Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (221)

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Poslední(zatím, ale možná i definitivně) zářez do portfolia Temných případů - Noční krajina, je s velkým náskokem suverénně nejslabší série ever. To znamená, že trumfla i dvojku.  Nevím, jak se Mexičanka Issa Lopéz dobrala k této čistě severské anabázy, ale vím jistě, že by se měla vrátit ke svým obvyklým věcem, typických pro její zeměpisnou šířku. Protože natočila jednu z nejnudnějších krimi za posledních několik let a její sledování mě stálo asi čtyři dny života, neboť jsem nebyl schopen shlédnout více jak díl a půl naráz, což se mi u věcí, které mě chytnou rozhodně nestává. Kdybych měl vypíchnout plusy, kterých je velmi pomálu, tak jimi budou jako vždy kvalitní výkon Jodie Foster, která si tu prudivou, protivnou policistku, co to neumí s lidmi, dala s gustem. A tím jsem vlastně s klady skončil.  Škoda no, tohle se prostě hodně nepovedlo, Pizzolatto je holt jen jeden. Tak třeba příště, možná... 2* s odřenýma ušima.

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

No tedy. Po krapet slabší čtvrté sérii(tedy v kontextu Farga), nám tu tvůrci rozehráli vcelku nekomplikovaný příběh týrané ženy, která se vzepřela svému trýzniteli a která zabojovala a zabojuje o svůj život a svojí budoucnost.  Tato aktuální série se vyloženě vrací ke svým kořenům, dokonce silně pomrkává na své rodiče - viz scéna příchodu dvojice únosců do domu hlavní hrdinky, manžel hlavní postavy je také prodejce aut, ale to je vše, dále už si jde tato řada svojí cestou.  Za hlavní kvality této řady považuji perfektní kásting, ať už je to Juno Templ, nebo Jon Hamm nebo mysteriózní Sam Spruell a plno dalších. Kvalitní scénář Noaha Hawleyiho, který se neutápí v nějakých vedlejších motivech a vatě, nýbrž táhne pěkně na bránu a v neposlední řadě skvěle zvolený soundtrack s nepřeslechnutelnými hudebními motivy původního filmu a všech předcházejících řad. Já jenom doufám, že tvůrci ještě neřekli své poslední slovo a že nám za rok, dva naservírují další řadu. Neboť Fargo pořád moc baví. A zábava je přeci ten hlavní důvod , proč filmy a tv seriály vznikají.(ten komerční důvod budu ignorovat).

plakát

Oppenheimer (2023) 

Kolega verbal poměrně barvitě vylíčil dva fakty, které v tomto filmu bijí do očí. Za a) forma zde až neuvěřitelným způsobem převýšila obsah. Za b) film je minimálně z poloviny bezbřehá nuda až pruda. Sledovat půlku filmu tu grilovačku Oppieho bylo prostě až k nesnesení otravné. Přesto stojí za to film vidět. Jednak kvůli té druhé polovině (pozor film není chronologicky řazen, pořád se přeskakuje v časových rovinnách, ale dá se v tom vyznat) a druhak kvůli vysoké koncetraci známých a notoricky známých hereckých ksichtů v čele z bezvadným Cillianem Murphym a Robertem Downeym jr. Film je tak trochu Nolanovou a Hoytemovou onanii na téma jak natočit dokonalý film. Co do formy ano, pánové byli celkem blízko, jenom zapomněly na drobný fakt - že se musí být na co koukat. Takže sorry, víc jak 3* z toho nebudou.

Poslední hodnocení (4 613)

Podfu(c)k (2000)

24.04.2024

Dr. Death - Season 2 (2023) (série) (S02)

22.04.2024

Dr. Death - Season 1 (2021) (série) (S01)

22.04.2024

Lovci z konce světa (2024)

21.04.2024

Wisting - Season 4 (2024) (série) (S04)

21.04.2024

Chudáčci (2023)

21.04.2024

Hotel Continental (2023) (seriál)

18.04.2024

Bratři (2023)

17.04.2024

Bombardování (2021)

16.04.2024

Reklama