Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Akční
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Mrtvý bod (2015) (seriál) 

Velmi povedený pilotní díl, po kterém jsem měla o čtyřech hvězdičkách jasno a názor jsem nezměnila ani po posledním dílu druhé série. Jasně, některé díly (zvlášť ve druhé sérii) byly zbytečně zdlouhavé se zápletkou nic moc, ale celkově měl seriál zajímavou myšlenku, nechybělo mu napětí a originalita. Jen doufám, že to tvůrci seriálu třetí sérií nepokazí.

plakát

Honza málem králem (1977) 

To ti povídám - do večera tady chci mít deset statných jehličnáků! Dělej jak dělej, vem, kde vem a jestli to stačíš, tak večer můžeš sníst, co stačíš! .... Prostě klasika!

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Pro mě velké zklamání, film jsem chtěla v půlce vypnout. Akční scény nic extra, chybělo mi napětí a zvědavost. Hlavní "hrdina" mě nijak zvlášť neoslovil - nemastný neslaný.

plakát

Hra o trůny - Hora a Rudá zmije (2014) (epizoda) 

Ač bych měla být zvyklá na nečekaná úmrtí v seriálu, opět jsem se nechala nachytat.....a že to byl skvělý souboj!

plakát

Malá mořská víla (1989) 

Co napsat k Ariel, abych neopakovala svůj komentář, který jsem uvedla u Sněhurky a Popelky. Ono to moc nejde, tohle jsou totiž pohádky, které jsou součástí mého dětství a na které nedám dopustit. Těm dnešním moderním se říká "pohádky" jen proto, že jsou kreslené. S opravdovou pohádkou to nemá nic společného - zbraně, střílení, ostrá mluva, spousta nenávisti, agrese a podobně. Postrádají kouzla těchhle klasických pohádek, na které člověk vzpomíná s úsměvem! Nemluvě o patřičném pohádkovém provedení a krásné hudbě.

plakát

Popelka (1950) 

Nejkrásnější zpracování Popelky je právě toto. Tyhle klasické disneyovské pohádky tvoří dětství a vzpomínky. K tomu netřeba víc dodávat :)

plakát

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 

Není divu, že právě za toto zpracování Sněhurky dostalo Walt Disney Oskara. Když slyším slovo "Sněhurka", vidím před sebou přesně tyhle vykreslené postavy. Tohle je pro mě klasika patřící k dětství. Na těchhle starých, klasických disneyovkách budou jednou vyrůstat moje děti. Tohle nic nepřekoná!

plakát

Život je krásný (1997) 

Ano, život je opravdu krásný. A tenhle film určitě taky! Ač je zároven strašně smutný. Pro mě osobně má tento film takové obrovské kouzlo, že to slovy nejde ani popsat. Všechny filmy odehrávající se v koncentračních táborech jsou si podobné - německá arogance a nadřazenost, lidské utrpení, krutost a nakonec smrt. Určitě v nich člověk nemůže v žádném případě spatřit nic krásného ani kouzelného. Tenhle příběh je ale úplně jiný. Ukazuje krásu lidského srdce, která "zvítězí" nad vším tím svinstvem. Ač byl Guido nakonec zastřelen, i tak všechny porazil!