Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Mysteriózní

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jediný film, u kterého lituju, že už není nikdy mozné ho vidět opět POPRVÉ. Nikdy předtím ani potom jsem si žádny film neprožil emočně po všech stránkách jako tento. Myslím, že i přes prostředí ve kterém se se děj ubírá, není nikdo, kdo by nechtěl být jako Andy a mít tak takového kámoše jako je Red. "Naděje je dobrá věc" ! A proto děkuji moc Stevu Kingovi, Timu Robbinsovi, Morganu Freemanovi, Thomasi Newmanovi a hlavně Franku Darabontovi za tenhle úžasný klenot, který navždycky zůstane zapsaný v mém srdci a hlavě. 100% je zoufale málo ...

Počátek

Počátek (2010)

Sedím si tak v kině, čekám až skončí upoutávky, v levé ruce kola, v pravé chilli nachos a těším se jak prvnička co mi zase ti kluci Nolanovi naservírují. No a potom už jen zírám s otevřenou pusou a nevěřím ( místy i nechápu ) tomu co se na mě řítí. A nakonec odcházím domů naprosto v úžasu. Tohle je naprosto jedinečná a převratná záležitost, vizuální orgie, našlapáná přímočařá akce, mrazivá hudba, geniální námět a zpracování, vynikající herecká sestava. Pane Nolane, hluboce skláním svůj hřbet a děkuji Vám za Váš snový svět, prosím pokračujte v tvorbě stejných lahůdek jak doteď. Bez debat 100%.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Když Steve King napíše vyjímečnou knihu a na filmové plátno ji přenese Frank Darabant, vznikne nádherně dojemný příběh o tom, jak je je svět krutý a zlý, ale že i přesto se můžou stát zázraky i na takovém místě jako je Zelená Míle. Krásný příběh s naprosto přesvědčivými výkony od všech, především od Toma Hankse a Michaela Duncana. Pokaždé když se ukážou záverečné titulky, chce se mi přes zamlžené oči věřit, že spravedlnost není slepá a moc bych chtěl Johnovi potřast rukama. 100 %

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Krásný snímček o prosťáčkovi, kterému nakonec ležel svět u nohou o hledání svého místa na světě, na pozadí důležitých událostí v amerických dějinách. Bavil jsem se, smál se, brečel jsem. Nádherná hudba, a vynikají Tom Hanks v životní roli - díky Tome, tvůj Forrest byl neskutečný. Naprosto zasloužených 95%.

Memento

Memento (2000)

ORIGINALITA je první slovo, které mě napadlo, když mluvím o MEMENTU. Hned po něm DOKONALOST, dokonalost v tom, jak mě zmátnul a nadchnul. Skládání mozaiky s Leonardem byla pro mě ta nejúchvatnější cesta, kterou jsem na filmovém plátně zažil. Výborný výkon Pearce, ta bezradnost z něj úplně čišela. Nolan se pustil na velmi tenký led, ale přešel ho naprosto s gracií a zabydlel se na prvním místě nejoblíbenějších tvůrců- Díky Chrisi - 100 %.

Predátor

Predátor (1987)

K Predátorovi mě váže osobní pouto, protože to byl první film, který jsem viděl na videu s krásným simultánním překladem :-) Výborný akční film se skvěle budovanou tísnivou atmosférou neviditelného MZáka lovce v nepřístupné džungli a samozřejmě Arnoldem v nejlepší formě. Nemůžu dát míň než 100 %, jistě mi odpustíte.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Už je tomu dávno, když jsem Kult viděl poprvé, ale zažral se mi hluboko pod kůži. Od té doby jsem ho viděl několikrát, pokaždé mám stejný pocit. Silný příběh s vynikajícím Edwardem Nortonem. Někdy stačí jen jiskra a z člověka se může stát nenávistný stroj, který dokáže zničit všechno kolem sebe, tak jako Derek. Hned několik vět a slov se mi vrylo do paměti, stejně jako černobílé flashbacky, zpomalené záběry, syrové, drsné scény. Bravo 100 %

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

"Dvojka" Matrixu podle mě není lepší ani horší než predchůdce, jen jen "JINÁ" Oproti přímočarému předchůdci, je obohacen o dějovou linku Sionu, a zajímavými novými postavami. Vizuálně, hudedně a akčně ( hlavně na dálnici ) přesně podle mého gusta. 95 %

Znamení

Znamení (2002)

Skvěle vybudované napětí a mrazivá atmosféra dělá ze Znamení vyjímečnou podívanou skoro až na pokraji hororového žánru a to vše bez kapky krve. U několika skvělých scén ( v kukuřici, u souseda, ve sklepě ... ) mě opravdu mrazilo hluboko v kostech. Mel Gibson a Joaquin skvělí, Michael je u mě jasný mistr mystery thriller žánru, ale při druhém, třetím shléednutí už musím s hodnocením dolů - 80%.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Tak tohle je něco vyjímečného. "Duchařina" mě odjakživa fascinovala, ale to co Michael přenesl na plátno, mě naprosto odrovnalo. Nemám slov, kterými bych to popsal. Navíc jako otec malého synka, se dokážu ( doufám ) víc vcítit do pocitů malého Cola. Lépe než Lynxová bych to nepopsal. 100 %.