Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (8)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nádherně zpracované až do nejmenších detailů. Tak to si představuji nejlepší film v celé historii "fantasy" filmů. Kam se v dnešní době hrabou fantasy filmy... dnes je to jen o tom, aby si režiséři vydělali prachy. Ale Peter Jackson mi dnes dokázal, že je to opravdu skvělý režisér, který si zaslouží být tím nejlepším, protože co natočil.. Na to ani nemá dnešní Avatar a mnohé "fantasmagorie". Film není úplně podle knihy, ale Jackson vložil do filmu i kus své fantazie, což se mi ohromě líbilo. Samozřejmě, že Jackson natočil pána prstenů kvůli penězům, ale myslím si že jeho láska k Tolkienovi je ještě větší. Tady je důkaz, že i podle slavné knížky, lze natočit tak překrásný film, jakož se to povedlo Jacksonovi. Film jsem shlédl nejméně 10krát, až na dnešek jsem se koukl na rozšířenou edici, která byla ještě lepší než jsem doufal. Rozmanitý příběh, skvělí herci, dokonalé efekty a mnohé na vás čeká. Já jsem se zamiloval do Pána prstenů a budu do smrti jeho největším fanouškem.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Druhé pokračování světoznámé trilogie Pána prstenů od Petra Jacksona... prostě fantastické.Howard a Peter opět nezklamali, celý film doprovází překrásná hudba a nádherná krajina Nového Zélandu.Sice ačkoli je toto nejslabší díl z celé trilogie musím dát plný počet,protože mě se tato část líbila.Po prvním díle,uvedení do kouzelného světa Středozemě se v druhé části všechno rozpumpovalo a vše už běží jak má.Epická výprava napříč Gondorem,Mordorem a na konec to nejlepší vítězstvím nad dobrem před zlem,ale zároven pád Železného pasu.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Úspěšná trilogie Pána prstenů dokončená tak, jak má být.Velkých bitev si tu užijete víc než dost a u emocionálně založených scén také.Krása Nového Zélandu ve Středozemi,naprostá jednička!!! Jackson odvedl velmi dobrou práci,že jsem si musel koupit i originálni verzi Pána prstenu limitovanou edici.Jakmile jsem shlédl první díl trilogie, ihned jsem se zamiloval a čekal netrpělivě na další díl.Vše končí úspěšným,ale i smutným koncem.Tak to lidi.. se ukončuje velkolepé filmy.Doufám,že Jackson natočí perfektně toho Hobbita.Protože čekám i u něj velkolepý úspěch.

Matrix

Matrix (1999)

Kouzelná podívaná se sci-fi příběhem. Naprosto unikátní herecké výkony a scény, to se musí nechat. Děj a scény jsou tak propracované, že budete kulet oči. Matrix je opravdu nejlepší sci-fi film všech dob, už kvůli tomu že zde jsou skvělí herci. Poprvé mi to připadalo jak nějakej trapásek z 90 let. Ale opak byl pravdou, film byl naprosto unikátní 5*****.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Snad nejlepší natočený sci-fi film. Už od začátku se nebudete vůbec nudit, spíše jste nedočkavý co přijde dál. Po shlédnutí všech epizod je tato nejlepší! Jak v technickém zpracování, ději a triků. Musim taky ocenit, že nám dal autor přístup k tomu, že ve filmu byly i ostatní místa jako je např. ( podobná Pandora z Avataru) než jen nějaké "městské státy".Co se týká toho vyvrcholení a hodnocení třetí epizody.. tak s tím naprosto souhlasím, protože takhle má vypadat zakončení epické ságy Hvězdných válek. Když vezmu všechny tři díly,které jsem shlédl tak třetí je opravdu klasa. Všechno je tam překrásné a dokonale propracované. Konec filmu byl epický, jako u všech "megafilmů" jako je např. (Pán prstenů). Po skončení filmů jsem se rozmýšlel jestli dát plný počet hvězdiček nebo jen 4****. Protože kostým Darth Vadera mi moc teda neseděl... Ale i tak bez toho by to nebylo ono.. Takže dávám plný počet. Uvidíme co přinesou starší díly.. doufám,že to neztratí to kouzlo v předchozích dílech.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Je to krásný pocit, když se mohu opět vrátit zpátky do Středozemě. Nejočekávanější film tohohle roku to rozhodně byl a myslím si, že si i právem zaslouží být v těch nejlepších filmech tohohle roku. Peter Jackson natočil božské dílo, které už nikdo nedokáže nahradit. Všechno do nejmenších detailů zpracované a děj byl opět jak je to u Jacksona zvykem.. byl překrásný. Sice to není ono jak ve Společenstvu, to původní kouzlo Pána prstenů tady mizí.., což mi moc ani nevadí. Nová banda, noví hrdinové a mladý Bilbo. Co víc si přát? Na tenhle film jsem se opravdu těšil jak malý kluk a očekával jsem od něj něco opravdu hodně extra a taky, že jsem to dostal. Fascinující podívaná na kterou jen tak nezapomenu. Vynikající výprava, skvělé efekty, nad-božské herecké výkony a hlavně velmi vydařený český dabing. Opravdu velmi povedené dílo, které by si podle mě zasloužilo pár Oscarů. Chtěl bych ještě dodat, že když jsem se na film koukal.. tak tam pár scén chybělo( z traileru), takže jsem z toho byl poněkud zmatený. Skvělé navrácení do Středozemě a děkuji moc Jacksnovi, že to natočil. Snad jediná chyba tohohle filmu je ta, že film ztrácí tu "hrůzu" těch skřetu, jako bylo u Pána prstenů a ještě ten čas.. film byl opravdu hodně krátky( alespon pro mě). Už se nemohu dočkat na další díl!

Hobit: Šmakova dračí poušť

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

Druhý díl plný očekávání přinesl neskutečné kouzlo a zároven i neskutečnou nudu. Nechci tu srovnávat Hobbta s LOTRem, jako ostatní. Ano, už to není jako LOTR, už to není ten starý Jackson, který točil boží filmy. Ale i přesto Hobbit se velmi vydařil. To že film trval 3 hodiny, to mi vůbec nevadilo a byl bych rád, kdyby přidali alespon o pár minut více. O proti jedničce, je dvojka velmi temná a akční scény si tu opravdu vychutnáte. Sotva jsem dýchal, při těch scénách. Elfové a bojové choreografie neskutečně vynikající. Samozřejmě, že film má své chyby( každý film je má), ale i tak se jedná o luxusní záležitost, kterou se můžete kochat hodiny a nikdy vás to neomrzí. Co si budem nalhávat.. Nový Zéland je jedním slovem překrásný. Jackson ví, co dělá. Jé skvělé vrátit se zase do Středozemě. Nejvíc však a nečekaně jsem si oblíbil postavu Tauriel, která se zdá být ze začátku i z traileru velmi taková nevýrazná. Vůbec se do toho filmu nehodila, ale opak byl pravdou.. Ona dodala filmu krásu a půvab. Dodala tomu energii, což film rozhodně potřeboval. Nakonec to byl dobrý tah, jí tam zatáhnout. Ačkoli jsem velký fanda LOTRa a Hobbita ,chtěl jsem dát původně jen 4hvězdy, ale ten konec? Neskutečný, jedním slovem prostě neskutečný. Jackson ví jak zapůsobit na diváka a posadit ho do křesla z kterého se už nemůže zvednout. Prostě nádhera. A vyzobrazení draka Šmaka? Naprosto působivé až děsivé. Drak Šmak se opravdu povedl, což hodně chválím, opravdu jsem si ho užil. V některých momentech vám budou scény připomínat jako v Lotrovi, však uvidíte sami. Velké finále se blíží a Jackson to ukončil nárámně a ještě se skvělou hudbou. Za mě 98%.

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

Will you follow me, one last time? Smíšené pocity. Jsem šťastný a zároveň smutný, že neskutečná epická cesta Pána prstenů a Hobbita dospěla do konce. Bohužel vše musí jednou skončit. Abych byl upřímný, snad nejlepší díl z trilogie Hobbita, už od samého začátku "to" do vás šije neskutečné grády a vy jenom vykulujete oči. Nádherné efekty,které dodávají filmu šťávu. Film podle očekávání,nebo-li podle traileru sliboval velkolepou bitvu,která zakončí tuhle epickou ságu. Jsem spokojený, co jsem viděl, ale že by to bylo něco co mi zůstane v paměti? To nejspíš ne. Hold někdy ani efekty nedokážou nahradit "old school" jakožto u LOTRa. Nicméně bitva byla dokonale zpracovaná a především zvuky rohů a hudba,která hrála na pozadí, když jednotlivé armády vstupovali na dějiště.. naprosto uchvátné až mrazící. Přicházeli tam momenty,které opravdu byly trošičku už na hranici lidského chápání. Ukřičené dcery Drakobijce, zpracování některých skřetů mi bylo někdy až do breku a predevším scénka s Legolasem? WTF. Abych tu jen nekritizoval, myslím si, že se jedná o jeden z nejlépe natočených filmů roku 2014. Klobouk dolů Jacksone. Někteří tu nadáváte, že to bylo blbé rozhodnutí rozdělit jednu knížku na 3 filmy. Moje odpověď zní ne. Proč si neprodloužit pobyt ve Středozemi. Už jako dítě jsem se zamiloval do Pána prstenů a rád přídám do kolekce i Hobbita. Bude mi to chybět a jsem rád,že někdo na světě se našel a natočil tak bravůrní ságu. Ano, jsem smutný,až mi je do breku, ale jak už to tak bývá. Vše jednou končí. Děkuji Jacksonovi za dobře odvedenou práci, která mě doprovázelá mým dětstvím. Snad se jednou dočkáme možného pokračování či nějakého filmu navazujicí s Hobbitem či LOTRem. #OneLastTime.