Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (310)

plakát

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo (2016) (seriál) 

Nesnáším a zároveň miluji tento seriál s překrásnou výpravou, excelentními hereckými výkony a úžasnou ústřední dvojicí, jejíž příběh pohne snad s každým.

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Film o tom, jak mírně otupělé hlavní hrdince se špatným vkusem na muže začne doslova strašit v budce. Každý s ní o vypečeném kamarádíčku, který s ním bude podnikat kdejaké rošťárny, jenomže tento důvěrník zachází ještě dál, se svými radami a řešeními zapeklitých životních situací hravě předčí poradnu Oprah W., protože od slov přechází rovnou k činům, jenž nikoho nenechávají na pochybách. Hravě se dokáže vypořádat s křivdami z dětství, neprofesionálním přístupem policie a zanedbáním rodičovské výchovy. Zkrátka řečeno, dvě hodiny nám pan režisér servíruje dojemné drama o pravém příteli do nepohody, který za nás vyřeší všechny problémy, včetně těch milostných.

plakát

Anne Boleyn (2021) (seriál) odpad!

Strhávám body za špatné osvětlení.

plakát

30 stříbrných - Pavučiny (2020) (epizoda) 

Španělé a jejich smysl pro humor... Kapánek ujetá a zvrhlá podívaná, nicméně originální. Těším se na další díl.

plakát

Tajemná zahrada (2010) (seriál) 

Můj první korejský seriál a shodou okolností i nejoblíbenější. Zazobaného povrchního idiota, se zlatou lžičkou v zadních partiích, si zamiluje snad každý, obzvláště jeho krutou upřímnost. Vůbec se nedivím, že od hlavní představitelky schytal několik kopanců, ne každý snese pravdu podanou tak drsným způsobem. Příběh je velmi zajímavý, herecké obsazení dokonalé, hudba.... Pokud nepočítám Oskův zpěv tak dobrý. Rozhodně doporučuji, dá se na to dívat pořád dokola, skvělý humor neomrzí.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Má tenhle film vůbec nějaký příběh? Co nám tímto dílem chce pan režisér říci? Ač jsem se tyto dvě otázky snažila rozluštit, nenalezla jsem na ně žádnou odpověď. Reklamu to mělo v době uvedení pěknou, dokonce jsem tehdy přemýšlela, že bych na film zašla do kina. Jak jsem ráda, že jsem tak neučinila. Alexe mám ráda, je to dobrý herec, především v TB odvedl slušnou práci a já si ho díky jeho smyslu pro humor velmi oblíbila, ale rozum mi nebere, co mělo tohle znamenat. Film je přehlcený CGI efekty, které vůbec nepůsobí realisticky, ale naopak celkový dojem akorát kazí. Margot zajisté není špatná herečka, ale tenhle film je i s hvězdným obsazením fiasko. Strohý mdlý scénář vážně nezachrání polonahý Viking v džungli.

plakát

Městečko Twin Peaks - Pilot (1990) (epizoda) 

Dlouho jsem tento seriál odkládala a odkládala, ale díky nynější situaci a novému neviditelnému bacilu, který pustoší svět, jsem se k němu konečně odhodlala. Děj se odehrává kdesi v díře s horalským názvem Twin Peaks, kde brzy z rána dva tamější občané objeví tělo studentky Laury Palmer. Kvůli vyšetřování do městečka přijíždí hezoun od policie, který brzy nato zjišťuje, že tuto vraždu má na svědomí vrah, po kterém už nějaký čas pátrá. Postupně se seznamujeme se zdejším obyvatelstvem a přicházíme na to, že tu vlastně nikdo kromě Jamese není normální. Komornou atmosféru a budování napětí umocňuje skvělý výběr hudby a především skvostné herecké výkony. Už jsem pár filmů od pana Lynche viděla a jeho specifický styl se mi vskutku zamlouvá. Aneb jak se říká: "vrána k vráně sedá".

plakát

Rudá volavka (2018) 

Příběh má rozhodně potenciál, bohužel se jej tvůrcům nepodařilo nijak zvlášť rozvinout.

plakát

NANA (2006) (seriál) 

Silnou stránkou tohoto seriálu je příběh, který je až bolestně reálný. Vždy, než se na něj začnu znovu dívat, musím se na něj pořádně připravit, protože sledovat určité pasáže je pro mě jako návrat do minulosti. Způsob života hlavních představitelek a stejně tak i jejich povahy jsou naprosto odlišné, ale přesto se z nich stávají přítelkyně na život a na smrt. Společně ruku v ruce kráčejí po cestě životem, který jim ne vždy vychází vstříc. Zažívají nejrůznější zklamání, ať už se jedná o nevydařené vztahy, odmítnutí z vysokých škol, problém najít si práci, uskutečnit své sny i za cenu toho, že přijdete o osobu, která je vám nejdražší... Smutné, ale zároveň fantastické. Rockerka Nana je naprosto skvělá postava a její životní příběh je tím největší skvostem z celého seriálu, stejně tak jako její pěvecké výkony. Ren, klobouk dolů před takovým mužem, i když je fiktivní. Hatchi, typická foolish maiden, kterých je v anime až příliš (měly by je začít střílet, aby se jejich počty rapidně snížily). Takumi, frigidní sukničkář. Shoji, ha*zl největšího kalibru.