Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Méďa (2012) 

Někteří se na tomto filmu snaží hledat bůhvíco. Já jsem od žánru fantazy komedie s mluvícím drsňáckým plyšoidem něčekal nějaká převratná moudra, fillozofické jinotaje a podobně. Hned ze začátku jsem tento film bral jako oddechovku a nakonec byl příjemně překvapen. Mafián, pasák, hulič, ale i nejlepší kámoš plný respektu okolí z plyše? V tomhle musím ocenit i originalitu... (dost bylo mluvících pejsků >:-D) Super hlášky, tedy Tedovy ... Lori: There's a shit on the floor! Ted: Or, or, or, maybe the floor is on the shit. nebo Ted: [tlusťochovi] Back off, Susan Boyle! ...A kdo neviděl film Flash Gordon, doporučuju vidět nejlépe před Méďou. Jediné, co bych vytknul je linie s tou ženskou... DEATH TO MING!!!!!

plakát

Blade Runner (1982) 

No kde tento film vzal 80%? Co hodnotím velice kladně jsou efekty fufuristického města, vizualita celkově na člověka působí docela hezky. Dvě hvězdy dávám za totální nudu a hodně špatný, pro mne ničím neatraktivní příběh. Dva pokusy se na tento film dodívat skončily neúspěchem :)

plakát

50/50 (2011) 

V očekávání mne vrtalo hlavou jak může být toto choulostivé téma spojené s komedií?... Jednoduše a mistrovsky! Dojemný příbeh s dávkou humou, který jen dodává na věrohodnosti celé tristní životní situace. Po ztotožnění se s Adamem jsem si znova na chvíli uvědomil celou marnost našeho žití. Klobouk dolů před borci Rogenem a Levittem, výborný výkon!

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Ach, jak já miluji seriály postavené na úžasných charakterech jednotlivých postav. Kdo se přestal dívat po první epizodě, udělal ohromnou chybu. Community se totiž neskutečně vyvíjí k dobrému,... nebo spíše ke hustodémonskykrutopřísně skvělému!!! Nejenže čím dál kvalitněji šperkuje parodie na filmová klišé, ale také vám pravidelně sype dávku inteligentního humoru plného originality. Moméntálně můj nejoblíbenější seriál, díky kterému zažívam křečovité záchvaty smíchu. Abed..no,... není co dodat. :D

plakát

Pokoj (2003) odpad!

Tento film jsem prostě musel vidět. Rád se zasměji chybám ve filmu, špatným výkonům, a tak podobně,... tak jsem si říkal - proč ne, tento je považován za nejhorší, to bude opravdu k popukání. NEBYLO. Jsem jeden z těch, co dává nekompromisní odpad! K smíchu třeba je, když někdo řekne hloupost, nebo zakopne o klacek. Ale mám se snad smát postiženému vozíčkáři mezi filmy??!! To je pod mou úroveň. Strašná nuda. Silně nedoporučuji. Ve filmu se nic neděje, postavy jsou extrémně hloupé, příběh žádný a přesto nudný, dialogy svou jednoduchostí připomínají slabikář. Jediná pochopitelná věc ve filmu byla sebevražda Johnnyho, asi bych to udělal také, kdybych byl součástí takového nonsensového paskvilu! Never again...

plakát

Requiem za sen (2000) 

Aronofsky je pro mne bohem. Ukázal člověku bez okolků jeho pravou, zkaženou a velice slabou povahu. Hlavní postavy se okrajově rámcově pojí, zároveň každá z nich chronologicky prožívá svou linii ústící do nezvratné katastrofy. Gradování ponuré atmosféry mne naprosto dostalo. Je to jeden z hlavních důvodů, proč requiem člověka tak snadno vtáhne do příběhu. Na počátku vcelku lehké nastínění situace, která se může jevit jako docela zvladatelná - Sara, Harry, Marion ani Tyron si nepřipouští nebezpečnost své naivity a závislosti a postupně padají do větší a větší propasti. Na konci byste mne mohli vidět jak s otevřenými ústy, v naprostém šoku, nejsem schopen pohybu, v těžké depresi.....tak si říkám, že dostat se do pořádných sraček zřejmě není až tak těžké. Nepopsatelně silný zážitek. Nejen výchovná funkce, kterou mnozí vidí, ale i depresivní hudební kulisa provázející běžné lidské nešvary, televizní brainwashing, sobeckost, lhostejnost, zkaženost ve smyslu morálních otázek a hodnot, dělá z tohoto filmu skutečný skvost.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Pozemšťan je pro mne velice vyjímečným. Už jen proto, že mne dokázal udržet v napětí a zaujetí i přesto, že se celý odehrával v jedné místnosti, u jednoho gauče a krbu. Náklady na natočení minimální. Jak geniální. V žádném jiném filmu jsem nezažil takový prostor pro vaši fantazii. Najednou se jakoby ocitnete uprostřed diskuze a úvah nad poutavým neuvěřitelným vyprávěním Johna, mystického profesora historie. I když je svou tématikou skutečně sci-fi, v diskuzi nalézáme velmi hodnotné názory na lidský život, morální a filozofické otázky hodnot člověka ve snaze vyvrátit Johnovo tvrzení. Téma originální a dalo by se nafouknout do několika pokračování a různých kreací. Skončil nejednoznačně, v nejlepším, kde mnoho otázek nezodpovězených... Tak to má být,...

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Ze začátku jsem se na Willa díval jako na dalšího klíšovitého genia, který si opět důležitě napíše vzorec na zrcadlo nebo jiné sklo (nevím, kde to vzniklo, ale objevuje se to poměrně často - například Čistá mysl , Sociální síť, atd). Poté tento stereotyp naprosto rozbourala kombinace Genius-rváč, později Zakomplexovaný-genius-rváč-ignorant. To už mne začal náš Will skutečně zajímat. Dále, co si ho všimnul profesor matematiky, byl na něj vyvýjen tlak a objevil se psycholog Robin Williams, byla scéna připravena divákovi. Já osobně jsem na pravou povahu Willa nepřišel. Bylo jasné, že po takové promluvě do duše na lavičce u jezírka změkne každý, ale skutečně se po pár sezeních dokáže člověk takto razantně změnit, jak jsme viděli na konci? Will si najednou uvědomí, že chce pracovat v kanceláři, že Onu zatracovanou vlastně miluje? Nebo to je jen součást jeho osobnosti, zapříčiněné jeho pohnutým dětstvím, kdy ani neví co chce, neboť skutečný život nikdy nezažil. Myslím, že je skutečně dobré si pokládat tyto otázky, protože o to u filmu jde. Zanechat dojem a úvahy, což se povedlo. To jen potvrzuje skvělý výkon Robina Williamse a Matta Damona.