Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (154)

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Líbilo se mi na čtyři hvězdy. (Hlavní hrdina na šest.) Předlohu neznám, očekávání jsem měla nízká, takže jsem příjemně překvapená. Ale - úplně cítím, jak mohlo být všechno lepší, stačilo chvílemi změnit tempo a přidat vřelou blízkost... Tohle prostě za mne bylo příliš řemeslné a málo z lásky.  :)

plakát

Den poté (2004) 

První polovina mne opravdu bavila, téma a triky to za mne utáhly. Druhá polovina mne už opravdu nebavila. Navíc nesnáším Selu Ward, která zde, jako milující matka a manželka a dětská lékařka - onkoložka (!!!) naplnila pohár hrůzy měrou vrchovatou. Čili ve výsledku dávám otrávené 2 hvězdičky.

plakát

Piknik na Hanging Rock (2018) (seriál) 

Litovala jsem Natalii Dormer, že se pokouší hrát dobře v příběhu, který je vyprávěný špatně. Silně nedoporučuji, jde o rádobyumělecké, afektované nic s bezmocným, trapným závěrem.

plakát

Beowulf: Král barbarů (2005) 

Nejapná režie zde zabila imponující námět. Ono to není amatérské proto, že měli málo peněz - nýbrž, že měli málo schopností. Jednu hvězdičku musím dát, za Geralda Butlera, který by si jistě zasloužil lepšího šéfa, nežli v panu Gunnarssonovi  tady  dostal.

plakát

Slovania (2020) (seriál) 

A zrovna se mi to líbilo. Nízkorozpočtová pohádka, vycpaný jelen hrozný, hudba bídná, dalo by se tu naříkat nad kde čím - jenomže já to v duchu nějak musela srovnávat s vysokorozpočtovým Zaklínačem. Z čehož mi vyšlo, že Slovania mají hlavu a patu, alespoň nějakou úctu k pohanským reáliím a dobrou vůli neurážet divákův intelekt. Nic z toho nepozoruji u Zaklínače. Proto jsem také z druhé řady Z. už nezvládla ani druhý díl... U Slovanů se těším na pokračování. (Kdo chce rvačku a nic než rvačku, ať si táhne k Avarům. Asi tak.)

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Děti komety (2022) (epizoda) 

Druhá epizoda mi přišla želbohu rozvleklá. Hrála jsem u ní Solitaire. Čili něco není ve 100% pořádku. Ale - úroveň příběhu oproti prvnímu dílu vysloveně vzrostla, přestalo se vyprávět "pro blbce" a rozuzlení zápletky mne i překvapilo.  A vypadá to tak krásně! Chci se do tohoto luzného vesmíru vracet. Čtyři hvězdy  a už se těším na třetí díl.

plakát

Status Update (2018) 

Nenáročná pohodička pro mládež, se zpěvem. Přesto film není stupidní.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Podivné nové světy (2022) (epizoda) 

Mohlo to být horší! Opravdu, celkem se mi ulevilo, že věc vypadá a rámcově funguje jako Star Trek. Přesto prozatím dávám jen tři hvězdy - zápletka první části není nijak propracovaná a řešení  nikterak objevné, popravdě, je to klišé jako divoké prase. Čili i na Star Trek trochu moc prosté. A zdravotní sestřička, co asi má být krásná, je podle mne dost škaredá.  Nicméně doporučuji a doznávám, že jsem opravdu napnutá, jak budou vypadat další díly.

plakát

Vyměněné osudy (2014) (seriál) 

Pokud přeskočíte dvacet dílů tu, dvacet tam - pak se na telenovelku lze i dívat. Zejména v tělesné chorobě, aniž někomu přeji něco zlého. Co chválím - přijatelné herecké výkony a občas vtipné  hlášky.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Pan Spielberg mne opět dostal, takže v závěru jsem měla slzy v očích, ale krom toho jsem se i zamyslela. To je celý on! Film přitom působí jako brilantně natočený a překrásný - prvoplánový kýč. Evidentně pan Spielberg se toho nebojí. Jediné, co mi vadilo: pokyn pedagogické povahy, nalepený na závěr. To tam být nemuselo, když už jsme se předtím dozvěděli, že realita je jediné místo, kde si člověk pořádně - pochutná, chápeme se.