Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Pedraze se krávě narodí lidské dítě. Veterinářka Elena a starosta Paco se rozhodnou obrátit na rozhořčeného kněze Vergaru. V tomhle městě se dějí podivné věci. Je to dítě vůbec člověk? Jedná se o podvod, nebo dílo ďáblovo? (HBO Europe)

Recenze (30)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyborne otvorenie v prvych 10tich minutach - banka i mastal. Mysticno a linia k roku "nula" boli atraktivne. Spanielske zalezitosti, zvlast horror, ci thriller, mozem. Avsak, kde sme to uz videli?! Knaz div-ze-nie navy-seals, zverolekarka modelka s vypasovanymi nohavicami a linkami pod ocami, starosta..proste Paco s macho-vskou chodzou, iq-tykve ako z telenovely, fakt exemplarny hlupak a vsetci akoby zili v jednej rodinke. A zhodou okolnosti, ako nahodou aj vsetci v jednej scene vyterigaju na vrchol veze...wtf?! Opat nam predhadzuju veci ako ovciam a chcu aby sme ich bez rozmyslu zhltli. Opat na mna dychaju tie afekty a "zvlastne postavicky", co sme videli i v Casa de Papel. Dufam, ze sa coskoro presunieme do mesta a dozvieme sa, kto ide po minciach, lebo to, co som videl v tejto telenovelovej epizode nedokazem pretavit do terajsich 75% na csfd. Mozno pri detskom publiku, co uveri vsetkemu a vystrasi ho kazda blbost. Skuknem zo zvedavosti dalsiu epizodu, dve. Ale mam obavu, ci to nepojde v tomto naivnom mode i nadalej. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španělsko má již po staletí problémy s Ďáblem, ostatně světu dalo jednoho z nejděsivějších inkvizitorů, jímž byl Tomás de Torquemada, a tak není divu, že s Ďáblem se často bojuje i ve španělském filmu. Temné, tajemné, poklidné a najednou dojde k masakru pletacími jehlicemi. Nápad s pavučinami se mi velmi líbil, pro pavouky mám slabost. Výborný vizuál, skvělá hudba a dobří herci, potěšila mě mj. charismatická Macarena Gómez. Už úvodní titulky navnadily a následný příběh plný mystiky, magie, temnoty a krve rozjitřil fantazii a já jsem zvědav, kam se vše bude ubírat. Kdo fantazii nerad a raději se drží při zemi, mohl by být zklamán, což ovšem není můj případ. Každopádně kněz a jeho boxovací pytel mají mé malé sympatie jisté. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Možná ten námět nepůsobil úplně špatně na papíře, ale když to pak člověk vidí na vlastní oči, je to díky neúprosné filmové doslovnosti až trapně pitomé. Postavy se chovají imbecilně, dialogy jsou na hraně mezi kýčem a parodií na nějaký libovolný průměrný horor devadesátých let. Detaily nefungují, protože jim tvůrci nevěnují pozornost. Takže celé to za jiných okolností neokoukané španělské pozadí, není uvěřitelné. Kdysi jsem viděl epizodu nějaké španělské telenovely. Tak přesně v takovém duchu, je natočen tento seriál. Ploché postavy, divné motivy, patetické a jalové řeči, vztahy načrtnuty jako z červené knihovny. Jen lásku tady nahradilo atraktivní téma vymítání, resp. hrátek s démony... . Jenže je to tak moc hloupé, že to nespasí ani těch pár dobrých momentů. Za jiných okolností bych to po první epizodě nezabalil, ale tady je zcela zjevné, že scénáristi jsou matlalové a v podobně prostoduchém duchu bude i ten zbytek. Pokud chcete nějakou démonárnu ze španělského prostředí, tak raději sáhněte po Válečné jeptišce, která je ale trochu odlehčenější, nebo pokud chcete opravdu kvalitní a chytrý hororový seriál z prostředí vymítání, určitě neprohloupíte s Exorcistou (2016). ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem užasl a trvalo to asi do poloviny dílu. Viděl jsem toho už hodně, ale něco takového určitě ne. Zábavnou, originální a dramatickou směsici reality, absurdity, politické parodie, satiry, psychologie, hororu a akčnáku, kdy se styly neustále přelévají jeden do druhého a kupodivu to drží skvěle pohromadě. Parádní jízda! Až jsem si začal říkat - takové tempo plné zvratů a nápadů přece nemůže vydržet dlouho. A taky že jo. BUM - zčistajasna se nám to změnilo v béčkový přiblblý horor, ve kterém nechybí ani variace na Odulu z Pána prstenů, dokonce včetně sítí, kterými obalovala lidi. WTF? Vidět to zmiňovaný Jidáš, oběsí se znovu. A spousta žánrových klišé jako mrtvoly, co se posadí v sanitce, zrůdní kojenci, vraždící stařenky atd. Bohužel navíc bez špetky humoru a nadhledu - jako by v půlce převzala práci na dílku úplně jiná parta filmařů. Obávám se, že zpátky už cesta nevede a je to obrovská škoda. Ale kdoví, naděje umírá poslední... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dojmy po prvním díle. Je to dle očekávání ambiciózní hororová podívaná ze Španělska od ranaře Alexe De La Iglesia, který po Baladě o Smutné Trumpetě natočil svůj nejlepší počin. Od úvodu seriál nabírá zběsilé tempo, na které se kupí hromada WTF scén ( dítě porozené krávou) zaujme postavami ( Kněz, který je boxer a neskutečný bad ass), zaujme vizuál, prostředí, nábožensky nasáklá atmosféra no a finále s monstrem, které svým designem trhá držku na 100 kusů je lahůdkové. Došlo i na trochu gore a je to celkově velmi zábavně laděné a občas řízlé černě morbidním humorem. Jestli si seriál udrží tempo čeká nás tu seriálová událost roku. Příběh****, Akce***, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama