekl, že to je český film. Trošku mi přišlo, že hlavní ženská role trochu přehrávala.

plakát

Borgman (2013) 

To že je napsán scénář pod vlivem omamných látek je běžné. To že to projde schválením a nakonec i natočením to už běžné opravdu není. Natočit film, který nedává smysl je asi lehčí, než udělat kvalitní děj. Když se to vhodně podá, tak na to určitá skupina lidí skočí s tím, že oni jsou něco víc, oni to chápou a tím umlčí kritiku. Když pomineme perfektní herecké výkony i práci štábu, tak ten děj je prostě špatný.

plakát

Noční motýl (1941) 

Nechápu, že mne tento film tak dlouho míjel. Pominu-li herce, tipoval bych dobu natočeni alespoň o 20 let později. Do konce jsem byl napjatý jak to skončí, a přestože mne napadlo několik variant, tak finále bylo úplně jiné. Perfektní role Vítové, které jsem věřil všechny její životní situace.

plakát

Kvaska (2007) 

Nechápu ty, co film hodnotí jako odpad. Nechť si sáhnou do svědomí, zde jejich negativní hodnocení není dáno jménem - LANDA. Zajímavé je, že když za něčím stojí např. Svěrák má to 4 nebo 5 hvězd, aniž by bylo třeba to shlédnout (viz Tři bratři)....

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Zdařilý film vyrovnávající se BHD. Poměrně reálně zobrazena činnost reconnaissance / surveillance týmu. Autoři mohli ubrat trochu zásahů hrdinů - a to na obou stranách, ale zase takový extrém to nebyl. To ty pády ze skal už byly trochu mimo. Ve filmu nebylo slepé místo, měl spád po celou dobu. Prokládáno dobrými záběry "akční" kamery, která nebyla tak podbízivá jako v jiných žánrově podobných snímcích. Titulky relativně taky obstojně zvládnuty, až na kuriozity typu překladu běžného jména "Ahmad Shah" na šejk Ahmad a podobných. Normálně za 4 hvězdy, ale navyšuji na 5, protože se i přes US produkci v hlavních rolích neobjevila ani žena (osoba ženského pohlaví) a ani černoch (Afroameričan), což se v dnešní době, kdy se na hlavní roli Kolumba ve snímku "Nová země" vybírá mezi Michelle Obama a Oprah Winfrey, jen tak nevidí.

plakát

Tohle je Sparta! (2008) odpad!

Hrůza. Mám rád parodie, ale todle byl děs. Když to porovnám třeba se Žhavýmy výstřely...co to píšu...to nejde porovnat ani náhodou. Divím se Kevinu Sorbovi, že tam hrál. Akorát Ti hopsající Sparťani stáli za to.

plakát

Útok na ponorku II: Klamný cíl (1998) 

Film z osmdesátých natočen koncem devadesátých. Má děj bez nudných proslovů, amerického patriotismu. V porovnání s přepadením v pacifiku je dle mého trochu horší dějově, ale zato Dudikoff v té roli (ex NAVY SEAL nyní medic) je mnohem věrohodnější než Segal (ex NAVY SEAL nyní kuchař). Průměrné 3 hvězdy mu sluší. Teď jdu zkouknout díl první...

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Dobrý film. Nadějná hlavní dějová linie, vítečná hudba, ale... 1) film, který dějově stojí na náhodách a náhodných střetnutí? 2) Ty sestřelované klobouky z hlav a přestřelování provazů, to patří spíš do komedií a parodií - díky tomu jsem se nemohl dostat do děje. 3) Hláška Eastwooda "nikdy jsem neviděl takové mrhání s životy..", když sleduje bitvu armád unie a konfederace, to mělo znamenat nějaká hlubší zamyšlení? Po tom, co tam bez mrknutí oka střílí lidi co jdou kolem a nijak ho neohrožují? Rozhodně je mnoho lepších westernů...