Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Gauneři

Gauneři (1992)

Tohle není předloha, předehra ani prolog k Pulp Fiction. Tohle je geniální dílo talentovaného maniaka jménem Quentin Tarantino. Senzační plejáda herců, jednoduchá zápletka, jedna opuštěná márnice a výsledek? Je to těžké, ale nejspíš nejlepší film mého oblíbeného režiséra :)

Rain Man

Rain Man (1988)

Komentovat výkon Hoffmana je asi zbytečné. Snad nejlepší herecký výkon, jaký sem na stříbrném plátně zažila a viděla. Navíc skvěle sekunduje mladý Cruise. V celku jednoduchý příběh se zdánlivě jednoduchou zápletkou, nadprůměrný je zde skutečně oscarový výkon již zmiňovaného hollywoodského "mága", a silný příběh dvou zcela odlišných bratrů. Říká se, že nic není bezchybné - a bude to platit i o tomhle filmu. Nic to však nemění na jeho geniálnosti. 99%

Sedm

Sedm (1995)

Déšť. Smrtelné hříchy a ti, co za ně musejí pykat. Excelentní trio herců a precizní režie Davida Finchera. Konec filmu, který zanechá filmový šrám ale až po čase zjistíte, jak geniální dílo tenhle film je. Pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Druhá světová válka ještě nikdy nebyla tak zábavná. Tarantino si zase dělá co chce a zase je z toho úžasný film. Velmi kvalitní herecké obsazení, z něhož nakonec vyčnívá oscarový Christoph Waltz. Již tradičně na kapitoly rozdělený film vyprávějící příběhy "lehce záškodnické skupiny", která má svým konáním Adolfovi přidělat několik vrásek na čele. Válečné drama, u kterého sem se ale slušně pobavila a pobavím pokaždé, když se na něj podívám. Pro mě 90%.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

Nevím (jako drtivá většina) co všechno se stalo a nestalo, kolik vztahů muselo vzniknout nebo naopak zaniknout aby mohl vzniknout facebook. Ale upřímně, je mi to jedno. Tenhle film je pro mě osobně jedno z největších překvapení za poslední dobu. První reakce - film o facebooku? Nuda! Ale Fincher je prostě génius. Skvostně odvyprávěný příběh se prolíná s přelíčením, které se týkalo žalob ohledně facebooku. Eisenberg mě velmi mile překvapil tím, jak dokázal ztvárnit jednoho z novodobých průkopníků o kterém se teď pravidelně dočítám v magazínu Forbes :)