Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (13)

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Zajímavý seriál od Netflixu, ALE nenechte se zmást. Toto není Horor, ale rodinné drama - pěkně zpracované. Hororové prvky jsou vlastně minimální - a velkou část z nich vidíme již v traileru - a umě prohlubují temnotu a osamělost většiny postav.

plakát

Zastavte temnotu (2018) 

65%. Pardon, ale tohle na víc nemá. Není to rozhodně špatný film, atmosféra úžasná, o srovnání s Wind River mluvit nechci. Problém je, že zde pro mě není z diváckého pohledu dotažené pozadí a historie postav. Je zde naznačeno úžasné mystično ve smyslu "propojení" s vlky. Nic není dotaženo, a to ani v náznaku. Na konci se nedozvíme, zda to byly jen povídačky staré Indiánské stařešiny, a nebo zda na tom mohl být alespoň ždibec pravdy - a to mi vadí, takový to "diváku vyber si, máme tady ultraaa otevřený konec". Nevím, z filmů na Netflixu co jsem zhlédla za poslední dobu, přijde mi to jako recyklace hollywoodských scénářů ze šuplíku, které nebyly z nějakého důvodu realizovány. Netflix zatím na poli filmu neoslňoval. Po Hold the Dark se toto bohužel nezmění. Těžko říct, kde je problém - v seriálové tvorbě se nemá za co stydět, a produkuje úžasné věci (House of Cards, Mindhunter, Stranger Things, Dark, atd.). Snad se dočkáme v průlomu i v celovečerních projektech. Hawk.

plakát

Noční letec (1997) 

Adaptace Kingových knih často patří k tomu vůbec nejlepšímu, co zatím mohl film nabídnout. Tohle rozhodně nebude ten případ, nicméně, původní scénář (kniha) věřím že není marná, avšak scénář adaptovaný, to už je věc jiná. Chtělo to zapracovat na celkovém pojetí příběhu, a možná všechny ty záhady nechat víc zahalené až do konce, a nechat tak diváka nějakou tu brutálnost vymyslet samotného. 60%

plakát

Whiplash (2014) 

o talentovaným klukovi, kterej se nenechal pošlapat starým vyšinutým učitelem...

plakát

Zmizelá (2014) 

Nemůžu si pomoct. Pro mne tohle postrádá klasickou "Fincherovinu" v podobě konce nebo zvratu, který vám pomalu rozevře čelist. Viděla jsem relativně krátce po sobě Gone Girl a The Captive (2014), a atmosféra a celková zvrácenost druhého zmíněného filmu mne vlastně "dostala" víc... A to že jsem Fincherova obrovská fanynka, a v mých TOP10 najdete víc než 2 jeho filmy! Pro mne možná i díky nesympatické hlavní představitelce a scénáři, který pro mne v poslední čtvrtině filmu trošku ztratí počáteční dramatičnost a tajemnost. Nicméně, pořád nadprůměrný film který stojí za to vidět, nicméně nečekejte druhé Se7en nebo Figh Club. Za mne 75%.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Značně rozpuroplné názory a hodnocení, jak tak koukám na ty hvězdy, ale převažují rozhodně kladné ohlasy.. Každopádně, pokud jste fanoušci "Hannibal" série, musíte tohle asi milovat. O srovnání Hannibalů se nepokouším, mistr Hopkins je mistr Hopkins. ALE! mám pro Mikkelsena slabost, ne jednou mne přesvědčil, že hrát opravdu umí, a díky své bohaté zkušenosti z oblasti umění (tanec), se do seriálu, kde hraje zvrhlého, extrémně inteligentního doktora, prostě hodí a to i díky precizní, art-stylizované kameře, která si hraje s barvami, pohledy i úhly. Vůbec výkony všech hlavních postav jsou myslím nadprůměrné, od Dancyho po Fishburna. Vyjímečný je ale skutečně především výkon Mikkelsena, který svým manipulativním chováním kolem sebe vytváří přesně to prostředí, které potřebuje. První série 85%, Druhá 90%. Třetí série je nejvíc odpudivá svým zkreslováním ohavností, opět hodně krve, mrtvol, zato méně sexu ... Na své si konečně přijdou fanoušci filmových Hannibalů, protože prostředí v Itálii a následně z léčebny, kde je Hannibal zavřený jsou dobře známy z filmů Hannibal, respektive Červený drak.... Pro dopadení Tooth Fairy je Hannibal i Will na svobodě, a nastává otázka, jak to sakra celé dopadne! Třetí série 80%.

plakát

Městečko Pines (2015) (seriál) 

...řeknu asi jen jedno: Vítej zpět, M.Night Shyamalane!!! :)))

plakát

Gauneři (1992) 

Tohle není předloha, předehra ani prolog k Pulp Fiction. Tohle je geniální dílo talentovaného maniaka jménem Quentin Tarantino. Senzační plejáda herců, jednoduchá zápletka, jedna opuštěná márnice a výsledek? Je to těžké, ale nejspíš nejlepší film mého oblíbeného režiséra :)

plakát

Rain Man (1988) 

Komentovat výkon Hoffmana je asi zbytečné. Snad nejlepší herecký výkon, jaký sem na stříbrném plátně zažila a viděla. Navíc skvěle sekunduje mladý Cruise. V celku jednoduchý příběh se zdánlivě jednoduchou zápletkou, nadprůměrný je zde skutečně oscarový výkon již zmiňovaného hollywoodského "mága", a silný příběh dvou zcela odlišných bratrů. Říká se, že nic není bezchybné - a bude to platit i o tomhle filmu. Nic to však nemění na jeho geniálnosti. 99%

plakát

Sedm (1995) 

Déšť. Smrtelné hříchy a ti, co za ně musejí pykat. Excelentní trio herců a precizní režie Davida Finchera. Konec filmu, který zanechá filmový šrám ale až po čase zjistíte, jak geniální dílo tenhle film je. Pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec.