Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (6)

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Ano, život je opravdu krásný. A tenhle film určitě taky! Ač je zároven strašně smutný. Pro mě osobně má tento film takové obrovské kouzlo, že to slovy nejde ani popsat. Všechny filmy odehrávající se v koncentračních táborech jsou si podobné - německá arogance a nadřazenost, lidské utrpení, krutost a nakonec smrt. Určitě v nich člověk nemůže v žádném případě spatřit nic krásného ani kouzelného. Tenhle příběh je ale úplně jiný. Ukazuje krásu lidského srdce, která "zvítězí" nad vším tím svinstvem. Ač byl Guido nakonec zastřelen, i tak všechny porazil!

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Pýcha a předsudek patří mezi světovou knižní klasiku a filmového provedení jsem se trochu bála. Tohle zpracování však nezklamalo a určitě by ho odsouhlasila i Jane Austenová. Keira Knightley je pro tenhle druh filmů jako stvořená a sázka na ní je u historických filmů sázkou na jistotu. Roli Elizabeth Bennetové zvládla graciézně. Celkové zpracování filmu pak podtrhuje kouzlo staré venkovské Anglie.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Británie opět ukázala, že není potřeba složitých filmových efektů, aby vznikl dobrý film. U romantických komedií člověk podvědomě očekává jisté klišé, které má většina filmů tohoto žánru. Tady se ho však nedočká. Film má originální nápad, příběhy jednotlivých postav jsou kouzelné a postavy samy jsou vtipné. Nemluvě o skvělém hereckém obsazení. Troufám si říct, že pro mnoho diváků se stal film jakýmsi „symbolem“ patřícím k vánoční pohodě.