Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (92)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Mělo to své mouchy, ale klady převážily. Poslední, poněkud netypický díl, mě utvrdil v přesvědčení, že další řada bude. A tak doufám, že bude stejně bláznivá, sarkastická a hravá, jako ta první, ale více dotažená - zejména po stránce scénáře jednotlivých epizod. Normálně bych dal 3 hvězdy, ale za odvahu, poslat do nedělního hlavního vysílacího času něco tak odlišného od ostatní mainstreamové produkce, přidávám 4.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

První dva díly naprosto skvělé. Pak jeden pochopí systém, kdy vyřešení problému potřebuje vyřešení dílčího problému, jehož vyřešení přináší další dílčí problémy atd. ... a tím moment prvotního překvapení a okouzlení trochu upadá. Každopádně se ale jedná o prima zábavu. Herci bezvadní, humor extra dry, chemie mezi ústřední dvojicí funguje a k tomu mnoho více či méně bizarních postav, charakterů a situací (a zejména jejich řešení). Prostě gentlemani... :-)

plakát

Záhada v Saint-Tropez (2021) 

Nevtipná, místy až trapná komedie bez nápadu, kterou nedokáží "zachránit" ani všechna ta krásná auta ze 60tých a 70tých let. 25% (za ta auta)

plakát

Teroristka (2019) 

Je to bizarní, přitažené za vlasy a já nevím, co ještě. Ale ruku na srdce, pokud se jednotlivec rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou bez ohledu na následky, které následně ponese (což je v tomto příběhu dost podstatné), jak jinak to může vypadat? Výborné herecké výkony a obsazení hlavních i vedlejších rolí. A o co je pomalejší rozjezd, o to větší jízda je druhá polovina filmu.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Tento film z mého pohledu zraje jako víno. S každým zhlédnutím se mi líbí čím dál více. Na pozadí pohřbu dědy/tchána jsou věrně vykresleny relativně dosti pokřivené vztahy jedné širší rodiny. Zeťák, v podání Jiřího Bartošky, zjistí, že už toho má dost a rozhodne se vzít svůj život (po mnoha letech) zase do svých rukou. A pak se začnou dít věci... Velké plus za to, že film nekončí jedním velkým happy-endem, i když celkové vyznění filmu je spíše pozitivní.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

První "aristokratka" mě opravdu pobavila, takže "dvojky" jsem se trochu bál... Zbytečně! Je lepší. Nerozmělňuje původní zápletku, ale přichází se zcela novou. A je to slušná zábava, zejména díky oživení ve formě postavy Simony Lewandowské. Kino se docela často smálo a to je u komedie přece to hlavní, ne? Na 4 hvězdy to sice není, ale poctivých 70% ano. Až film poběží v televizi, podíváme se znova.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Na pozadí pohřbu se vykresluje příběh rodiny rozdělené naprosto odlišnými přístupy k životu. Místy hodně extrémní až přepálené (trénink dětí, "záchrana" maminky) na druhou stranu trefně poukazující na plusy i mínusy obou stylů života (konzumní vs. alternativní/přírodní). Vyzdvihl bych, že film samotný nesoudí a otevřeně nestraní ani jednomu. Posouzení nechává na divákovi. Poctivých 75% PS: už nebudu používat neslovo ZAJÍMAVÉ

plakát

Bábovky (2020) 

Zajímavý film, u kterého jsem se rozhodně nenudil. Perfektní herecké výkony a zajímavý scénář s na mě příliš krkolomným/násilným rozuzlením - i náhody holt mají své meze. Ale to je asi tak jediné, co bych kritizoval. Takže co mě překvapuje nejvíce, je nízké hodnocení na ČSFD.  PS: Romantický nebo komediální, jak avizuje zařazení do kategorií, film nečekejte.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Vážně jsem se nasmál. Takto rasově nekorektní komedii asi dnes už jen tak někdo nenatočí. Některé situace a hlášky byly vážně perfektní. PS: Nevíte, kde se dá sehnat AraBio? :-)

plakát

Ferrari (2023) 

Jak má petrolhead objektivně hodnotit film, který se jmenuje "Ferrari"? Tak snad jenom, proč nehodnotím 5ti hvězdami - samotný závod mohl být zpracován dramatičtěji a zejména havárie, vč. té fatální, mohly být - zejména z hlediska fyzikálních zákonů - zpracovány uvěřitelněji. Jinak samá pozitiva - Adam Driver a Penélope Cruz, úcta k detailu (startovní čísla aut, typy, posádky, výsledky - vše historicky sedí), dvě dějové linie (osobní a sportovní) a zejména to, co někteří kritizují - film mapuje sice krátké časové období v životě Enza Ferrariho, ale o to více jde do hloubky. A to je jenom ku prospěchu věci. V kině také lépe vyniknou ta krásná auta v pohybu, která jinak známe jenom z nekvalitních černobílých dobových záběrů, i zvuk jejich motorů. A film je to rodinný - bez obav vezměte do kina ženu i děti (starší).