Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (351)

plakát

The Stand (2020) (seriál) 

Nabízí se srovnání s verzí z roku 1994. Začnu klady, oproti původní verzi je největší rozdíl v rozpočtu a současná verze v určitých pasážích vypadá opravdu velkolepě. Divák už není tolik masírován tématem náboženství. Až na poslední díl téměř věrná kopie knižní předlohy. Nesmím zapomenout na závěrečné titulky po každém dílu, skvělý výběr hudby. Největší zápory vidím na castingu, je mi jasné, že Josh Boone byl tlačen současnou  kulturní situací v Americe ovšem celkový kontrast herců opravdu působí jako pěst na oko a vůbec nefunguje, je to i ten jediný důvod proč nedám plné hodnocení. Je škoda, že aspoň polovina seriálu se neodehrávala v rostoucí epidemii (je to ta nejzajímavější část knihy) ale téměř celý seriál jsme v Boulderu, která je naopak tou nejnudnější. I přes to všechno jsem spokojený a byl bych rád aby se pokračovalo v Kingových dílech s podobným rozpočtem a věřím, že to opět jednou budu moc dát plné hodnocení.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Výborná minisérie s tak skvělou atmosférou, že jsem Černobyl shlédnul téměř na jeden zátah. Do paměti se mi hlavně zaryly scény tj. samotný výbuch v úvodu, výpovědi hasičů a pracovníků elektrárny krátce před smrtí, soudní proces ovšem jednoznačně nejlepší scéna je natočena na tom nejnebezpečnějším místě na světě při úklidu grafitu, tahle 90 vteřinová sekvence je neskutečná.

plakát

Joker (2019) 

Za posledních x let si nepamatuji, aby mě některý snímek uchvátil natolik jako právě Joker. Joaquin Phoenix (který se mimochodem objeví v každé scéně) je prostě neuvěřitelný, ta jeho řeč těla, smích, běh, tahle postava má prostě všechno. Ano Heath Ledger je nepřekonatelný ale výkon Phoenixe je ten nejlepší za poslední roky, oscar byl zde povinností. Film jako takový je brilantní psychologické drama, které diváka ze začátku táhne soucítit s hlavní postavou ale v průběhu jeho přeměny už se pocity diváků rozchází a věřím, že každý si zde najde něco trochu jiného. Víc takových filmů!

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Prušinovský si jede svoje a je to jedině dobře, že na české mrtvé scéně mířící na důchodce se objeví seriál, kterým aspoň na chvíli žije celá republika. Hofmann neuvěřitelně zapadl do svý role a celkově se casting povedl. Česká tvorba mě nijak nezajímá proto nebudu psát obdobný komentáře, že jsme takový projekt potřebovali protože se stejně zase dlouho nic podobného neukáže. Každopádně se MOST povedl, za mě palec nahoru.

plakát

Parazit (2019) 

Nic podobného jsem v poslední době neviděl tak už pouze za originalitu si snímek zaslouží vysoké hodnocení. Drama, komedie a thriller, kdo by řekl, že to bude skvěle fungovat dohromady v jednom snímku ale je tomu tak. Když nebudu počítat Squid Game, jedná se o první film z korejské produkce, který jsem viděl a jsem naprosto spokojený. Existují filmy, ve kterých jen těžko poznáte kam se bude děj ubírat, Parazit je jedním z nich.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Po neuvěřitelně dlouhé době jsem se dokopal do kina. Očekávání jsem měl obrovská, DiCaprio, Pitt, Pacino to vše pod taktovkou Quentina. Nečekal jsem pouze mé plné hodnocení, věřil jsem, že se film vejde i do místního žebříčku TOP 300. O to víc mě mrzí finální výsledek. Ano pořád dávám **** ale myslím si že to bylo tím zážitkem z kina, které jsem navštívil po x letech. Polovinu filmu jsem se nudil i když je pravda, že ústřední dvojice je opravdu momentální špička mezi herci. Snad to příště bude záživnější Quentine, to co tě nejvíc zdobí (režie a scénář) zde chybělo.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Očekávání jsem měl obrovská, vlastně od první myšlenky, že tedy zkusím pochopit fanoušky Marvelu a podívám se na všechny filmy jsem se na Infinity War jako jediný těšil a to díky místnímu hodnocení. Snad v žádném jiném filmu jsem neviděl víc hlavních postav než zde, a byl jsem za to rád, trochu mě zklamal Hulk ale s tím už jsem se smířil ve filmu Ragnarok. Jednoznačně nejlepší záporák tohoto universa Thanos vyniká v každé scéně a právem má nejvíc minut na plátně. Jasné plné hodnocení ale nevím čím to je, možná tím velkým očekáváním ale nejlepším snímkem pro mě zůstávají první Avengers.

plakát

Black Panther (2018) 

Jeden z nejméně oblíbených charakterů, který se objevil už v Civil War má samostatný film, už předem jsem věděl, že hodnocení nebude nijak závratné a trefil jsem se. Možná kdyby Andy Serkis nezařval v půlce filmu ale vydžel by až do konce šel bych s hodnocením výš protože jeho postava byla šílená a skvěle zahraná, kloubouček Andy.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Pro mnohé film roku 2018 a já se těm lidem vlastně ani moc nedivím. Hvězdu dolu ubírám za nepřesnosti, které mi během sledování opravdu vadily. Odchod Mercuryho od kapely s větou "Právě si zabil Queen", zjištění nemoci AIDS před koncertem Live Aid nebo například návrat skupiny právě před tímto charitativním koncertem, všechny tyto události jsou zcela zcestné a mě jenom mrzí, že Bohemian Rhapsody nebyl ještě víc autentičtější, pak bych umístění v žebříčku pochopil, respektive já ho chápu, každý není takový hovado aby sledoval historické přesnosti místo toho aby si užíval nejlepší hudební období, která tato planeta měla a tím jsou 80. léta. Rami Malek uctil Mercuryho ve velkém stylu a divil bych se kdyby to neskončilo soškou. ovšem jedno ještě musím podotknout, Freddie, i přes tvé 4 oktávy, složené písně a energická vystoupení, král bude pořád jenom jeden, "MJ forever"

plakát

Byl jsem Youtuber (2018) odpad!

Jsem vděčný za svoje dětství, které se tak liší od dnešní generace. Tahle sebranka, která na youtubu "baví" vyloženě děti by se měla probrat, přestat si hrát na bůh ví jaké celebrity a živit se pořádnou prací. Těším se až tahle éra skončí a tito nadaní lidé nebudou mít v životopisu nic jiného než "ifluencer", o takový se budou firmy jen prát.