Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Nejnovější řada seriálu Fargo se odehrává v Minnesotě a Severní Dakotě v roce 2019. Když se Dorothy "Dot" Lyon (Juno Temple) díky nečekané sérii událostí dostane do sporu s úřady, je tato zdánlivě typická žena v domácnosti ze Středozápadu náhle vržena zpět do života, o kterém si už myslela, že ho nechala za sebou. Šerif Severní Dakoty Roy Tillman (Jon Hamm) po Dot už dlouho pátrá. Rančer, kazatel a ústavní právník Roy, věří, že on je zákon, a proto stojí nad zákonem. Po jeho boku stojí jeho věrný, ale neschopný syn Gator (Joe Keery), který se zoufale snaží dokázat svému otci, že je lepší než on. Ale je beznadějný případ. Když tedy dojde na lov Dot, Roy najme Oleho Muncha (Sam Spruell), tajemného tuláka záhadného původu. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

jakub.uck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších finálních scén v dějinách quality TV. Postavu Oole Moonka považuji za scénaristický majstrštyk, který spolu s postavami Lorne Malva nebo V.M. Vargy tvoří výjimečnost celé značky Fargo. Finále 5. řady však v tomto ohledu ještě překračuje stereotyp toho, jak se ve Fargu s těmito postavami doposud pracovalo. ()

panPatejl 

všechny recenze uživatele

Po absolutně zpackaný 4. sérii jsem tomu Fakru moc nadějí na resuscitaci nedával. Ujuchané recenze mě to ale přiměly zkusit. Prvních pár dílů jsem byl připraven odpálit tam všech pět hvězd. Pak ale bohužel začaly ty hvězdy rudnout. Ono by asi ani úplně nevadilo, že v tom filmu hrajou v podstatě jen ženský a úplně všichni chlapi jsou buď zrůdy nebo zženštilí slintající imbecilové. I když to teda nepůsobí úplně přirozeně a celkem se tlačí na pilu. Průser byl když to v půlce ztratilo tempo i dech a místo lobotomizování vidláků v prérii se zde odehrávaly jen komunistickofeministické filosofické disputace o ukrutném údělu žen kterým bez výjimky ubližováno, fuj toxické maskulinitě a nespravedlivé situaci dlužníků po kterých fuj fuj oškliví kapitalisti chtějí aby půjčené peníze spláceli. Těžko tedy takový různorodý splácanec hodnotit. Asi jako když smícháte kaviár s lejnem. Nebýt svižnějšího konce tak by to šlo za 2. Nakonec ale tři rudé hvězdy. Škoda neuměle naroubované woke agitky, bývalo to mohlo být plnotučných 5 ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem už paranoidní? Ať mi to někdo vysvětlí. Přestože je to stále velmi dobře natočeno a ten coenovský duch je tu ještě občas cítit, takovou socialisticko - feministickou sérii jsem nečekal. Naprostá dominance žen! Padesátikilová Juno Temple (jako mladá holka se mi líbila, ale už v Tedu Lassovi i zde po drastickém zhubnutí mi její "krysí" pohled nebyl sympatický) přemáhá spoustu daleko silnějších chlapů. Indiánská policistka vyřeší vše a bezcitná finančnice Lorriene si pohrává se všemi jak chce. Chlapi jsou k smíchu či pláči. Slaboch Wayne, nájemný vrah Moonk smaží vdolky a nechává se přesvědčovat od Dorothy, že dluhy se nemusejí platit. Aby bylo jasno, že kapitalisté a zastánci tradičních rodin jsou to zlo, tak z šerifa Roye je třeba udělat šovinistickou svini, řídícího se Starým zákonem, mlátícího své ženy a volícího Donalda Trumpa. Wayne rozdává auta, protože rodinka byť nesolventní je sympatická. Dokonce i bezohledná Lorriene v závěru vyměkne. Omlouvám se za spoilery, ale musel jsem to napsat. ()

HarryBlock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po troch priemerných až slabých sériach sa Noah Hawley opäť vzopal ku kvalite aká sa mu podarila v prvej sérií. No tentokrát je ešte radikálnejší a hodne politický. Varuje pred fašizmom, ktorý sa skrýva za maskou amerického konzervativizmu, ukazuje, že zraniteľné skupiny (v tomto prípade ženy) sa musia spojiť a nie bojovať medzi sebou pod vplyvom strachu alebo predsudkov, dokonca otvára divácky nepríjemnú tému domáceho násilia. Pracuje so starými klišé z pôvodého filmu Fargo a prevracia ich naruby. Aj réžijne sa Hawley posunul ďalej, miestami jeho rukopis pripomína Lyncha(napr. ked Dot zrazu zmizne z obrazu po tom, čo prehrá boj s únoscami) a jeho temné absurdno, ktoré ide až za hranicu racionality("Videl som vás, je to realita." "Prepáčte, ale my tu máme svoju realitu"). V neposlednom rade treba pochváliť skvelú Juno Temple, priznám sa, že nikdy mi nebola sympatická, vždy hrala také jednoduché naivky, ale táto rola týranej ženy na úteku, ktorá konečne našla šťastie a odmieta sa ho vzdať, je hrozne sadla. Neviem sa dočkať ďalšej série. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po ne úplně dobré třetí a ještě o něco slabší čtvrté řadě má Fargo opět ten jedinečný Coenovský feeling. Není to sice úplně bez chybičky a třeba finále jsem (vzhledem k tomu co se tam předtím dělo) čekal intenzivnější a hutnější, ale to nic nemění na tom, že tahle řada se velmi povedla. Příběh není nějak extra složitý a ukazuje se, že když víte jak to natočit a máte k tomu výborné postavy tak není třeba zbytečně vršit zvrat na zvrat jen aby se něco dělo. Juno Temple jako na oko zakřiknutá house wife, která v sobě ale skrývá sakra bojovnici je skvěla a Jon Hamm si svého záporáka evidentně dost užíval. Snad jen škoda že větší prostor nedostal Sam Spurell ve své variaci Antona Chigurha...90% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie série prebiehalo v kanadskom meste Calgary počas októbra 2022. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama