Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (585)

plakát

Karhanova parta (1950) odpad!

Není to bohužel úsměvná naivní agitka, je to zlá a hloupá propaganda, ještě navíc špatně natočená (ty střihy!), s naprosto nesnesitelně hrajícím Jindřichem Plachtou a ještě horší partou radostných mládežníků. Strašně jsem se za všechny zúčastněné styděl.

plakát

Kašlu na lásku (2003) 

Pro mě je to rozhodně jedna z nejzábavnějších romantických komedií vůbec, hlavní představitelé jsou bezchybní, režie značně nápaditá a konec, pravda, hodně překombinovaný.

plakát

Kat nepočká (1971) (TV film) 

U této adaptace jsem se smál, až jsem plakal (což je asi u protektorátního dramatu špatně). Moc se mi nedařilo vnímat děj, který tím pádem raději nehodnotím. Co jsem shledal velice zábavným je z téměř každého záběru na sto honů páchnoucí počátek sedmdesátých let - ty rádiovky, jupky, ústřední topení, bílé pláště, socialistické budovy... Přizdobeno omšelými dialogy a přehrávající Jiřinou Bohdalovou (přes všechnu její snahu jsem v ní pořád viděl jen Bohdalovou v divném ohozu)... Jako zábava na sváteční televizní dopoledne dobré. Jako drama směšné.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Film takrka mimoradny. Proc ne uplne - slabe vedlejsi postavy, ktere ani nedovolily jejich predstavitelum podat vyraznejsi vykony - postava Pavlova zete a jeho pritelkyne. Dale opravdu rozpacity uvod se snahou nasroubovat i do filmu s takto vaznou tematikou nejaky ten vtipek, hlasku, cehoz vysledkem jsou dve nejslabsi sceny filmu - diagnoza nadoru a buddhisticke splynuti dusi. Jsou obe dve hned na zacatku, nenechte se jimi odradit, mozna uz si na ne na konci filmu ani nevzpomenete, nemaji pro zbytek deje prakticky zadny vyznam. Trochu problematicka je i prehnane prepjata a prilis hystericky zahrana scena v lese (ktera ma ovsem vyznam zcela podstatny a take nic nemeni na tom, ze obe herecky ve zbytku filmu podavaji vyborny vykon). A poslednim problemem, ktery mozna ani problemem neni, je vyzneni, ktere na muj vkus opet prilis obouchava hrany a mohlo by mit trochu vyhranenejsi mravni poselstvi (ale to opravdu zalezi jen na uhlu pohledu, na cemz je ostatne zalozena tvorba Hrebejka s Jarchovskym). Pres to prese vsechno jsem rad, ze se tu zacalo konecne hybat s kostlivci v nasich skrinich, konkreten s udavacstvim a to zpusobem na nase pomery velice profesionalnim. Pres vyse zminene vytky odvedl mimoradny vykon tentokrat i Jarchovsky, ktery napsal znamenite hlavni postavy, kterych se herci zhostili odpovidajicim zpusobem (hlavne trio Huba, Kratochvil, Kolarova) plus samozrejme mimoradne pusobiva minirole Ladislava Chudika (skoro bych rekl zivotni).

plakát

Kdo chce zabít Jessii? (1966) 

První z řady Vorlíčkových opatrných satir založených na dosti prostém humoru. Jessie má oproti Einsteinovi a dalším svým následovníkům body navíc aspoň za komiksy Káji Saudka, pro které mám slabost a za dvě snad nejkrásnější herečky českého filmu - Olgu Schoberovou a Jitku Zelenohorskou.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Snad vůbec nejlepší český film, asi nemá slabinu a vryje se opravdu hluboko pod kůži. Neuvěřitelné herecké výkony všech zúčastněných.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Šílená, místy skoro nepříčetná pohádková jízda, kterou drží nad vodou obrazová představivost Terryho Gilliama, dobří (Damon, Ledger), hezcí (Headey, Bellucci), čeští (Hanák, Táborský) a srandovně přehrávající (Stormare) herci. Gilliam mi skoro nedal vydechnout, nedostatky tu spíš pobavily, než že by rozčílily. Líbilo.

plakát

Knoflíkáři (1997) 

Dobří herci a skvělá hudba, výsleedný dojem silně kazí povídka s Hrušínským a Holubovou, kde Zelenka tak dlouho divákům vymílal hlavu tzv, hláškami s řešením a přepínáním. až se mu to bohužel povedlo.

plakát

Kód 46 (2003) 

Tak jako zatím u všech Winterbottomových filmů mi nějak uniklo, co tím vlastně mělo být řečeno. Podle mě to nefunguje ani jako sci-fi - svět budoucnosti mi tu přijde dost málo promyšlený, ani jako drama - na to se tu příliš často nic neděje a postavy jsou mi v podstatě fuk a už vůbec tu nefunguje onen milostný příběh, z čehož viním hlavně výběr hlavní představitelky, nějaké pouto mezi ní a Robbinsem jsem jí nevěřil ani náhodou.

plakát

Kojak (1973) (seriál) 

Z děje si nepamatuju vůbec nic, cele mě zaujala Savalasova zvláštně vytvarovaná hlava ozdobená dunivým hlasem Miroslava Moravce. Nikdy jsem se nevydržel koukat na celý díl, ale tak na dvacet minut mě tahle kombinace dokázala zaujmout.