Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (25)

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

Silné stránky: Dokonalé vyčerpání tématu... Slabé stránky: Fim je strašně dlouhý proložený zbytečnými záběry. Ploché charaktery postav, včetně hlavního hrdiny, zabraňují vžít se do jejich postojů. Nelogické jenání postav, třeba provaz připravený na cele, znemožňují brát děj vážně. Chudá výprava filmu viditelná nejen na protestu před soudní budovou ale i v samotné škole, která má málo žáků i učitelů. Neralisické znázornění násilí ve filmu působí místy komediálně. Vulgarita mi místy přišla samoučelná, ale to je asi věc názoru...

plakát

Bible (2013) (seriál) 

K této adaptaci byly vybrány příběhy, které nejsouproblematické a také tisíckrát převyprávěné. Z hlediska vizualních efektů to, ale určitě nastavuje vyšší laďku pro křesťanskou tvorbu. Nicméně já se nudil tak, že si radši přečtu knížku. :)

plakát

Bitva o Falklandy aneb jak jsem vyhrál válku (1992) (TV film) 

Realistický film o přípravách na bitvu a jejím průběhu a neslavném závěru. Film v podstatě končí kapitulací britské posádky v Port Stanley, takže žádné velké bojouvé akce nečekejte. Film je navíc plný suchého britského humoru a tak ve mě i po letech zanechal silný dojem, přesto že jde spíše o konverzační zaležitost.

plakát

Bůh versus Satan: Posledni bitva (2009) 

"Proč někteří věří, že apokalyptická válka v Meggidu je ve skutečnosti dnešní Izrael?" To se v tomto dokument nedozvíte... Zato vás provede biblickou evolucí Ďábla od hada na Stromě poznání po antikrista a draka Zjevení. Informace v něm obsažené odpovídají úrovni nedělní školy a pohled na Ďábla je ryze křesťanský, muslimský duchovní je tam pouze pro efekt. Klasický americký výplach natočený s pauzami pro reklami. 40%

plakát

Dějiny rasismu (2007) (seriál) 

V prvním díle se zabývá otrokářstvím, které rasy vytvořilo. Zjistíte, že Aristoteles a Kant byli rasisté, a že Španělé si nebyli jistí zda jsou indiáni lidé. Druhý díl se zabývá vědeckým rasizmem (od Darvina přes eugeniku k ospravedlnění různých genocíd a holokaustu) a zrozením konceptu podřadných ras (či národů, etnických skupin, jak chcete). Třetí díl je o dějinách afroameričanů (rasové nepokoje, lynčování), kolonizaci Afriky a jejím průběhu a důsledcích.

plakát

Evoluce (2011) (studentský film) 

Tři hvězdy za tu svatou válku v diskuzi. Učel tento snímek evidentně plní

plakát

Hrdinové války (2007) 

Rozhodně uvěřitelnější než korejská Pouta války. Což je dané skutečnou zápletkou. Za hodnotnější považuji druhou část filmu, v níž se Gu potýká s nedůvěrou stranické byrokracie a kde je jasně řečeno, že bez vlivných přátel v establishmentu si neškrtnete ani v Číně. Válečné scény dokládají že Číňané si řemeslo výborně osvojili. Těším se na Fengův 1942.

plakát

Kdo zabil Natašu? (2011) 

Dokument se nezabývá "pouze" vraždou mladé novinářky. Ukazuje také obraz Čečenska, republiky která se vzpamatovává z občanské války, kde se bojovníci učí znovu pracovat, ale jejíž zotavení je vykoupeno vládou tvrdé ruky, která nepřipouští kritiku. Ps: Z rozhovorů s Kadyrovem mě mrazí.

plakát

Krev v mobilech (2010) 

Dokument s velice silným poselstvím a vlastně nejde vůbec o společnost Nokia. Jelikož nevím, odkud pochází suroviny pro výrobu mého notebooku. Je možné, že jsem jeho koupí sponzoroval konžské povstalce ovládající místní naleziště. Otřesné podmínky horníků jsou v dokumentu též zachyceny. Rozhodně bych dal přednost elektronice z nekonfliktních oblastí, i kdyby byla dražší!

plakát

Miral (2010) 

Film na mě působí jako autentické vyprávění o životě palestinských žen v Izraeli. Podobná témata je vždy těžké zpracovat. Více než příběh samotné Miral mě zaujal příběh její matky a život Hind al-Husseini jimž je celý film zarámován je vskutku inspirativní.