Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (162)

plakát

V síti (2020) 

V síti je drastická sonda do mysli mnoha online se pohybujících jedinců stejně jako občasná absurdní komedie, aniž by se o to Klusák snažil. Celkově mám se snímkem asi jediný problém v tom, že ještě před jeho dostupností a uvedením existovalo s tvůrci tolik rozhovorů a besed, že se tam prakticky neobjevuje nic, o čem by divák neměl předem nějaké povědomí. Je to vlastně jako kdyby vám někdo detailně převyprávěl snímek cestou do kina. Ve výsledku to pak zdaleka nebylo takové psycho, jako jsem čekal.

plakát

Vetřelci (1986) 

Po vlastně docela komorní jedničce přichází hyperjízda ve znamení "sami proti teroru vnějšímu i vnitřnímu" se vším, co k tomu patří a co v tom má bejt provedeným na jedničku s hvězdičkou.

plakát

Herkules (1995) (seriál) 

Seriály 90tek měly jednu hroznou výhodu - když to byla béčka (a že jich byla většina), tak to byla krystalická béčka, která nic neřešila, na nic si nehrála a v rámci své škatulky odváděla perfektní práci. A ruku na srdce, stejně jako vám všem při větě "Neklidem zmítaná země zrodila hrdinku" naskočí Lucy v kožený sukni a s chakramem v ruce, tak vám při věte "Toto je příběh z dávných časů..." naskočí Kevin, jak dává obrovi po hubě jeho vlastním kyjem:-)

plakát

Na mušce - Série 1 (2018) (série) 

Hrozně oživující počin...začíná to vlastně strašně nenápadně, jenže už v prvních dílech krásně vystoupí žilky, které tomu dávají šmrnc. Docela uťápnutá analytička s dostatkem houževnatosti na jedné straně a parádně psychopatická vražedkyně na té druhé...z obojího plyne specifický smysl pro humor a tedy i zvláštní vtípky. Zatím hodnocena první sérka a s tou jsem naprosto spokojenej.

plakát

Pán času - Planeta Midnight (2008) (epizoda) 

Temný a minimalistický díl, který je o to působivější, že Doktor, který normálně řeší problémy poměrně ležérně a s klidem, má tady dost co dělat, aby se vůbec udržel...

plakát

The Grand Tour - The Holy Trinity (2016) (epizoda) 

Top Gear jsem nikdy systematicky nesledoval, autům nijak nehovím. Na druhou stranu vzhledem k jeho dlouhodobosti se člověk nevyhne povědomí o tom, že Tog Gear existuje a občasné zahlétnuté střípky mi nevadily - díky tomu, jak se z původního konceptu rozrostl do skečů, zajímavých celebrit a dalších eskapád. Je to něco jako MASH, StarGate nebo Akta x - nemusíte být fandou, ale zkrátka víte, že to existuje a o čem to asi je. Stejně tak se člověku trochu sledujícímu seriálovou scénu nevyhlo povědomí o Clarksonově vyhazovu a stěhování projektu pod křídla Amazonu. A startovní přechod v tomhle pilotu byl...no...majestátní...:-)

plakát

Helena (2012) (seriál) 

Jo, zápletkový rekvizity průměrný český rodinky to kazej. Jinak je to ale snad první tuzemská věc od Comebacku, u který se fakt bavim. To by bylo tak na 3 - 4 hvězdičky, ale na truc dávám plnou palbu, protože vtipnej obsah rozhodně dominuje a výběr herců funguje - samozřejmě v čele s Pogodovkou, která má požádnej drajv a adekvátní cynismus. Zbytek zdatně sekunduje, děti o třídu lepší než tatík. Edit po cca deseti dílech: Začátek pohoda. Když se víc začnou zapojovat ženský z Heleniny první práce a hlavně Issová, je to naprosto super - scénka s Leošem a prstýnkem na baru byla boží. Pak dochází ale ke změně obsazení a klesá to celkově k nucenosti, která už nemá původní jiskru.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Do značné míry povinná trojka zvládnutá se ctí. Co ztrácí dosti trapným a šablonovitým záporákem, vyrovnává stylem (stejný a přece zase trochu jiný tým), designem (skrytý svět je náááádhernýýýý) a závěrem, který je prostě boží...

plakát

Rychlejší než smrt (1995) 

Čistá esence archetypu cesty osamělý střelkyně za pomstou. Šachová partie smrti s prostým vědomím, že hlavního zmrda musí člověk dostat vlastní hrou podle vlastních pravidel, protože on si je taky tvoří po svým. A když vám některý hlášky a scény zůstávaj v paměti i dvacet let poté, co jste to viděli prvně, tak níž než na maximum jít nemůžete;-)

plakát

Kačeří příběhy (2017) (seriál) 

Původní Kačery mám rád dodnes, i když nepatřili k mé top toho, co se od Disneyho kdysi vysílalo a co jsem si ráno o víkendu nahrával na VHSky. K remakům a restartům přistupuju poslední roky s rezervovaností, protože za prvé kolikrát skoční mizerně, za druhé mi to přijde už jako taková rutina, že když nemají tvůrci nové nápady, tak oživí něco, co už ve sklepě chytá roky prach. Viděl jsem první screeny z tohohle, hrklo ve mě přesně někde mezi napětím a zděšením. Pak jsem si pustil na Yotube znělku...a pouštěl si ji až do zblbnutí. Delší pilot pak už zpečetil skutečnost, že tahle záležitost je naprostá bomba. Kačeři si zachovali všechno, co bylo krásné na původním seriálu a přenesli to s citem a přitom plnou aktualizací do dneška. Navíc jsou komplexnější a spousta toho, co v původních existovalo "tak nějak" bez hlubšího zdůvodnění, tady nabírá pevnější obrysy a už to není jen sbírka samostatných epizod bez centrální linie. Má to hloubku, má to šmrnc, neztratilo to nic z původní bláznivosti a krásně to složilo tým postav, které se prakticky bez omezení můžou vydávat do světa nebo světů, jak je zrovna nálada nebo jak okolnosti donutí.