Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Po dvou nejstarších dílech od Claude Zidiho a Chabatově Mise Kleopatra rozhodně nejlepší díl. Trochu mi vlastně nesedí změna nastavení Asterixe, protože Clavier byl jak z komiksu, a Cannet, byť je fajn, netrefuje tu mojí představu. Ale jinak dobrý!!! Mise Kleopatra je ale u mě pořád top 🙂✌️

plakát

Bastardi 3 (2012) 

Otevřeně říkám, že jsem proti veřejnému lynčování jakýchkoliv lidí a tudíž i filmařů. Všichni tu nadávají na Magnuska jako nácka, ale sami dělají totéž. Tohle je přátelé hon na čarodějnice a veřejné lynčování, tak trochu zklidněte hormon. Jsme na filmovém webu, který slouží divákům pro radost a sdílení zážitků, ne vybíjení si svých problémů přes chudáky, kterým nebylo dáno. Jestli se vám něco nelíbí, zdělte to kultivovaně a případně se s tím snažte něco udělat, ale jak můžete chtít po někom filmy na úrovní, když ji velká většina z vás sama nemá?! Za sebe rovněž říkám, že pan Magnusek a přátelé táhne českou kinematografii bleskově dolů a zázračné případy typu Ondříčka, mají co dělat, aby situaci alespoň trochu odvraceli od absolutního dna. Jelikož jsem měl možnost nahlédnout, jak velký mistr pracuje, mohu otevřeně říct, že je to děs a s filmařinou to nemá vůbec co dělat. Jeho scénáře sou nahodilé, herectví lehce podprůměrné (zas takový skandál, to ale není) a myšlenka a zpracování otřesné, hodné amatérského videofilmu. Nadruhou stranu pan Magnusek činí, co miluje a má na toprávo. Zamezit tak jeho "tažení" a řádění na poli českých kin tak můžeme leda s peticí unii filmových distributorů, nebo nenavštěvováním stránek jeho filmů a absolutním ignorem. Toho se ale obávám my Češi nejsme schopni, protože si vždycky rádi "kopnem" do chudáka a děláme tak nevědomky Magnuskovi špatnou, ale stále užitečnou reklamu. Omlouvám se, jestli sem zbytečně prudil, ale jen vyjadřuji myšlenky, co mě trápí. Magnuskovi říkám rovněž stop, alespoň v rovině, kde je dnes, ale vám, co ho osočují špeku a prase, říkám totéž. mějte osobní kulturu a pak ji můžete chtít po dalších!

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Podle mého od Láhví nejlepší Svěráci. Upřímně nechápu kritiku ani malou návštěvnost. Zábavné, hezky natočené a jiné…možná TO někomu může vadit. Já to vnímám jako plus. 🙂

plakát

Casting na lásku (2020) odpad!

Za každým filmem je hodně úsilí a častovat ho odpadem se už pro tu námahu nemá. Ale tady je špatně opravdu všechno od scénáře, přes kameru, zvuk, make up až po naprosto děsivou nerežii. Paní Toulová by měla změnit řemeslo, protože už nejmíň třikrát dokázala, že režisérkou není. Je mi líto těch herců, kteří se s tím spojili. Velký vykřičník pro Bonton a Primu, že se s tímhle spojili. Takhle se český film zdiskredituje natolik, že na něj za chvíli nikdo nepřijde.

plakát

Evelyn (2002) 

Nádherný a jemný film občas tlačící na pilu možná až moc. Na druhou stranu Pierce Brosnan to svými občasnými gagy, jako například při útěku před psi, skvěle vyrovnává. Na pět hvězd to asi není, ale dávám je za skvělou atmosféru, krásnou náladu, vynikající dětskou herečku a překvapivě skvělý výkon pana Brosnana, jež mě už po několikáté přesvědčil, že zvládne víc, než by se dalo čekat. Filmařsky to rovněž není k zahození a myslím si, že víc takových filmů, by v dnešní uspěchané době nebylo na škodu.

plakát

Chlap na roztrhání (2012) 

Vůbec to není špatné. Zkrátka jednoduchá, nenáročná a milá komedie s mírou vkusu a krásnýma babama :)

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Perfektní stylová žánrovka. Nerozumím kritice s prozrazením vraha na začátku. Kdo v případu jede jsem až do konce nebyl sto rozklíčovat a na napětí tento fakt vůbec neubral. Cruise jel svůj dobrý standart, který mě prostě od Top Gunu baví a nezkazí mi to ani že je mrňavej a scientolog. Velmi mile jsem byl překvapen půvabnou Rosamunde Pike, která s věkem zraje do krásy a má silné ženské charisma.

plakát

Kam s ním? (2015) 

Nic hlubokomyslného, vlastně docela kravina, ale pobavila. Jeden z nejlepších filmečků na 48 hours film project Prague 2015 ;-) Za dva dny, slušný výkon.

plakát

L. H. (2013) (studentský film) 

Na studentský film velice dobře vystavěné, zábavné a svěží! :-) Co se "hoven" týče, bylo s nimi zacházeno se vkusem a rozhodně nepohorší. Kupodivu jsem byl tedy i přes skeptická očekávání výsledkem velice potěšen. Tvůrcům přeji hodně úspěchů v další tvorbě!

plakát

Marnost nade vše (2012) (studentský film) 

Zavřu-li oči a opomenu-li tu širokou škálu technických nedostatků, na které film samozřejmě trpí (srovnávám-li to s plně profesionálními díly), musím uznat, že se jedná o velice příjemnou a nenásilnou komedii, která se absolventům prvního ročníku filmové školy vcelku podařila. Nenudí, pobaví, zahřeje a naservíruje nám zas jednou něco jiného než zoufale realistické herecké výkony, na které jsme v poslední době v českém filmu zvyklí. Jako nejlepší bych ve filmu hodnotil scénář, hudbu a ústřední dvojici policistů Maxiána a Kopty, kteří dohromady skvěle fungovali. 75% s čistým svědomím...:)