Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (276)

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Největší kino zážitek pokud do toho nepočítám blockbustery. Nádherný a precizně natočený film s úžasnou hudbou, kde první vystoupení Shallow je učiněná bomba. Bradley Cooper snad v nejlepší roli kariéry a Lady Gaga pro mě osobně super překvapení.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Já jsem filmem okouzlen. Neříkám, že je to kvalitou učiněná bomba jako LOTR nebo Potter, ale nostalgie a láska k tomu světu mne ovlivňuje fakt moc. Je to poněkud zkratkovité, za větší délku stopáže bych se tudíž nezlobil, avšak jako znalci lore mi to stačí. Film má dost rychlé tempo, furt se něco děje a především se orkové a lidé mezi sebou neustále drtí. Občas je to víceméně brutální a dost emocionální. Jde-li o hrdiny, já jsem spokojen. Durotan má charisma, Garona je zajímavá, Lothar s Khadgarem jsou sympaťáci a mají mezi sebou skvělou chemii (i když Lothar působí šíleným dojmem) a Medivh je správně tajuplný. Pokud berete v potaz délku filmu, tak mají hlavní postavy dostatečný prostor se na plátně vykreslit. Orkové jsou všeobecně neskutečně úžasný a do celkové stylizace filmu krásně zapadají. Vizuální stránka Warcraftu je vůbec svým způsobem nádherná. Akční scény jsou boží a příliš se neopakují, naopak jsou nápadité. Mak'gora! Jsem více než spokojen, mnoho pomrkavaní od tvůrců potěšilo. Sice to mohlo být lepší, ale mé čtyři návštěvy kina vypovídají o všem. Srdeční záležitost a proto si přeji další díl.For the Horde!

plakát

Miliardy (2016) (seriál) 

Jedna z perliček roku, to je jisté. Billions se může pyšnit vynikajícím obsazením a špičkovými dialogy. Mezi Axem a Chuckem panuje těžký souboj, z něhož nevyjde žádný vítěz bez značných vedlejších ztrát. Nechybí překvapivé zvraty, ani fajn soundtrack. Zpočátku seriál na nabere tempo a hezky graduje až do velkého finále. Velká natěšenost na další sérii.1. Série - 100%

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Úžasný seriál s obdivuhodnou atmosférou šedesátých let, která jednoduše vtáhne diváka do všeho dění. Hlavní zápletka tu funguje jen napůl, protože druhou půlku vyplňuje tak trochu druhý život Jake Eppinga. Zaujal mě ten jiný styl špionáže a sci-fi prvky tlačení minulosti, navíc tu nechybí nádherně fungující romantika. Franco to zahrál skvěle a do Sadie jsem se zamiloval. Fajn příběh, který chytí za srdce.

plakát

Pod černou vlajkou (2014) (seriál) 

Přečkáte-li první sérii, která teprve buduje půdu pro senzační příběh plný vynikajících zvratů a plně se vyvíjející se postavy, nebudete litovat. Samozřejmostí je akce, sex a intriky, avšak o dobré a napínavé dialogy není nouze. Přidejte k tomu skvělou pirátskou atmosféru, pozoruhodný vizuál a parádní hudbu. U konce druhé série jsem slintal blahem. Seriál mojí top twenty. Tak třetí série nakonec svojí kvalitou extrémně zadupala tu druhou do kytek. To se mi kurva líbí! Jestli druhá série má ode mne 100%, tak třetí má 100% na druhou. 1. Série - 80% 2. Série - 100% 3. Série - 100% 4. Série -'100%

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Nijak se v tomhle nevyznám, sice sem tam něco z toho poslouchám, ale tento film, má dechberoucí zpracování. Po pár minutách filmu mě to velmi nadchlo, a zanedlouho tu byl konec filmu. Nekompromisní a vtahující děj, kterému nechybí rychlé tempo. Bavilo mě to hodně, z čehož jsem nanejvýš překvapen. Ještě nesmím zapomenout herce, kteří byli trefou do černého :)

plakát

Marco Polo (2014) (seriál) 

Myslím, že pokud má někdo rád Vikings, Game of Thrones a líbí se mu některé seriály od Netflixu, nemůže se stát, že by ho Marco Polo nezaujal. Je to slabší, ale stále je to více než důstojný nadprůměr. Má to báječnou úvodní znělku, skvostnou výpravu, obdivuhodnou atmosféru a výborný příběh, který se však nesoustředí primárně na Marca Pola. Samozřejmě tu nechybí sex, krev, skvěle zpracované souboje a dobré postavy. První půlka série má oproti druhé pomalejší tempo, což naštěstí zachraňuje dobře vygradovaný příběh. Nakonec tomu nemůžu nic vytknout. A ještě jsem velmi rád za ten cliffhanger v poslední scéně posledního dílu. To se fakt povedlo! 1. série - 90% 2. Série - 85%

plakát

Deadpool (2016) 

Moje reakce na Deadpoola? Miluju Deadpoola! A chci víc! Takhle zábávný film, z kterého jsem tak nadšený, tu dlouho nebyl. Celý film jsem se bavil ze všech těch vtípků, keců a krvavých střetů. Deadpool se skutečně poved, jde z něj poznat ta zapálenost lidí, co na něm pracovali. A co je paráda, je to, že se poved ve všech směrech. Funguje jako akční řežba, ztřeštěná komedie nebo laskyplná romantika, přičemž tomu skvostně asistuje boření čtvrté zdi a skvělé odkazy na jiné komiksovky. It's a Big house. It's weird I only ever see two of you. Almost like the studio coulnd't afford another X-Man. Poslední slova? Deadpool je tak strašně cool, že ani slovo cool ho nevystihuje dostatečně. I don't have time for you X-men bullshit, Colossus! Besides, nobody's getting hurt! ........ That guy was up there before i go here.

plakát

The Ledge (2011) 

Obdivuhodný film s krásně vygradovaným příběhem, které se může pyšnit senzačním obsazením. Mělo to tempo, žádná hluchá místa. Skvělou hudbu, jenž pasuje a dialogy, které nepřestanou bavit a člověka udrží v napětí po celou dobu. Musím říct, že mě konec těžce dostal. Mimo jiné Charlie Hunnam dokazuje, jak se dokáže jako herec ukázat v dobrém světle i jinde než v Sons of Anarchy. Patrick Wilson skvostný a Terrence Howard s Liv Tyler se nemusí stydět.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Skončil mi seriál Sons of Anarchy, tak jsem hledal náhradu, přičemž jsem nemohl najít nic lepšího než takovou gangsterskou stylovku s parádním vizuálem v kombinaci se skvělou hudbou a vynikajícím obsazením, kde funguje všechno jak má. Co víc dodat? Možná jen to, že Anglické prostředí 20. let minulého století je fajnová změna oproti modernímu prostředí USA. EDIT: Tak druhá série za mnou, a musím tomu vzdát veliký obdiv, protože se to neskutečně rozjelo. Postavy se krásně rozvíjí a přibylo drsných a zábavných scén. Obrovským plusem v druhé sérii byl i Tom Hardy, jehož Alfie Solomons si každou scénu, v níž figuroval, totálně kradl pro sebe - svým způsobem jedinečně tvrdý a zábavný žid.1. série - 85% 2. série - 100%