Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (330)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Důstojné zakončení trilogie, která navždy ve mě změnila pohled na komiks a jeho filmové zpracování. Bane je záporák jakého umí vybrat jen Nolan a už jen zaznění jeho cynického hlasu mi pokaždé vyluzuje přiblblý úsměv. Podruhé viděno v IMAXu a nemůžu než napsat, že je to dechberouicí a mě prostěbavícíjaksviňafilm.

plakát

Batman začíná (2005) 

Začátek epické trilogie, která je tak nádherně provázaná...... ach až mi mé srdce a duše příjemně zaplesaly. Celou dobu jsem tu měl hodnocení 4 hvězdy. Po 2. shlédnutí třetího rytíře a opětovném prožití tohoto dílu musím smeknout nad detailností a profesionalitou obou bratrů Nolanů, kteří aniž by věděli, zda dostanou příležitost natočit další dva díly, natočili dokonalý film, který i sám o sobě má úplně vše, co přesně od filmů očekávám spád, napětí, myšlenku i zábavnost v každém záběru. V celkovém spojení všech dílů však dokázali dát "něco", co jsem nikdy od filmu ani v nejmenším neočekával ...

plakát

Méďa (2012) 

Když jsem viděl trailer, tak mi hned vytanulo na mysli, že to bude americká kravina, kde nejlepší hlášky vykecaj hned v upoutávkách. Ani jsem si nedokázal představit, čím zaplněj zbytek a ono se to kur.. docela povedlo. Namíchání ruzných žánrů položených a založených na absurditě oživlého plyšáka je dobře střídaná hláškama obou aktérů i jakýmsi jiným pohledem na otázku přátelství,přání, slibů a zda vůbec..... Každý chlap je vlastně dítě jen s vyším věkem ty hračky stojí více pěněz.

plakát

Prometheus (2012) 

Dávám jednu hvězdičku z milosti, že i Mistr se někdy utne, ale podle mě by si to zasloužilo čistý odpad. Naprosto nudný, zmatený a nesmysldávající film, který nejen že vykradá vetřelce, ale ještě to dělá úplně blbě. Suveréně největší letošní zklamání.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Co to proboha bylo!!! Dle mě naprosto zmatené a... Okopírované hvězdné války. Ještě, že se hrdina nejmenoval NICK CARTER i když to už by přesně vystihovalo naprostou impotenci celého filmu. Úplně zbytečný film za nehorázné peníze.

plakát

Americká krása (1999) 

Tento film má, ukazuje a především krásnou formou předává TO všechno, co si lidé myslí, ale nemohou říci nahlas, protože se to v TÉTO společnosti nehodí. To co se nehodí je však paradoxně přetvářka, která je bohužel všude (a ne nejenom u měšťácké americké pseudo dokonalé "elity").

plakát

Sociální síť (2010) 

Dosti ukecené, ale zábavné a vypadá to, že i pravdivé. Jo, jak jde o peníze, tak jde vše stranou. Především přátelství se nějak s penězi špatně snáší, ale stále platí: "kdo umí ten umí a kdo neumí jen čumí"

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Viděl jsem tento víkend již po čtvrté. Celou dobu jsem se pokoušel napsat komentář, ale stále mi tam něco nesedělo. Ta pointa/y mi přišla/y moc blbovzdorně vysvětlovaná/é.... což samozřejmě dosti úbíralo na mém hodnocení (no moc, ale jednu * to stálo). Ale viděno o víkendu naposledy jsem si ke konci, již jen tak probíral jednotlivé scény a souvislosti a najednou ... wow HEuréka......................... při konci filmu jsou vršeny jednotlivé pointy na sebe a postupné přehazování prozíravosti každého aktéra z jedné strany na druhou. K mému velkému překvapení jsem zjistil, že mi unikl jeden malý i když podstatný detail, který dosti mění vyznění konce a opět hazí zpět na stranu toho druhého ............ . Toto miluji na filmu 12opic, že pokaždé v něm najdu něco nového a tento film to dokázal také. BRAVO Chrisi.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Retro kriminální film, který má podle mě slušnou pointu, kterou kdejaký kritik pomluvil a nazval podvodem na diváka??? Nevím podle mě slušně vystavené kriminální drama - thriller, který má v kině dosti podmanivou atmosféru. Takovéto filmy jsem měl, mám a vždy budu milovat. Obsazení Leonarda je trefné. Když někdo vyroste v takto perfektního a profesionálního herce nelze ani říci nic jiného. Nechte se unášet na vlně 50tých let, kdy komunisti v USA byly stejně pronásledováni jako kapitalisti ve východním bloku.

plakát

Avatar (2009) 

Šel jsem plný očekávání a dostal jsem takovou ránu do hlavy z které se mi zatočila hlava a já se propadal propadal a propadal do neskutečné fantazie tohoto hollywoodského borce. Viděno v IMAXu mi bohužel teď tak svazuje nohy a ruce, že není možné abych na to šel někam jinam. 3D obraz Vás tak vtáhne do tohoto nádherného světa z kterého už nebudete chtít nikdy odejít. Další film, který uvidím několikrát. Prostě to chci vidět stále znovu a znovu a znovu a....... I see you