Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Tenet (2020) odpad!

Aspoň, že nám film zkraje poradí, ať se to nesnažíme pochopit, poněvadž tu není nic k chápání ^^

plakát

Patema nohama vzhůru (2013) 

Skvělá myšlenka, námět a hravost filmu je bohužel potlačena stereotypními postavami, generickým dějem, trochu odfláklou strukturou světa a společnosti a místy nepříliš propracovanou fyzikou. Líbil se mi závěr filmu a překvapivě solidní soundtrack.

plakát

Kokuhaku (2010) 

Vcelku jednoduchý námět odvyprávěn japonsky extrémně přepjatou, teatrální a tezovitou formou. Některé aspekty příběhu působí zanedbaně či zjednodušeně a film vzhledem k tomu nemusí vyhlížet zcela věrohodně, o což se nicméně zjevně ani nesnaží. Nastavený rámec spolu s bytostnou stylistickou dokonalostí však vede k mimořádně působivému zážitku, který rozhodně může vyznít silněji, než kdyby se film rozhodl ubírat konzervativnější cestou strohého všedního vyprávění děje.

plakát

Pod vlivem lásky (2008) 

To bylo tak strašně retardský, až to bylo geniální. Rozhodně naprosto jedinečný film a pět hvězd dávám už snad jen pro údiv z toho, že něco takového může fungovat.

plakát

Kimi no na wa. (2016) 

Audiovizuálně nádherný film nesnažící se ani tak o neprůstřelný geniální děj jako spíše o silný pocitový a smyslový zážitek svůj záměr skvěle naplňuje. Silné ****.

plakát

Dunkerk (2017) 

Film o ničem a bez napětí. K postavám si divák snad ani nemůže vybudovat vztah a divný patos na konci ve mně jen umocnil pocit nepochopení. Vizuálně je sice Dunkerk více než solidní, to ale jen přispívá k pocitu snahy o alespoň částečné vítězství formy nad obsahem. Soundtrack bída, nicméně bez něj by byl film ještě o třídu slabší.

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Dokument se nesnaží celistvě uchopit dané téma, ale spíše bavit skrze podmanivé záběry a zajímavosti, na poměry čehož mě nicméně tolik nebavil. Mocně se tu těží z povrchní lidské adorace zvířátek a přírody spolu s tendecí k antropomorfismu, což ne každému vyhovuje. Audiovizuálně samozřejmě skvělé.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Spoiler: Jeden mistr magie používá ke svému triku dvojníka, třebaže nás film celou dobu přesvědčuje, že ne. Druhý mistr magie má k dispozici přístroj schopný od základu změnit fungování společnosti a vesmíru, bohužel jej využívá pouze k trapnému triku, během něhož navíc vždy spáchá extrémně trýznivou sebevraždu. První to vidí, pročež je odsouzen k trestu smrti. A ještě je tu Tesla, který nemotorně vynalézá vynález, jejž už dávno vynalezl. Jinak celkem fajn.