Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro evropského diváka jsou díky odlišné mentalitě některé pasáže - zejména ty poválečné - hůře stravitelné, ale patosu a přehrávání tu nenajdeme o mnoho víc než v průměrném americkém válečném filmu. V bojových scénách příliš neladí tklivý hudební podkres se zběsile "akční" kamerou, ale to je jen malá vada na kráse - válka je tu zobrazena v celé své hrůznosti a brutalitou se rozhodně nešetří. Přestože válečné dění zabírá jen něco málo přes polovinu snímku, dvouhodinová stopáž je přiměřená a snímek určitě nezklame ani milovníka vojenské historie odkojeného "Bratrstvem neohrožených". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené bitevní scény holt nejsou všechno. A že jsou krutější než v Ryanovi nebo Poutech války? No a? Jasně, tak třeba dva vojáci plazící se mezi roztrhanými těly, to je jistě pořádné maso, ale kdyby ono tam zároveň bylo alespoň nějaké napěti, kdyby postavy nebyly hloupě šablonovité, kdyby děj byl zajímavější... Takhle musím konstatovat: "Nuudaa." ()

Reklama

Loki81 

všechny recenze uživatele

Urcite to nejsou cele 4*, ovsem 3 se mi zdaly prece jen malo... prvni polovina filmu je pomerne slusny jatkoidni narez ve stylu Taegeukgi Hwinallimyeo, druha polovina je sice slabsi, presto na dustojnosti fimu az zase tak neubira. A na filmy podle skutecnych udalosti mam jistou slabost... urcite to nebyly promarnene 2h... 71% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj Cina natocila poriadny vojnovy velkofilm, ktory nepôsobi ako komunisticka agitka, ale ma aj putavy pribeh. V prvej polovici sledujeme osudy 9. roty Cinskej ludovej armady behom obcianskej vojny, takze sa dockame mnoho spickovo prevedenych vojnovych scen v style Vojaka Ryana. Velkolepostou sa Ryanovi vyrovnaju a o triedu prekonavaju napriklad aj korejske Taegukgi. Samozrejme je to vsetko natocene v stavnatom R-kovom prevedeni. Ale cely cas sa nezabuda na to najdôlezitejsie a to su postavy. V tomto pripade len jedna, ktora prezije cely ten masaker a v druhej polovici sledujeme jeho snahu dokazat vlade, co sa s jeho rotou stalo a aby im uznali zasluhy. Tato snaha je skoro rovnako trnista ako samotne boje a prakvapivo do urcitej akceptovatelnej miery film kritizuje aj konanie Cinskej vlady k vojakom alebo k pozostalym. Velkym plusom je aj neskutocne charimaticky Hanyu Zhang ako predstavitel hlavneho hrdinu, vdaka comu jeho pribeh dokaze v divakovi vyvolat potrebne emocie. Ja som z filmu nejaku silnu komunisticku propagandu necitil. Namiesto vyzdvihnutia komunistickych myslienok sa film venuje vyzdvihnutiu hrdinstva jednotlivcov, ktorych pribeh sa prilis nelíši napriklad od legendarnych Spartanov z bitky o Thermopyl. Ale divakom, ktorym vadia neustale vlajuce americke vlajky v USA filmoch budu najskôr vadit aj Cinske vlajky v Assembly. Ich problem. Ja som spokojny a nenapada ma nic, co by som na filme vylepsil. 8/10. ()

farmnf

všechny recenze uživatele

Opravdu jatka. Nečekejte, že se voják chytne za prsa a zemře. Tady to uvidíte včetně letící střely. Pak následuje utržení ruky, případně uhoření atd. Něco jako školní představení pro Famu, obor válečných filmů. Velmi dobrá práce žluťásci! --------------- Bohužel 2. část filmu je nejen patetická(to bych nevyčítal, já nic takového nezažil) ale spíše vyznívá jako reklamní film o čínské lidové armádě a jak je dobré jí sloužit. Spravedlnosti vždy dosáhnete a potom můžete být mrtvým hrdinou a dostat 700 liber rýže. Každý z nás kdo žil za totality ví, že spravedlnost je jen jedno ze slov... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama