Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (74)

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Za mě 5*, nemám nic, co bych tomu vytkla. Klobouk dolu obema hercum hlavnich postav, oba jsou skvělí ! Serial jsem zkoukla na dvakrat a fakt me bavil ! Je to krátký, svěží, vtipný, drzý, zvrhlý, nemorální, ulítlý a zároveň dostatečně dramatický. Doufám v druhou sérii, protože jestli nebude a opravdu to skončilo takhle, tak budu muset tento snímek označit jako ten nejkratší, co mi zlomil srdce.

plakát

Zmizelá (2014) 

Vzpomínám si, že jsem se cítila poměrně rozbitě a zmateně, když jsem Gone Girl viděla poprvé. Nemohla jsem se rozhodnout, jestli se mi film líbí nebo vlastně příčí. Včera jsem dočetla originál od Gillian Flynn a nečekaně je to masterpiece. Absolutně geniální. Cením, že i film působí stejně těžce, dramaticky i smutně jako kniha. V mém osobním žebříčku je Gone Girl nejdepresivnější snímek. Teď, když jsem si film pustila po druhé (abych mohla porovnat filmové zpracování), tak se mi sice film líbí méně, ale snaha se cení a v tomto případě vysoce. Pro nečtenáře bych si troufla říct, že je to famózní verze. Určitě stojí za shlédnutí ! Jako hnidopich a hejtr si ale nemůžu odpustit klasickou výtku, že s knihou se to nedá porovnat. Charaktery jsou trochu jiné, jejich chování je jiné a vede k jiným myšlenkám. Celý natočený snímek je vlastně tak trochu chudý, jelikož film udává lidem názor, přičemž kniha nabízí spoustu směrů. Ten mysteriozní akt, ty tajemství, dělají tu story geniální. A to filmu trochu chybí. V knižní verzi jsem si představovala Nicka jako Ryana Reynoldse, ale musím uznat, že Ben Affleck je ideální - přesně podle knižní verze. Rosamund je dokonalá verze knižní "Pravé Amy", pro "Diary Amy" jsem si představovala Sarah Michelle Gellar. Ta mi v sitcomu Ringer dokázala, že stejně jako Amy, má několik tváří.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Za mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků. Takhle mě nerozbil a zároveň neuspokojil už dlouho žádný snímek. Po celou dobu jsem měla stáhnutý žaludek a střídala šťastný pláč za žalostný pláč a naopak. Dramatické 'porno', v kterém je zároveň nepopsatelná čistá krása a občasné odlehčující vtipné momenty. Pro mě dokonalost sama. Klaním se.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Slabá trojka, s knížkou se to nedá srovnat. Herci vybráni dobře si myslím, ikdyž Rory by byla vhodnější - věřili bychom jí to víc. Spoustu klišé, které v knížce tolik nevadí, ale vidět to je opravdu otřesné. Osobně se mi nelíbilo, že ve filmu bylo pár věcí jinak než v knize, a v knize to pro mě mělo velký vliv. Pointa byla ale ve finále dost stejná, nicméně na 4 hvězdy to prostě není..

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Včera jsem na tom byla v kině, kolega mi ještě předtím řekl, že to viděl a byla to bomba, jakože prý jeden z nej filmů ever. Většina již napsaných názorů se shodují s mým takže to napíšu v bodem a ve zkratce. Způsob, jakým je to natočené je fakt pecka, famózní. Tom Hardy je skvělej, bojím se až říct, že lepší než Leo. Leo za celý film promluvil cca 6x, rozhodně muselo bejt hardcore v těchto podmínkách točit, i pro ostatní, ale ani tím mě nějak extrémně nedostal. Film je zbytečně moc dlouhý a tak trochu nezáživný. Půlka scén, kde není krásná příroda, je nechutná a nelogická/fyzicky nemožná (pozitivní je to, že ostrou bolest hrdiny cítí i divák). Tak trochu jak píše verbal, chybí tu zmínka o tom, že je to tak trochu sci-fi/fantasy. Též už bylo i zmíněno, že ve finále jsou divákovi šumák osudy všech postav. A koňáci a lidi se slabším žaludkem by do kina na toto asi jít neměli.. Nebýt v hlavní roli Leo a nebýt v kině s přítelem, který se na to strašně těšil, odešla bych možná i po hodině pryč. Souhrn - jednorázovka : Fajn to vidět, ale už nikdy to nepotřebuji vidět znovu.

plakát

Spisovatelé (2012) 

Sračka. Herci jsou tam dobří, ale tohle se fakt hoooodně nepovedlo..

plakát

Batman začíná (2005) 

Mě osobně ten Batman Begins víc nudil než bavil, ale pravdou je, že bez prvního dílu, kde se vše vysvětluje, by diváku chyběl základ, který je do pokračujících dílů celkem potřebný, skoro až nezbytný.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Akčňáky moc nežeru, komiksy si nejedu, ale tohle je fakt pecka. Heath Ledger jako Joker je prostě neskutečnej. A já myslela, že dát postavě takovýhle appeal umí jen Johny Depp. Bravo!